Svensk mark

Inlägget publicerat: 30/09/13 20:06 - Allmänt - 1 kommentar

Svensk mark är nådd och se vilka jag träffar på just nu! Visar mer imorgon… 😀

20130930-182516.jpg

Ett sista försök

Inlägget publicerat: 28/09/13 12:59 - Alanya - 2 kommentarer

Musiken dunkar, solen skiner och allt är som det ska. Nästan. Bortsett från mina tårfyllda ögon och känslosamma sinne. Imorgon vid 22 stiger jag i min transfer och börjar en lång resa hem, nattliga flyg och väntetid i Finland. Måndag 12.20 landar jag i kylan och kommer vara krossad.

För att göra det bästa av det hela kommer jag att direkt från flygplatsen åka till Kungsbacks och krama om alla mina goa vänner som är kvar på SRG, i år är det bara treorna jag känner… Sjukt hur fort tiden går, dem var små ettor när jag gick i skolan. Eftersom Martijn bor i närheten så svänger jag förbi där och kramar om Frida o pussar på mitt hjärta! Så fort jag kommit hem kommer Esther och sover hos mig, jag kommer inte klara av att sova själv. Dessutom har vi ju inte bara de två senaste veckornas drama när jag varit här utan Esther att prata om, utan allt om världens bästa sommar att börja sammanfatta…

Nu ska jag försöka få lite färg det allra sista och mentalt förbereda mig för att ikväll göra en bra sista kväll och krama hejdå till alla underbara människor.

20130928-135856.jpg

The world’s best mom

Inlägget publicerat: 24/09/13 20:52 - Alanya - 3 kommentarer

Igår landade planet i Antalya och några timmar senare körde transfern in på min gata. Min mamma har för första gången kommit till Turkiet och får äran att bli guidad runt underbara Alanya av ett äkta fan. Nej men som sagt, igår kom hon och vi tillbringade eftermiddagen tillsammans med en trevlig runda ute där jag visade runt halva Alanya. Vi avrundade med en god middag på Old Istanbul Steak House som har både god mat och extremt stora portioner. Härlig personal dessutom som jag ibland tar sällskap med mot klubbarna när jag går ut lite senare på natten (runt 01-snåret) då dem brukar dra sig också efter stängning av restaurangen.

Värmen här är behaglig på dagarna numera, inget söndersvettande bara man stiger utanför dörrarna. På kvällarna har jag dock börjat frysa, vi har ca 23 grader och långbyxor/långärmad tröja går att använda. Dock gör jag det inte, det får bara inte ske. Däremot har jag börjat att sova med täcke och ibland drar jag faktiskt igen balkongdörren. Hur fan ska jag klara av Sverige?

Nu ska jag fortsätta att trycka i mig svenskt lösgodis, lyssna på världsmusik och hälla i mig några glas. Ikväll är en kväll som alla andra, vi gör det vi är bra på. Partymood är #on. Ångesten har förövrigt börjat krypa upp ändå till halsgropen och jag har redan släppt några tårar. Snart avslutar jag världens bästa sommar…

  Jag & mamsen från idag ♥

Fler svar på frågor

Inlägget publicerat: 23/09/13 13:07 - Svar på frågor - 1 kommentar

Kommer du fortsätta bo i Alanya nu eller kommer du flytta hem? Och vad ska du göra då? Du har ju inga hästar kvar nu. Eller ska du fortsätta jobba som groom? Vart får du dina pengar från när du är i Alanya? Är det sparade pengar eller jobbar du där nere?
Jag kommer att komma hem om ca 1,5 vecka, tyvärr. Säsongen är över och det är också ekonomin, så det är dags att bege sig till svensk mark. Även det faktum att mina dagar för att vistas här snart är slut. Vad jag ska göra när jag kommer hem är oklart, jag har jobb utomlands men är väldigt osäker på om jag klarar av att resa iväg direkt igen, jag har ju inte varit i Sverige någonting i år nästan. Mina pengar är sparade, det är extremt svårt att få arbetstillstånd här tyvärr.

