Nöjd polle

Inlägget publicerat: 30/09/12 22:30 - Bilder - 3 kommentarer

… efter dagens hopp-pass!

Hopphästar

Inlägget publicerat: 30/09/12 18:48 - Bilder, Dagens ridpass - 7 kommentarer

Precis som planerat så blev det hoppning – men inte bara med en häst. Lilla M fick så gott liksom stora M också ha lite roligt idag och få skutta. För Mingmangs del fokuserade jag på att gas och broms reagerade snabbt och rätt. Linjer och bågar skulle kunna ridas och då givetvis som det låter, raka linjer och böjda bågar. Han ville över vissa hinder flyta ut eller dra sig lite åt vänster, och en ovana är också att skära av vägarna efter varje hinder så fort som möjligt. Där jobbade vi också på att gå på bestämda linjer.

Det är svårt för mig som inte är speciellt insatt eller duktig på hoppning längre att ”lägga upp” en träning själv, det blir mer hejsanhoppsan om ni förstår mig rätt. Men jag tyckte ändå att det var en bra ”träning” idag med båda hästarna.

Mamma var på plats och byggde upp hela banan och kunde då också knäppa lite bilder. Dock är ljuset i ridhuset lite för taskigt för kameran som jag hade med mig, men en del bilder blev ändå helt okej. Roligare än inget helt klart!

Lilla Martijn fick som sagt även han ta några språng idag! Det var som vanligt glädjande besked för honom som i sin tur satte fart och fläkt i den lilla ponnyn. Jag fokuserade på att få lugna språng, lugna linjer och en lugn både ridning och ponny. När vi snackar ”hinder” för Martijns del så är det runt max 60 cm i och med att jag är så stor på honom. Jag började rida med dressyrsadeln men insåg att jag nog borde ha hoppsadeln eftersom det knappt går att hoppa den här lilla busen i dressyren när sitsen hamnar som den gör.

Kul att se lite från vår fula hopp-sida ändå va? Även om vi inte vinner stilmässigt så har vi då tusan roligt i alla fall 😀

Dödskallestyle

Inlägget publicerat: 30/09/12 16:45 - Bilder - 4 kommentarer

Är han inte för söt alltså 😀 ??
Ser ni förresten hur fint hans mule har läkt? Nu är den lika hel, rosa och sammetslen som vanligt igen!

Se vart ni går..

Inlägget publicerat: 30/09/12 16:31 - Allmänt - Inga kommentarer

Känslan när man går hemåt med hästen på släptåg bakom en med tyglarna vid armbågen ungefär, telefonen i båda händerna för att man är helt inne i den o sin egna värd… Och vaknar upp av att någon säger ”Hej!” rakt framför näsan och det är 5 cm till en snygg krock.

Haha, jag dog 10 gånger om vad pinsamt. Ofta man kan ”stänga av” världen så för några minuter…? Shit.

Hopptajm!

Inlägget publicerat: 30/09/12 13:12 - Allmänt - 2 kommentarer

20120930-133345.jpgHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se