Vädret just nu

Inlägget publicerat: 31/05/14 19:28 - Alanya - Inga kommentarer

Nu börjar den där sommarvärmen att blossa upp, det märks av överallt. Torra varma asfaltsgator, sand, turister med mindre och mindre kläder och även de boende här börjat plocka av sig efter hand. Kvällarna bjuder fortfarande på en hel del svala stunder men också gånger då det fungerar att gå ut i barbent och kortärmat. Det är liksom perfekt nu ungefär. Otroligt vackert ute i parkerna än, grönskande och blommigt.

På dagarna når vi runt 30 skuggan än så länge, och det är ta mej tusan lagom. Mer behöver vi faktiskt inte… speciellt inte under jobbtimmarna då man svettas ihjäl av att hänga på ett instängt hotell i kläder, typ. Men jag ska inte klaga ändå, jag har valt att bo i värmen istället för kalla (men som jag hört just nu varma) Sverige.

IMG_3850

Day off

Inlägget publicerat: 30/05/14 12:40 - Alanya - Inga kommentarer

Den bästa dagen på hela veckan idag vilket såklart är day off – dagen! Jag har orkat mig upp tidigt idag och ligger nu på vårt kära Miami beach med en vän för att försöka få lite färg. Varmt som tusan men ganska gott med fläkt idag som tur är. Det är så underbart att ladda upp batterierna i solen och vid poolen!

Fick ett nytt jobberbjudande igår som lät väldigt intressant, men jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till det. Ska tänka vidare lite på vad jag behöver och inte, haha. Jag har en del alternativ men orkar inte tänka, typ…

20140530-133736-49056989.jpg

Grabbarna Grus

Inlägget publicerat: 28/05/14 23:25 - Alanya, Bilder - 1 kommentar

För ungefär 1-2 veckor sedan öppnades dörrarna upp till Grabbarna Grus Alanya och vi hade ett grand opening party bland annat. Jag vet att det kommer bli sjukt stort och med mycket folk här i sommar. Tre våningar, en grym personal och ett härligt place som är placerat bra. Mitt emot Hollywood finns vi, över resturangen ”Bondo” och därav kallas vi även för ”Bondo R’n’B club”. Jag bjuder på lite bilder från den de gångna veckorna på just grappppparna 😀

IMG_3182 IMG_3185 IMG_3205 IMG_3904 IMG_4088 IMG_3922 IMG_4106 IMG_3912

Jobbrapport

Inlägget publicerat: 28/05/14 20:38 - Alanya - 1 kommentar

De senaste veckorna har jag arbetat med både animation team, en del klubbar här i Alanya och lite andra saker runt om. Det är svårt att arbeta för bra löner eller förhållanden här nere och framförallt att få vita jobb, men det går. Jag ingår i Alanya partyteam bland annat och också animationteam vilket innebär en hel del olika delar av jobb, bland annat på hotell. Mitt team som för tillfället består av två vänner och en idiot har fyra hotell som vi jobbar på. Under dagarna arbetar vi med kidsclub, guestrelation, aktiviteter och biljettförsäljning. Vi har bland annat härliga dagsturer med båt, det vill säga ”båtturer”. Vi har också partybåtar som går vissa nätter och beachpartyn.

Guestrelation är jädrans trevligt faktiskt. Nog för att det är väldigt jobbigt att sitta ute i stekhet sol och försöka vara trevlig mot människor under morgon och middagstid när man troligtvis sovit max 4 timmar innan jobbet och varit vaken ungefär 20 timmar varje dag och natt, men kvällarna brukar rulla på lättare. Jag har faktiskt träffat en hel del goa människor som kommer från olika delar av Sverige, Norge och Danmark. ”De första gästerna är de man minns bäst”. Så är det nog, jag kommer nog alltid komma ihåg de första gängen som vi hade på ett av våra hotell som jag hängde med ganska mycket, sjukt härliga. Nästan alla som är här på studentresa nu kommer uppifrån Svea. Första veckan var alla från Skellefteå, nu är alla från Piteå och Luleå. Dessa dialekter alltså, jag skrattar lika mycket varje gång. Det värsta är ju att jag snappar upp alla dialekter jag hör överallt, hopplöst är det.

Folk kan inte längre sätta mig in på rätt län. Mitt språk är inte ens ren svenska, den är så sjukt blandat att det finns inte. Ibland löper den på med tio olika ord på norska och danska, därpå en lätt touch med engelska och turkiska också. Jag vet inte ens själv vad jag säger ibland ärligt talat haha, det har spårat på den delen.

På kvällarna säljer vi partyturer till gästerna på alla hotell. Då tar vi med dem med bussar till hamnen, till en specifik klubb varje kväll och sedan hem igen klockan 03 när allt stänger. Ibland hänger jag med ut och hjälper till ibland inte, varierar. Inte det populäraste så att säga, jag vill ju vara fri på nätterna. Men ibland så, typ när vi har goa gäng med!

Utöver allt som sker på hotellen så jobbar/har jag jobbat lite strött på klubbar. Jag har varit en hel del på Black Horse ”aka” Elci under en längre tid och ser dem som min andra familj. Jag får göra allt jag vill i princip, jag får slänga i mig personalmat, jag får sova på övervåningen om jag skulle vilja och de skulle alltid ställa upp för mig. Jag känner ju flera av killarna sen flera år tillbaka, och de flesta andra lärde jag känna i vintras när det byggdes om och jag hängde där varje dag. Annars är det Grabbarna Grus som gäller, vi är nyöppnade och kommer nog bli redigt populära i sommar när högsässongen drar igång. Hoppas att vi ses på något place! 😀

IMG_4085

Nu startar vi om

Inlägget publicerat: 28/05/14 11:28 - Alanya - Inga kommentarer

Merhaba från ett vidrigt varmt Turkiet och Alanya! Som ingen kan ha missat så har jag släppt allt som heter blogg, men av några anledningar så tänkte jag göra ett försök att starta upp den som vanligt igen och dela med mig av min vardag och mina tankar.  Den största anledningen är framförallt att mina vänner som jag inte har här nere i Alanya ska få ha ett öga på mig och veta vad som händer. De senaste veckorna har så många både vänner och läsare hört av sig och givit mig stränga order att faktiskt blogga igen så det är värt att göra ett försök. Jag trodde inte att någon brydde sig, men när jag fick höra det från så många så värmde det till och jag fick lusten att testa.

Trots att jag ”glömts bort från blogg och hästvärlden” så har jag haft sjukt många läsare här nere i Alanya, det är riktigt roligt! En dag satt jag på Istanbul club vid några vänners bar, varav ett stort svenskt gäng rusar in, hoppar upp på baren och börjar dansa runt hela. En av tjejerna som passerar framför mig dyker ner med sin hand och frågar glatt ”Sofia Genne va?”. Jag sitter frågandes och ger ett ”aaa?” tillbaka. ”Kul, jag läser din blogg!” utropar tjejen och dansar vidare. Haha, så söta människor det finns va.

Det kom fram två goa tjejer på en annan klubb här om dagen och presenterade sig som läsare, jag fick en bild med dem som jag såklart måste lägga ut! Alltså tjejer förlåt, jag är så sjukt dåligt på namn… Men jag har för mig att det var något på S, på båda kanske till och med? Hur som haver, hoppas att eran semester håller sig super!

IMG_4139

Nåväl. Nu måste jag klä på mig och dra mig ner till stan för ett möte. Jag lovar er en senare uppdatering (läs lovar) där jag ska berätta hur statusen är just nu, vad jag gör och vad som händer hemma med Martijn. Kram sålänge!Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se