Jag är lite nyfiken på om du tänker lägga ner bloggen nu. Och om man får fråga undrar jag såklart om du har en pojkvän därnere?
Nej, det är inte tanke ni alla fall. Genne utan blogg liksom…? Självklart får du fråga, men nej jag får nog åter igen kalla mig singel..

Hur ser du på framtiden.. Sverige eller utomlands? Häst eller utan? Plugga eller jobba? Lägenhet eller bo kvar hemma? Hoppas att du har en underbar semester och laddar batterierna! Har full förståelse för att du inte bloggar intensivt, men hoppas att du inte lägger ner helt i framtiden?
Som jag svarat på lite tidigare frågor så vet jag ingenting, jag tar allt som det kommer! Jag saknar hästarna extremt mycket faktiskt, men vet ändå inte hur jag ska gå vidare på den fronten. Jag är ju trots allt ”fri” för första gången i hela mitt liv. Att jag skulle starta med pluggeri nu finns inte på kartan, eller ja, beroende på om det skulle vara något kul te x bartenderutbildning eller reseledarutbildning. Lägenhet i Sverige finns inte heller på kartan, jag vill inte slösa pengar på en lägenhet där även om det hade varit skönt att bo centralt och inte ute i urskogen. Tack vad gulligt sagt av dig, och nä, jag ska försöka göra en come back!

Har du någon mer resa inbokad? Har du något nytt på gång, något hemligt? Något nytt med bloggen?
Ja faktiskt, jag har blivit medbjuden med familjen på 2 veckors vintersemester i USA, Miami! Kommer att bli helt underbart, ”I’m in Miami biaatch” på riktigt liksom… Det kan hända en hel del på bloggen i höst, we will see 😉

Känns det bra att inte blogga/ha lite distans från bloggen?
Det känns väldigt tomt på ett sätt, men samtidigt skönt. Jag har ju inte mina dagliga ridpass eller jobb med hästarna att uppdatera om så det lägger sig ändå ganska naturligt att kunna lägga bloggandet åt sidan för ett tag.

Finns de mycket jobb där nere?
Inte för oss som inte är turkiska medborgare.

Bästa tipset om man vill ”flytta” ner en sommar som du?
Våga! Man ska leva livet liksom det vore din sista dag varje dag.

Vilken skola/linje gick du på?
Jag gick på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, naturbruk med hästinriktning.

Tror du de kan vara bra att gå i en skola som man för hålla på med hästar i om man inte tycker om skola så mycket?
Helt klart JA! Jag valde ju ridgymnasium efter många velande hit och dit eftersom jag ville få mer tid till mina hästar, jag hade ju ingenting annat i huvudet än häst i princip. Det var rätt val för mig, jag lärde mig att bo hemifrån och enas med flertalet andra människor, ta ansvar över mina egna hästar till fullo och jag fick en roligare gymnasietid än de flesta andra.

Var de lätt att få jobb som hästskötare efter du sluta skolan?
Min plan var ju inte för fem öre att börja grooma, men när jag kände mig stressad över att skaffa jobb under en period så tog jag ett kliv och tog ett hästjobb vilket ju gick prima ballerina efter det med mycket jobberbjudanden!

De bästa/sämsta med att vara hästskötare?
Svårt att säga, det beror väldigt mycket på vart man kommer. Vi jobbar ju trots allt med djur vi älskar, men det är också väldigt hårt och tar på en både fysiskt och psykiskt. Det härligaste är ju goda resultat, när ens ryttare och hästar presterar på topp i klasser. Man själv bidrar ju enormt mycket till dess prestationer.

Fler bloggläsare i Alanya

Inlägget publicerat: 21/09/13 20:53 - Alanya, Bilder - 1 kommentar

För några veckor sedan träffade jag ytterligare ett gäng bloggläsare, härliga tjejer som det klickades bilder med, kanske inte helt förvånande att det var i närheten av LA (; Serkan hängde med på en sväng han också godingen!Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se