Aktiverad polle

Inlägget publicerat: 31/01/12 23:00 - Dagens ridpass - 6 kommentarer

Red igenom ett mjukare pass på Mingmang förut. Klockan var runt 20.00 vilket betyder kallt kallt kallt!

Känns som om man behöver slänga på ca 60 täcken inför framskrittningen.. dock nöjde jag mig med ett tjockt skritttäcke och ett stort fleecetäcke över hela hästen/sadeln. Värmde ju upp mig en del också! Jag hatar verkligen att rida när det är kallt, usch.

Jobbade med en del serpentiner och bågar för att hitta en jämnhet på tygeln, en stadig form och ett fast tempo. Varierade med lite skritt avbrott här och var och han kändes positiv och fram för hjälperna. Han var faktiskt ganska pigg idag, och jag fick ta en del extra halvhalter för att fånga upp honom här och var. Galoppdelen var fin den också, han kunde väl ha format sig ytterligare lite i vissa delar för skänkeln, men med tanke på att det är så pass kallt och han kommer från ett kallstall där han stått några timmar utan aktivering så begärde jag inte så mycket mer. Syftet med dagens ridpass var mer att stretcha ut kroppen och bara röra på sig.

Han gjorde ganska bra öppnor också utan större problem, skönt det.

Imorgon skall vi faktiskt  åka och träna för Stefan Jansson för första gången! (Mamma kommer ner hit och kör, tack!) Ska bli jättespännande att se hur det fungerar. Red ju för Stefan en gång förra året med Mahjong, och utav bara den träningen fick jag ut så grymt mycket! Blev inga mer träningar därefter eftersom att det var i samma veva som vi var klara på banorna faktiskt. Det var då rekordet kom, någon vecka/dagar efter träningen.. 😉

fotograferad av majaochmajaa.blogg.se

Jag har tyvärr inte tillgång att träna till så många tränare, utan har under åren ridit då och då för duktiga tränare. Dock har vi ju dressyr 1/veckan på skolan för Anna som faktiskt är en jätteduktig ryttare och tränare. Tyvärr tycker jag inte att jag får ut speciellt mycket av det längre, lektionerna har blivit för hastiga med stalltjänsten samtidigt och när man måste följa en viss ”ridschema/bok/lista” över vad vi skall göra under passen. Passar inte riktigt mig som är målmedveten tävlingsryttare för tillfället känner jag. Får hoppas att det blir som det var förr! Men nu får jag turen att få träna för Stefan i alla fall imorgon 😀

Nu ska jag försöka få i mig något att äta, även fast klockan är alldeles för mycket för att man ska få äta vid den här tiden..
Men lite gott ska man få leva också, jag är hungrig! Kram på er.

Reaktion?

Inlägget publicerat: 31/01/12 13:51 - Bilder - 43 kommentarer

Vår hästhållning är inte en självklarhet för folk i andra länder.

Vad tänker ni när ni ser den här bilden?
Vad är er reaktion?

Bildminnen #4

Inlägget publicerat: 31/01/12 12:30 - Bildminnen - 16 kommentarer

Sagoponny

Inlägget publicerat: 31/01/12 09:48 - Bilder - 7 kommentarer

Håll koll, bloggen är laddad med ett gäng bilder på min sagoponny..!

Gör inte samma misstag

Inlägget publicerat: 31/01/12 09:25 - Allmänt - 12 kommentarer

.. som en utav mina klasskompisar gjorde när hon klippte manen (pälsen) på sin häst i förra veckan 😉

Det är inte alltid helt lätt med en häst som har en del utväxt vinterpäls och en man som behöver klippas, det är lätt att inte tänka sig för helt och råka få med halva hästens päls i samma veva. Ett bra tips bara att tänka sig för när man klipper nu, framförallt i vintertider med långa pälsar.

raspberry ketone fresh drops


Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se