Tips på att varva ned efter träning

Inlägget publicerat: 13/06/18 12:38 - Samarbete - Inga kommentarer

Det flesta vet hur viktigt det är att träna. Men det är minst lika viktigt att varva ned och ta en paus från träningen, vare sig det är konditions- eller styrketräning. Kroppen behöver nämligen vila för att inte ta skada och för att bygga upp nya muskler. Samtidigt kan det bli ganska tråkigt om man tränar varje dag.

Det finns flera saker man kan göra när man har sin vilodag, och man kan verkligen hitta på vad som helst – så länge man inte anstränger kroppen fysiskt. De flesta av våra vardagsnöjen sker online, vare sig det gäller att titta på serier eller spela spel. Därför har jag valt att lista fyra online nöjen som är omåttligt populära i Sverige och som passar såväl unga som gamla.

Streama film och serier

Det traditionella tv-tittandet håller på att försvinna och det är nästan bara årliga event som Melodifestivalen eller fotbolls-VM som visas på marksända kanaler. Istället tittar de flesta på streamingtjänster som erbjuds online, såsom Netflix, HBO, Viaplay och olika kanaler som har play-tjänster. Dessa kan man titta på både i mobilen, datorn eller surfplattan och i utbudet kan man hitta både serier, filmer och tv-program. Det är ett perfekt sätt att slappna av på, och man kan njuta av det oavsett var man befinner sig.

Netflix

Tagen av stockcatalog

Spela olika online spel

Ett annat nöje som erbjuds online är att spela spel. Det kan vara allt från enklare mobilspel som Candy Crush till avancerade strategiska spel eller klassiker som Super Mario Run. Oavsett vad man gillar kan man hitta något i olika app-butiker eller på nya svenska casinon där man kan hitta spelautomater och bordsspel, och det finns något för både nybörjaren och den erfarne spelaren. Precis som med streamingen kan man spela i både mobilen och på datorn.

Läsa böcker och tidningar

Den som tycker om att läsa kan även streama böcker och tidningar på nätet. Tjänster som Nextory och Bookbeat erbjuder både e-böcker och ljudböcker, vilket är perfekt nu till sommaren. Man kan bara luta sig tillbaka i solstolen eller hängmattan och försvinna in i böckernas värld, och känna hur både sinne och kropp slappnar av. Att hålla ett strikt träningsschema samtidigt som man ska ta hand om alla övriga vardagssysslor kan vara mycket ansträngande och det är lätt att man tappar motivationen. Att luta sig tillbaka med en bok i öronen är ett bra sätt att återhämta sig och få igång träningslusten igen.

iPhone X

Tagen av TheBetterDay

Lata sig framför sociala medier

Let’s face it, alla fastnar vi framför sociala medier som Instagram, Facebook och Snapchat. Egentligen borde man kan kanske ta och lägga dessa åt sidan när man ska försöka vila upp sig, men det är lättare sagt än gjort. Samtidigt kan det vara ganska underhållande och avslappnade att kolla igenom alla flöden utan press från att man borde gå till gymmet eller ge sig ut i löpspåret – eller göra något annat viktigt för den delen.

Återhämtning och vila kan se på flera olika sätt, och det viktigaste är att man hittar ett sätt som passar en själv.

 

 

Kom enkelt igång med träningen

Inlägget publicerat: 17/07/17 21:53 - Allmänt, Samarbete - 4 kommentarer

De allra flesta av oss vet att införa träning i våra liv är positivt på alla sätt och vis. För somliga kan det vara svårt att just komma igång med träningen. Känner du dig träffad så läs vidare för att veta hur just du kommer igång med någon form av träning – enkelt!

Det första du måste göra är att hitta vad du tycker är roligt. Kom ihåg att all träning är bättre än ingen träning och att du inte behöver träna inför ett maraton, vilket förvisso kan ge motivation, utan något mycket enklare också funkar. Det första vi ska fokusera på är motivation.

· Har du någon vän som löper, gymmar eller utövar någon idrott så är det en perfekt ingångspunkt.
· Skulle du istället ha en vän som sitter i samma situation som dig så kan ni alltid tävla mot varandra, även att satsa pengar på det gör det mer spännande.
· Sätt upp ett mål som är hållbart i förhållande till hur mycket tid du kan lägga ner. Var realistisk!
· Välj något du tycker är roligt relativt till de fördelar du får ut. Försök inte dig på något du tycker är tråkigt, det finns garanterat något du kommer tycka är roligt.

Det finns oändligt med aktiviteter och idrotter för att få ett hälsosammare liv och en mer funktionell kropp. Här listar vi de allra vanligaste, några snabba tips och vilka fördelar de kan ge dig och din kropp.

Löpning

· Tips: Välj rätt skor, dyraste är inte alltid bäst men snåla inte på just detta. Ha flera sträckor och sätt upp en schema du vet du kan hålla.
· Hälsofördelar: Ger dig bättre kondition, syreupptagningsförmåga, minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, stärker dina leder och ger dina magmuskler samt ben ordentlig träning.

Styrketräning

· Tips: Välj ett gym som har den utrustning och öppettider du behöver. Lägg upp ett bra, hållbart schema och ta gärna hjälp av en personlig tränare för detta. Tänk extra noga på kosten!
· Hälsofördelar: Önskad muskelstyrka, kraftigt ökad fettförbränning, minskad risk för depression, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes, bättre och jämnare nivåer av blodsocker och hormoner.

Simning

· Tips: Att ha badkläder som inte endast är för syns skull underlättar. Se till att badhuset som du väljer har öppettider som passar in ditt schema. Det är lätt att känna att man inte behöver ett schema, men se till att ha det även om du väljer att simma!
· Hälsofördelar: Simning kan vara en av de mest optimala formerna av vardagsträning. Detta då du får alla de hälsofördelar som du får av löpning och styrketräning. Utöver detta så aktiveras vissa muskelgrupper som nästan är omöjliga att aktivera med andra träningsformer och det är en utmärkt utövning för att träna upp dina lungor.Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se