Presentation

Inlägget publicerat: 31/12/11 13:12 - Presentation - 17 kommentarer

Hej! Vad kul att ni har hittat hit till en av Sveriges största hästbloggar! Som ni säkerligen redan har listat ut så heter jag Sofia Genne. Den här bloggen speglar mitt liv, mina tankar och bjuder på med & motgångar.

Jag är tjugo år gammal dressyrryttare i grund och botten o tar livet som det kommer. Mina dagar i Sverige är få då jag jobbar som frilansande groom – både show och homegroom inom hoppning. Som dressyrryttare i ryggraden så har jag väldigt fort kunnat sadla om. Det är ett slitsamt och hårt jobb, men med lite skinn på näsan och en vilja att få se sig om i världen och träffa nya ansiktet så är det helt rätt grej. Jag har bland annat varit på Sunshine Tour i Spanien, Spring Tour i Norge och på stall Grauff i Danmark under bara det första halvåret 2013. I Danmark när jag var homegroom var jag även beridare och hade ansvaret för elva hästar under ett par veckor vilket gav mig fler meriter inom hoppning personligen. Jag startade 4 och 5-åringar med fina resultat.

När mina tre gymnasieår var klara på Sveriges ridgymnasium så tog jag tag starkare i min blogg, fixade mitt körkort och tävlade hela året på storhästen Ming Mang R som jag hade fina framgångar med upp till MSV B:2. Tyvärr åkte han hem vid årsskiftet 2012-2013 igen då vårt fodervärdskontrakt var över. Anledningen att jag inte velat köpa loss en storhäst har berott på att jag för första gången vill testa att vara hästlös efter att ha haft två hästar under varje dag sedan jag var åtta år gammal. Min familj äger dock totalt 3 ponnyer, varav 2 av dessa är utlånade på foder. Bland annat min D-ponny Mahjong som jag tävlade upp till och med nationell/elitnivå i Sverige. Min egenutbildade C-ponny Martijn är uthyrd för senare köp. Han har gått en lång väg men har fått chansen att blomma ut hos mig under några år. Utöver dessa äger vi även min första a-ponny.

Utöver bloggandet så jobbar jag även som hästfotograf, och är anställd på en del tävlingar runt om Västra Götaland. Ni kan besöka mina fotohemsida på: www.sofiagenne.se

Jag tillsammans med min vackra d-ponny Mahjong

Utöver hästeriet så älskar jag att resa och få se mig om i världen!
Jag är totalt nerkärad i Turkiet, Alanya – och lär återkomma dit många fler gånger. Drömma får man lov och göra, och min högsta dröm hade varit att bo i ett annat land samt jobba som modell. Tyvärr har jag varken längden eller size:en.

Dock har jag ändå bland annat fått modellkontrakt för Heartland model , samt blivit kontaktat utav Höök’s hästsport för fotografering, men tyvärr tackade jag nej till det föregående och det rann ut i sanden med Hööks-projektet.

Jag har funnits på internet redan från liten ålder, och var redan då ”ö-kändis” på internetsajten Stallet.se. En då väldigt stor sajt som de flesta hästtjejer hängde på förr i tiden åtminstone. Jag drev då tillsammans med en vän det ”största stallet” (Askmoln) som det hette på den tiden – att bli igenkänd på tävlingar och stan genom ett internetstall som 11 åring är ganska sjukt!

Jag hann också växa ifrån Stallet.se och blev en god bilddagbokare istället. Jag hade fortfarande folk som följde med mig från tidigare sajt och hit, och plockade snabbt ihop mig 2000 bevakare och följare. Slutade efter ett tag att vara aktiv på bdb, och övergick till att blogga – mest för mig själv – och tog det inte på blodigt allvar. Men i November 2010 startade jag tillsammans med en vän igång TeamSL.se – en hästblogg som blev en av Sveriges största hästbloggar. Vi drev bloggen fram tills 31 December 2011, där vi gick isär och jobbar nu på eget.

Jag bloggar för Horsespot.se och hoppas att få ut många nya erfarenheter på det hela, komma fram ännu mer genom internet och få inspirera människor.

Hoppas att ni vill hänga med i mitt liv som jag delar med mig av!Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se