Plus & Minus

Inlägget publicerat: 30/11/13 16:22 - Allmänt - Inga kommentarer

+ Att det snart är nytt år – nya möjligheter, som alltid!

+ Att jag har så många fina vänner runt om mig. Finns dem inte i huset bredvid så finns dem alltid på telefonen eller nätet. Mina vänner är utspridda över hela världen men de finns alltid där, jag älskar dem dem/er!

+ Möjligheterna som jag får till olika jobb. Istället för att behöva gråta blod över att jag aldrig hittar någonting som skulle passa mig, så får jag istället tacka nej till flertalet erbjudanden, både super, bra och mindre bra.

+ Min hy har äntligen börjat lugna sig, den stormade och blev totalt galen när jag kom hem genom att få utslag i hela ansiktet och halsen. Jag blev såklart förskräckt i och med att den inte varit så dålig på några månader trots att jag alltid haft väldigt otur och har dålig hy, men detta var bara för mycket. Jag insåg att vår ena katt sov hela dagen och natten hos mig precis när jag kom hem, o därmed bytte jag sängkläder nästan direkt. Det hjälpte! Lite kattallergi har jag, men jag trodde inte att det märktes…

+  Frida & Martijn! Dem måste ju vara ett av de allra största plusen! ♥


– Att jag är så hemskt dålig på att komma på plus och minus saker. Det vore ju inte så jättesvårt egentligen tycker man ju, det är ju bara att tänka på bra och dåliga saker? Men tro tusan att det är svårt!

– Jag måste ju erkänna att jag saknar hästarna en hel del. Alltså, att ha mina egna hästar att satsa och trimma på. Framförallt att få förbereda sig för att tävla! Jag är ju en tävlingsmänniska från topp till tå och har alltid varit, och därmed kommer alltid att vara antar jag. Jag vill tääävla!

–  Det här med att man inte kan göra allt som man vill, utan många gånger eller mestadels måste välja. Jag försöker alltid att kunna göra alla saker jag vill, men det är inte så lätt eftersom det ena ofta utplundrar det andra.

Fortfarande det här med vädret. Nu har vi ett bra väder utan regnslask och utan snöblask. Men det är fortfarande fel väder, jag vill året runt ha strålande sol och minst 25+.

– Att jag inte är miljonär, antar att jag inte behöver utveckla mig mer än så!

Krullikrull

Inlägget publicerat: 30/11/13 14:22 - Bildminnen - 3 kommentarer

Känner ni igen den här godingen? Jag smälter!

Godmorgon 30 November

Inlägget publicerat: 30/11/13 12:51 - Allmänt - Inga kommentarer

Sista dagen på denna månad, huuuuur sjukt!? Imorgon startar vi på månad 1 av 6. Det är alltså ett halvår, sex månader kvar tills Maj månad. Vad betyder Maj månad då? Jo, det betyder ”nu drar jag”. Mitt andra hem, Alalanyaa

Kvällen igår tillbringades med min fina vän Fia, tillsammans med godis, musik och nätet. Med det lilla materialet kan man förgylla en hel kväll väldigt lätt, visste ni det? Om inte, testa. Mycket skitsnack och kraftiga diskussioner om allt mellan himmel och jord, alltid lika härligt när man har många gemensamma intressen och situationer!

Vi vaknade upp för inte allt för länge sedan och det första jag gjorde var att tvinga Fia att ringa två butiker åt mig för att checka om någon av dem har kvar den jacka jag söker. Självklart inte, men det kommer troligen in senare. Super, bara den att jag hade behövt att ha min jacka nu. Jag har ju mina hemliga projekt i gång som alltid, så att säga.

Nu – frulle!

