365 dagar och ett kapitel avslutat

Inlägget publicerat: 31/12/14 19:07 - Allmänt - Inga kommentarer

Ett helt år och ännu ett kapitel skrivet. Med bara några timmar kvar kan jag sammanfatta mitt gångna 2014 som ett av mina värsta år någonsin med toppar här och var av positivitet. Året har löpt på i omgångar, lycka och motgångar liksom alltid. Men det har varit en enorm resa det här året mentalt sett. Ett jobbigare år än vad jag trott, och jag har fått tagit väldigt mycket skit och smällar som jag absolut inte förtjänar. Jag har lärt mig hur hård världen faktiskt är, hur äckliga och falska många människor kan vara och hur lite äkta kärlek faktiskt finns i vissas hjärtan. Det är inte rättvist att behöva ha mått så dåligt som jag har gjort under många perioder i år, även om jag inte visat det öppet utåt. 

Det är där jag kommer till mina små ljus under året. Vänner. De som jag vågar kalla vänner. Visst har jag bråkat, blivit ovän och kanske mist någon vän under året. Men jag har också träffat så enormt många nya människor och fått nya underbara vänner. En del av dem kan jag inte förstå att jag faktiskt bara känt.. i mindre än ett år, när dem idag är så självklara för mig. Jag är så tacksam! Mitt år har mestadels bestått om att bo och leva utomlands – vilket jag vill och trivs med. Även om det har varit ett jävla pissår med sjuk dramatik och saker, så vill jag försöka att putta bort det. Det kommer alltid att finnas där, det som hänt har hänt, men det betyder inte att man måste se tillbaka på det. Acceptera och gå vidare, det är det största jag lärt mig det här året. Att sluta älta, sluta straffa mig själv för saker som egentligen inte alls är mitt fel eller beroende på mig. Jag vill se mer av det få, men bra som faktiskt hänt mig!

Som när vi gasat runt på mopeden långt upp bland bergen vänner ihop mil bort från Alanya, kört mitt i natten i klackar på en söndrig moped med tre personer, sjungt med i högsta stämma till ”Why does it feel so good to be bad”, tagit mer selfies än något annat år, stekt under solens varma strålar nästan hela året, upplevt flera olika länder, druckit så mycket gratis dricka så jag tjänat in en hel sommars hyra, dansat tills benen inte håller längre, lärt oss varenda dans till varenda låt som är aktuella, varit brun ett helt år i sträck, hängt på båtturer helt bakis, slått till behagligt slag i facet på personer som förtjänar det, fått hänga under palmerna med mina fina hästar, sitta i en lastbil 19 timmar i sträck med en av mina allra bästa vänner, levt på världens godaste kycklingrulle, festat med de mest galna människorna, träffat mina vackra gamla ponnyer, fått erbjudanden som jag är glad och stolt över, lärt mig mer språk än något annat år, fått besöka huvudstagen, fått fina samarbeten och ja, det fortsätter. Det finns allt gott bakom det hemska mörker som legat över året. Och de här bitarna väger det dubbla, och det är det som får mig att fortsätta när det varit som värst. Och det nästan mest prisvärda är att jag börjat älska mig själv mer.

ö10570573_10152431150427956_953004200_n (4)

Tack för de små guldbitarna det här året, och fuck you resterande delar. Jag hoppas och önskar på ett bättre 2015 ♥

Exodus – Gods and kings

Inlägget publicerat: 31/12/14 13:12 - Allmänt - 1 kommentar

Då har även jag fått se Exodus, och jag kan väl inte medge att jag är överrumplad. Jag har hört så enormt mycket positivt om filmen så jag kanske förväntade mig lite väl mycket, men den nådde inte riktigt upp till mina förväntningar. Den var absolut inte dålig, men lite långdragen och på vissa ställen lite väl för snabb vilket inte gjorde den helt sannolik.

Jag märkte av på mig själv att det jag reflekterade över i filmen vad religion, vad de trodde på och hur de agerade/tänkte och hur de uppförde sig. Sak nummer två var att jag inte kunde släppa hur alla pratade engelska, vilket jag om på senare är normalt i alla filmer… men det passade inte riktigt, haha. Jag är ju så van att höra utländska med sitt egna språk var jag än går, och med bruten engelska möjligtvis. Och den största saken som jag märkte att jag själv reagerade på exakt hela tiden var hästarna. På både ont och gott. Det stack i mig varje gång hästarna kom i kläm bara för att de äckliga människorna måste kriga. Hur hästarna utan någon egen vilja tvingas bli stuckna och massivt mördade på ett slagfält eller rusandes i berg. Visst, det är på låtsas och jag känner mig töntig men tänk att man kan älska ett djur så mycket att man typ tar åt sig. Det är sinnes. Jag tänkte också mycket på hur sjukt grymma filmhästar faktiskt är.

exodus_movie_1media_exodus_20140709

Details

Inlägget publicerat: 30/12/14 15:25 - Bilder - 2 kommentarer

fs_511710632_56545_1355346505 fs_511710638_31604_1355346515

Cinema time

Inlägget publicerat: 29/12/14 17:04 - Allmänt - Inga kommentarer

Dags att inviga den nya bion som har öppnat i vår lilla stad Uddevalla! Vår stads stolthet om man kan säga så, en av Sveriges största biografer efter att i flera år ha haft en väl fungerande men väldigt liten. Jag och lillebror ska ta tiden att se Exodus, den verkar vara himla bra faktiskt. Någon av er som sett den?

Vi hade väl från början tänkt oss Hobbit, men den var ju såklart fullbokad flera dagar framöver. Det får bli lite senare helt enkelt… Jag är ju ett grymt fan av Sagan om Ringen – filmerna och likaså Hobbit. Tänk att det är en sån hit att gå på bio under mellandagarna? Shopping och biobesök verkar vara svenskarnas topp 1.

Uddevalla_-_Biostaden Bilden är lånad av SF bio.

Utveckla sin teknik

Inlägget publicerat: 29/12/14 15:54 - Allmänt - 2 kommentarer

Något som är fullt normalt för hästar är att utveckla deras teknik. Åtminstone från yngre till äldre ålder. Men att dessutom vara runt 14 år och då få gå över till en gren mer än innan är också väldigt starkt jobbat. Om man har en kropp byggd på ett sätt som tar emot något i vissa dicipliner är det också en fräck sak att göra. Att utvecklas i både teknik, tänk och vilja.

Fina Mahjong hade hoppats på längre höjder för skojs skull när jag fick honom. Men som hoppfantast och egentligen tidigare hoppryttare så fanns det inte många utvägar för Mahjong att få slippa hoppa. Han fick helt enkelt lära sig, och utvecklades något fenomenalt trots sin ålder. Till en början hoppade han med nosen nere i marken och i princip dök fram. Antingen gick det väldigt långsamt och nästan stillaståendes innan hoppet – eller så gick det i 140 och han kastade sig över innan hindret skulle hinna anfalla. I början vågade han knappt hoppa 50 cm, till att i slutändan faktiskt starta upp t om. LB, flera vinster och plac i klasser innan dess och hemma hoppa 125.

Men träning ger färdighet, det vet vi ju alla. Här är lite bilder genom åren, skillnad på min storlek syns ju också  betydligt, men lägg märke till Mahjongs mer ”lugna” språng på senare bilder, inte samma överhopp och relativt jämna ben.

DSC_034515 Maj 27615 Maj 283DSC_03961841548_121088154844822_122189525854211_122189450198982_1210881537EEEm2347Sofia-Genne-&-Mahjong-hoppar-lagklassen-felfritt-(2)DSC_0246G3Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se