Well, 2017

Inlägget publicerat: 23/02/17 11:19 - Alanya, Allmänt, Gennes life - Inga kommentarer

Sofia har varit på äventyr, i vanlig ordning! Här sitter jag, smuttar på mitt kaffe i väntan på jobbet. Det är min andra dag i Sverige, efter att ha tillbringat två veckor i Turkiet. Jag gjorde en riktigt suprise utan att nämna någonting för varken B eller våra gemensamma vänner så tog jag mig ett flyg till Antalya och bokade in mig på ett hotell i Alanya. Jag lyckades smussla mig ända fram till B och hans familjs hus – knackade på dörren – och traskade in. Det enormt chockade ansiktsuttrycket som först lillebror som öppnade dörren gav, var trots allt nästan ingenting emot B’s uttryck. Han fick knappt fram någon luft de första minutrarna, utan bara stod och kramade om mig. Där startade två superhärliga veckor…

Även om vädret inte är bad-tillåtet denna del av året, utan med mer tur en temperatur runt 20-22 i solen vissa dagar, och i övrigt vinterjacka-väder för en så frusen människa som mig så lyckades jag att få en lätt bränna i ansiktet. Vi har ätit lite för mycket onyttig men god mat, tränat en del på både gym och utomhus samt hunnit med lite partykvällar. En Istanbul-tur dök också, helt oväntat upp pg a av lite andra spännande anledningar. Det var jättefräckt att äntligen få se Istanbul, jag har alltid velat men det har aldrig blivit av helt enkelt. Turkiet är ju så vackert, på många håll! Men jag tror nog att Alanya & Fethiye är de absolut vackraste ställena. Men Istanbul, för att vara en storstad och ingen badort – wow!

Det är såklart aldrig roligt att åka hem igen. Eller att säga hejdå. Men förhoppningsvis var detta allra sista gången någonsin som vi behöver att säga hejdå. Nästa gång det blir en hemfärd till Sverige, blir det mest troligt och med alla förhoppningar för oss båda två, tillsammans ♥

It’s Saturday again

Inlägget publicerat: 24/01/15 11:20 - Gennes life, Grooming - 2 kommentarer

Jag kan verkligen inte bestämma mig för om dagarna går fort eller inte… I början gick det fruktansvärt segt, men den senaste veckan har det bara rullat på. Kanske för att vi är på show, då har man ju fullt upp hela dagarna och klockan bara tickar iväg. Imorgon har jag varit i Holland i hela tre veckor! Varav tre veckor med show från onsdag-söndag varje vecka. Sick eller vad? I alla fall en rejäl start!

I torsdags hade vi en superdag och de två hästar som hoppade var kanon! En nolla i 140 och skitpet i 150. Igår var det en en häst som inte funkade jättebra på ett nytt bett vi testade, så den hade några ner i 145. Stjärnan och favoriten Lucky gjorde en superinsats i en ganska svår 150 igår, två ryttarmissar där vilket bidrog till två ner, men annars en grymt fin runda! Lucky är en riktig star.

Idag startar vi inte för än efter 11:45 med första hästen och Jenn kände inte att hon behövde flat’a honom innan klassen, så det betyder bara handwalk och en crazy easy förmiddag för min del! Därmed kan jag blogga nu, sitter med en tallrik framför mig efter en stabil frulle och massvis med kaffe.
IMG_1775-1.JPG

I don’t want snow

Inlägget publicerat: 24/01/15 09:05 - Gästbloggare, Gennes life - 3 kommentarer

Att vakna upp i lastbilen innan alarmet ringer, inse att värmen inte fungerar igen och trampar runt på det mörka och kalla golvet utan strumpor för att dra på sig kläderna är inte kul. I hate it rent ut sagt. Inte blir det bättre av att öppna dörren sen på väg ut mot stallet och inse att hela trappan är vit. VIT.

Min ryttare kommer bli överlycklig när hon vaknar sen, hon tycker att snö är såå häftigt och vill bygga en ”snowman”. Haha, amerikanare alltså…

IMG_1848.JPG

Drachten CSI***

Inlägget publicerat: 22/01/15 14:56 - Gennes life, Grooming - 1 kommentar

Igår hade jag trehundra saker och lite till att göra, allt för att vi, denna vecka igen, åkte iväg på tävling. Vi är på samma anläggning som förra veckan, skillnaden är att det är en högre nivå idag (trestjärnig) och därmed färre starter.

Min natt i lastbilen var hemsk eftersom värmen slutade fungera igen, så jag vaknade upp iskall och skakade mitt i natten, usch det är hemskt. Men det allra hemskaste är ändå att dra sig ur sängen runt 06 och inse att man måste ut i det iskalla vädret för att fodra hästarna.

Vi har tre med oss den här gången, de gick flat i förmiddags så nu laddar vi bara upp inför starterna. Just nu pågår unghästarnas enstjärniga, och Peder Fredriksson såg jag värma förut. Alltid roligt att se ryttare från hemmaplan. Våra klasser är 140 och 150 i eftermiddag och kväll.

IMG_1804.JPG

A small break

Inlägget publicerat: 15/01/15 16:03 - Gennes life, Grooming - Inga kommentarer

Hej på er! Här i Drachen rullar det på, tävlingarna flyter och också marken utanför (ha-ha.) Jag har hunnit ta ett snabbt break och fått i mig lite mat tak och lov. Jag hatar att gå hela dagen utan att äta som många groomer gör, jag blir så glömsk, extra stressad och såklart hungrig. Lågt blodsocker kanske det är en förklaring på.

Roligt nog stötte jag nyss på en svensk groom som jag träffade i Oliva Nova senast, såå kul när man ses lite varstans i världen! Jag längtade just efter något igenkänt ansikte… Man lär ju känna mer och mer folk, men jag har mest svenska kontakter som jag sett på dessa Holland-tävlingarna, någon holländsk vän och några som man såklart känner igen sedan flera år tillbaka men som jag inte känner.

Vi står i ett tråkigt tältstall med grusmark… Suck. Men nästa vecka ska Jur hit med flera hästar också och då får vi de bättre innestallen. Fördelen att åka med en superryttare på tävlingar 😉

IMG_1585.JPG

IMG_1573.JPG

IMG_1562.JPG

IMG_1576.JPGHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se