20131130-125117.jpg

Fredagens värme

Inlägget publicerat: 29/11/13 18:53 - Allmänt - Inga kommentarer

Tack snälla du som lämnade den här fina kommentaren, den värmer och jag lovar att försöka så gott jag kan med att dela med mig av mitt liv som jag hoppas kan ge inspiration på något sätt här och var! Kram

Om jag vore 5 år yngre respektive äldre…

Inlägget publicerat: 29/11/13 17:14 - Allmänt - 1 kommentar

Här är ett roligt önske-inlägg, ”Om jag vore 5 år yngre respektive äldre”. Det svåra är bara om jag skall tolka det som hur jag skulle vilja haft/ha det 5 år åt respektive håll, eller om jag ska ta det hur det var/kommer att bli? Jag kör en av båda delarna, ännu mer spännande! Jag börjar med ”5 år yngre”.

Om jag idag kunde justera hur mitt liv såg ut för fem år sedan, alltså när jag var 15 år gammal så hade jag valt att ändra en del på hästfronten. Jag hade ägt en eller två kvalitéetsmässiga och fina dressyrponnyer och vara uttagen till NM & EM. Redan då skulle jag varit en utpekad dressyrungdom med en väldigt lovande framtid och ha dressyrsatsningen stöttande i ryggen. Få möjligheten till att träna för de största och bästa namnen och ja, leva till fullo på hästarna. 

Jag hade också i samband med att ha fyllt kanske 15-16 gått över till storhäst för att rida in mig på det och vara redo att snabbt gå ut och kampas på riktig häst så att säga. Skolmässigt så hade jag ändrat om helt på mitt sätt att arbeta i skolan, och jag hade krävt att lärarna skulle ha kompetens nog att lära ut till alla elever, även de som har det svårare i vissa ämnen. Jag skulle med lätthet lärt mig engelska. Bloggmässigt skulle jag också driva en blogg som var en av Sveriges största och på så sätt kunna bli rik som så ung! Jag hade helt enkelt fokuserat lite mer på rätt linjer i bloggandet, rätt människor och köra mitt race. Inte bygga upp någonting för någon annan.

Hur det var:
När jag var femton år gammal gick jag helhjärtat över på D-ponny som jag haft sedan jag var 12 år gammal, och vi klickade inte för än runt då eller ens något år efter det tror jag. Sen gick det snabbt, när det väl lossnat. Lokal gick till nationell/ELIT, LB gick till FEI och allsvenskan division 3 gick till LAG-SM. Mängder med olika resultat i andra grenar finns också med på meritlistan. Men där tog det stopp, mer kan man inte begära eller nå ut av min fina fina Mahjong som då var 19 år gammal när vi valde att avrunda tävlingskarriären, min ålder var även inne att gå vidare. Skulle jag vetat för fem år sedan (eller ja, 8-9 år sedan eftersom vi köpte honom när jag var 11-12) att jag ville satsa så mycket på hästeriet egentligen så hade vi aldrig köpt Mahjong. Vi fick lovord som en ”Kommer kunna få fina placeringar på LA-nivå”. Ja, det kunde han absolut och det tyckte vi lät bra o roligt då! Men sen ville jag ju mer – och att matcha honom på sen Elitnivå – FEI med SM-kval var ju helt otroligt roligt och jag kommer aldrig att ångra den tiden, aldrig. Det jag vet är bara att om jag skulle vetat för flera år seden vad jag egentligen ville som 15-åring så hade vi varit på jakt efter vassare ponnyer helt enkelt. Men som sagt, jag ångrar inte tiden med Mahjong för en sekund. ❤

Skolmässigt var jag trött på skolan, hade det jobbigt från och till med både mobbingliknande och även skolämnen. Men när jag nu har sammanfattat det och tänker efter så hur mycket jag än skulle ha ändrat mitt liv så hade jag inte blivit den jag är idag. Och den människan jag är idag är långt ifrån den människa som jag var för 5 år sedan. Och den jag är idag trivs jag med! Bloggmässigt så fanns jag nog inte ens i bloggvärlden när jag var 15 år gammal, då var jag aktiv på andra sajter. Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se