Welcome, Chambord

Inlägget publicerat: 05/05/15 16:25 - Switzerland - 3 kommentarer

Samtidigt som hästarna minskade så fick vi här om veckan hem en ny hingst. Så nu har jag gått från 0 hingstar till 2 hingstar på bara någon månad nästan. Men båda två är otroligt snälla och jag gillar dem båda, ärligt talat så har jag de starkt på populärast-sidan. Vårt nya tillskott heter Chambord Du Filou och är en 9 årig fuxhingst efter Champion Du Lys. Väldigt stor och vacker med massa scoop. Han är en stjärna att hantera, nästan bättre än Starlight enligt mig. Ännu har vi bara haft honom någon vecka knappt, så jag vet ännu inte hur han är att hantera på tävling men på hemmaplan är han absolut godkänd från min sida.

d 

 

Our star stallion

Inlägget publicerat: 29/04/15 09:58 - Bilder, Switzerland - 1 kommentar

Trots en otroligt tråkig dag med regn och gråa moln för ungefär två veckor sedan när min mamma var på besök så lyckades hon ändå knäppa av kameran i rätt tillfälle och fånga ett par fina ögonblick på bild. Här på ett av våra senaste tillskott, hingsten Starlight. Han passar verkligen under det namnet, hållet ni inte med?
DSC_0176

DSC_0145

DSC_0173

DSC_0172

DSC_0220

DSC_0221DSC_0223

DSC_0230

Duc de Mariposa

Inlägget publicerat: 26/04/15 22:40 - Allmänt, Gästbloggare, Grooming, Switzerland - 3 kommentarer

Eva har fått fri hand att skriva ett inlägg om sin absoluta favo och topphäst, så här kommer en presentation om våran MP, Duc de Mariposa. Jag har rättat inlägget lite här och var då Eva har en toppenbra svenska men bryter på norska vilket kan bli lite roliga ord och meningar ibland, men jag tror att ni ska förstå allt nu efter en snabbkorrigering.

Francois, sponsor och även min kille såg Duc som 4 åring hoppa i Belgien och efter det köpte han honom. Han gick direkt till team ryttare Trevor Coyle som red honom tills han var 7 år. Samma år kom det en ny team ryttare till PRO Horse International – Abdel Said. Abdel red Duc i 160 klasser redan som 8 åring med bra resultat, bland annat World Cup och Global Champions tour. Tyvärr var inte succén långvarig. Konflikter uppstod och duktiga Abdel hade även under denna tidpunkt fått många andra sponsorer och avslutade sitt samarbete med PRO Horse International.

Även om Abdel är en mycket bättre ryttare en mig kan ni se på filmen här under att Duc nästan går i stil med rollkur på sluten med Abdel.

Team ryttare Pius Schwizer tog efter det över Duc. Duc hoppade bra 140 – 145 med Pius i Neumunster, men i GCT Hamburg hade han 21 fel i 140 första dagen. Pius ringde Francois och var ganska irriterad i sa at han inte satt upp på Duc igen och att han skulle ge the xxxx horse to Eva, alltså mig. Under den tiden hade jag hästarna i Danmark och tränade förr norska Robin Grauff. Robin var skeptisk till att jag skulle rida hästen. Men Duc kom till Danmark, och vi åkte först på en liten tävling där jag och Sofia hade med oss våra två fyraåringar. Jag red Chap och Sofia blev placerad som nr 3 i 1m med Hope! Jag och Duc red 115 och 120 felfria! Nästa tävling var 130 på Bäckegaarden, som var en mera teknisk och större tävling. Duc som aldrig hade haft en tjej ryttare tidigare tog tillfället i akt och stannade på 1:an. Jag gav honom en ordentlig slam slam med spöet och han hoppade resten av banan, med några bommar ned. Efter det åkte vi till Schweiz för och tävla. Duc var van med och bli riden med mycket starka bett och press, galopperad framåt med att hållas väck från hindren av ryttaren. Jag rider mycket framåt och gillar inte stora Pelham eller långa kandarstänger. Så vi hade många fel i början. Francois tränade mig och trodde till 100% på att vi skulle fortsätta rida Duc så här och att hästen skulle komma på och inse själv att han måste backa av. Jag minns att Trevor Coyle sa till mig och Francois att det aldrig kommer och fungera. Men sakta och säkert gjorde det det! Vi hade hästarna hos Willi Mellinger i mellan tävlingarna i Schweiz. Jag red min första felfria 140 med Duc i Ascona efter en veckas hårt jobb i hop med Francois. Se den här:

På den tiden var det Kanouk Des Essart som var min första häst och som jag red upp till 155 på, Kanouk var en äldre lite mkt använd häst och meningen var att Duc skulle ta över vilket han också har gjort. Duc och jag har haft många goda rundor i hop med också katastrofer.. Eftersom att jag vägrar att betsla upp honom kan han ibland komma på att han skall hoppa ett par hinder och sen köra tre varv o fullt sken runt hela banan.. Haha, eller som när jag skulle vara snäll och låta honom gå 130 i Oliva, ta ett språng i en tvåstegs kombination… Jag måste helt enkelt jobba med min egna ridning och bli bättre och jobba på hans lydnad!

  

Her kommer en super runda med mig och Duc från CSI*** i Humlikom Schweiz förra året! Då vi blev placerad i 150 med ryttare som John Whitaker efter mig på resultat listan!

Vore kul om ni vill lämna lite kommentarer! Tänkte även gästblogga ett inlägg om lite hur vi tränar dom förskälliga hästarna.

Jag tycker jag o Sofia är TOP TEAM! Kram på er

Morning sunshine

Inlägget publicerat: 24/04/15 08:15 - Switzerland - Inga kommentarer

Solen skiner och vi är tävlingsladdade. Dessutom är vi 5 minuter innan tidsschemat, det har nog aldrig inträffat innan… Good work!

     

Lite Ducbilder

Inlägget publicerat: 16/04/15 13:16 - Bilder, Switzerland - Inga kommentarer

Några porträtt som fotades under några väldigt korta minuter då vår ”MP/Duc” aka Duc de Mariposa inte hade den enormt stora inställningen att just stå bredvid en bred flod och vara med på bild. Men några fastnade han i alla fall på, innan vi fortsatte vår tur ut i skogen.
DSC_0050

DSC_0047

DSC_0049

DSC_0051

DSC_0056Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se