Duc de Mariposa

Inlägget publicerat: 26/04/15 22:40 - Allmänt, Gästbloggare, Grooming, Switzerland - 3 kommentarer

Eva har fått fri hand att skriva ett inlägg om sin absoluta favo och topphäst, så här kommer en presentation om våran MP, Duc de Mariposa. Jag har rättat inlägget lite här och var då Eva har en toppenbra svenska men bryter på norska vilket kan bli lite roliga ord och meningar ibland, men jag tror att ni ska förstå allt nu efter en snabbkorrigering.

Francois, sponsor och även min kille såg Duc som 4 åring hoppa i Belgien och efter det köpte han honom. Han gick direkt till team ryttare Trevor Coyle som red honom tills han var 7 år. Samma år kom det en ny team ryttare till PRO Horse International – Abdel Said. Abdel red Duc i 160 klasser redan som 8 åring med bra resultat, bland annat World Cup och Global Champions tour. Tyvärr var inte succén långvarig. Konflikter uppstod och duktiga Abdel hade även under denna tidpunkt fått många andra sponsorer och avslutade sitt samarbete med PRO Horse International.

Även om Abdel är en mycket bättre ryttare en mig kan ni se på filmen här under att Duc nästan går i stil med rollkur på sluten med Abdel.

Team ryttare Pius Schwizer tog efter det över Duc. Duc hoppade bra 140 – 145 med Pius i Neumunster, men i GCT Hamburg hade han 21 fel i 140 första dagen. Pius ringde Francois och var ganska irriterad i sa at han inte satt upp på Duc igen och att han skulle ge the xxxx horse to Eva, alltså mig. Under den tiden hade jag hästarna i Danmark och tränade förr norska Robin Grauff. Robin var skeptisk till att jag skulle rida hästen. Men Duc kom till Danmark, och vi åkte först på en liten tävling där jag och Sofia hade med oss våra två fyraåringar. Jag red Chap och Sofia blev placerad som nr 3 i 1m med Hope! Jag och Duc red 115 och 120 felfria! Nästa tävling var 130 på Bäckegaarden, som var en mera teknisk och större tävling. Duc som aldrig hade haft en tjej ryttare tidigare tog tillfället i akt och stannade på 1:an. Jag gav honom en ordentlig slam slam med spöet och han hoppade resten av banan, med några bommar ned. Efter det åkte vi till Schweiz för och tävla. Duc var van med och bli riden med mycket starka bett och press, galopperad framåt med att hållas väck från hindren av ryttaren. Jag rider mycket framåt och gillar inte stora Pelham eller långa kandarstänger. Så vi hade många fel i början. Francois tränade mig och trodde till 100% på att vi skulle fortsätta rida Duc så här och att hästen skulle komma på och inse själv att han måste backa av. Jag minns att Trevor Coyle sa till mig och Francois att det aldrig kommer och fungera. Men sakta och säkert gjorde det det! Vi hade hästarna hos Willi Mellinger i mellan tävlingarna i Schweiz. Jag red min första felfria 140 med Duc i Ascona efter en veckas hårt jobb i hop med Francois. Se den här:

På den tiden var det Kanouk Des Essart som var min första häst och som jag red upp till 155 på, Kanouk var en äldre lite mkt använd häst och meningen var att Duc skulle ta över vilket han också har gjort. Duc och jag har haft många goda rundor i hop med också katastrofer.. Eftersom att jag vägrar att betsla upp honom kan han ibland komma på att han skall hoppa ett par hinder och sen köra tre varv o fullt sken runt hela banan.. Haha, eller som när jag skulle vara snäll och låta honom gå 130 i Oliva, ta ett språng i en tvåstegs kombination… Jag måste helt enkelt jobba med min egna ridning och bli bättre och jobba på hans lydnad!

  

Her kommer en super runda med mig och Duc från CSI*** i Humlikom Schweiz förra året! Då vi blev placerad i 150 med ryttare som John Whitaker efter mig på resultat listan!

Vore kul om ni vill lämna lite kommentarer! Tänkte även gästblogga ett inlägg om lite hur vi tränar dom förskälliga hästarna.

Jag tycker jag o Sofia är TOP TEAM! Kram på er

Hoppbilder från skitpasset

Inlägget publicerat: 08/04/15 13:46 - Bilder, Grooming - 3 kommentarer

Ett enormt dåligt pass blev ju ridet i lördags, men en del fina bilder lyckades min duktiga privatfotograf aka mamma att fota. Here you have! Eva och våran stora bjässe Elefanten aka Hitch fastnade också dem på några.DSC_0407DSC_0442DSC_0429DSC_0412DSC_0413DSC_0421

DSC_0426

DSC_0431DSC_0433

DSC_0436

DSC_0443

DSC_0445

DSC_0448

DSC_0452DSC_0451DSC_0454

DSC_0455

DSC_0456

DSC_0462

DSC_0464

DSC_0465

DSC_0467

DSC_0469

DSC_0470

Morning moments

Inlägget publicerat: 13/02/15 09:05 - Grooming - 2 kommentarer

Godmorgon-musiken är igång och frukosten serverad. Jag har sex hästar att rida idag så det är lika bra att sätta igång. Alltså, jag har börjat få sömnproblem igen… INTE BRA. Jag kan vissa dagar inte somna för än midnatt och några timmar därefter. Ingen hit när man har att göra dagen efter. Som tur är behövde jag ju inte gå upp megatidigt precis i och med att jag har hästarna själv och kan lägga upp min dag utefter det.

Jag ska börja att intervalla en av våra småtjejer på stora utebanan – vi har haft så mycket sol och fint väder det senaste att den är mjuk och ridbar igen!

(null)

Morgontrim

Inlägget publicerat: 07/02/15 09:12 - Allmänt, Grooming - 2 kommentarer

(null)

Min första träning på engelska

Inlägget publicerat: 05/02/15 16:25 - Grooming, Sofia tränar - 2 kommentarer

Lunchdags klockan 16, nåväl. Jag var så enormt trött efter gårdagens resande, jag sov bara en timma på natten innan min resa och åkte hemifrån redan 04.30 på morgonen till flygplatsen så jag tog en välförtjänt sovmorgon imorse. Det är det som är så perfekt med det här jobbet – jag kan lägga upp dagarna exakt hur jag vill. I alla fall när jag själv har alla hästar, hjälps vi åt så får man ju anpassa sig såklart. Det är också några lektioner på eftermiddagarna/kvällarna här, så jag ska försöka att ha ridit alla mina innan dess är mitt mål. Just idag fick det gå bra med lite senare start kände jag.

Efter att ha gått runt och gjort lite ärenden i Geneve igår och snabbhandlat mat till mig så körde min boss, E hem mig – där jag snabbt fick slänga in min mat i kylen och sedan bli upphämtad av en Schweizisk vän. Vi har lärt känna varandra lite smått sedan sist jag var här nere. Egentligen skulle E haft en träning för henne igår, men eftersom att hon var upptagen igår kväll fick jag ta över den. Jag trodde först att det var ett skämt, men nä det var det då tusan inte.

En ganska död och sömnig Sofia skulle alltså hålla i en träning på engelska för ungefär jämngammal tjej som köpt en fin hopphäst för ett tag sedan. Markarbete och en serie (studs) var det som gällde. Min engelska tog för sig faktiskt i den mån den kunde, vilket var mer än förväntat och jag tror att både jag och tjejen var nöjda! Kul, det enda jag inte har tillräckligt mycket kunskap av är ju hopp-delen, men vägen dit, markarbete kan jag ju i alla fall.

Två bilder från gårdagens flygning. Alperna är för fräcka!

(null)Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se