Gift from my boss

Inlägget publicerat: 31/01/15 09:20 - Grooming - Inga kommentarer

När jag stod och väntade klar med en av våra hästar för start i söndags så kom min ryttare till ungefärlig utsatt tid. Hon bar på en stor vit påse och jag skrattade och sa ”shopping?”. Det var ju en mindre mässa på plats så chansen var ju ganska stor. Jovars, visst var det det, shopping alltså – och dessutom till mig!

”It’s a present for u cause u do a so good job, and then you don’t have to freezing”. Och där stod jag med en ny, turkos Kingslandsfleece från en av limited edition – kollektionerna! Så himla gulligt. Den bärs flitigt nu i kylan

(null)

Tre nyklippta pollar

Inlägget publicerat: 30/01/15 22:30 - Grooming - 1 kommentar

… Men dock bara nytagna bilder på en av dem. De senaste dagarna har jag legat i med klippningen och fått tre av våra hästar som skall på tävling i Norge om två veckor i fint skick. Två av dem var klockrena att klippa, bara lite hysteriskt när det kom till örondelen på denna skimmel, men annars enormt tacksamma. Den tredje var extremt känslig och jag undrade nästan om jag skulle få ett bakben i huvudet när jag skulle ta runt insidan av bakbenen/skapet. Men jag överlevde som tur var, hela proceduren till och med!

Ribban är hög och för att nå i nivå med topp-standarden som är här så får man göra lite mer än sitt yttersta för att få det bra. Är långt ifrån en mästerklippare kan jag lugnt erkänna! Jag klippte lite extra idag igen på den vita just för att få det top noche och inte några gräsmattespår som kan dyka upp här och var ibland. Han blev riktigt snygg må jag säga, tycker inte ni? 😀 (med undantag för öronen då som vart i princip omöjligt trots att jag hade honom inramad i boxhörnet och bremsad…)

(null)

(null)

(null)

”Jag hatälskar mitt jobb”

Inlägget publicerat: 29/01/15 13:10 - Allmänt, Grooming - 10 kommentarer

Under förra veckan fick jag två kommentarer, en inte så utvecklad och en lite mer utvecklad. De båda var i alla fall kring mitt jobb – att det verkade som om att ”allt bara är jobbigt, tråkigt och att det låter som att jag jobbar med fel sak” utifrån mina blogginlägg.

Jag tycker det är viktigt att ta upp och poängtera genom ett svar till detta. Absoluta nummer ett – man måste älska hästar för att kunna jobba med detta på heltid. Sedan tidig ålder har jag brunnit för just hästar, och på något sett har de ju uppenbarligen kommit tillbaka i mitt liv hela tiden.

Groomjobb är något av de tuffaste du kan jobba med, både för kropp och själ. Du jobbar hårdare än någon annan, mer än någon annan och effektivare än någon annan. Beroende på vart du är kan en lunch vara en förmån om du ens kan få den – till vissa ställen där du kan få den serverad. Det är så olika från ställe till ställe, men i grund och botten fungerar allt likadant. Det är ett hårt jobb är alltså min poäng – och därför har väl mina inlägg bestått av det sanna livet. Vi är i vintertider, hästarna har tredubbla laget täcken om inte mer, lastbilen ska packas till tävlingar i ösregn, snöstorm, storm eller annat obehagligt väder. Dina händer är sönderarbetade med sprickor och avskalad hud, dina fötter är konstant blöta eller kalla och du fryser. Du tvingas ändå gå upp i tidig gryning för att ge dina djur frukost, även om du själv inte fått i dig något än. Du åker iväg med två fulla lastbilar till andra anläggningar för att träna eller tävla, och ska knö på en lastbil med 7 hästar som buffar, retar upp grannen eller skrapar med hovarna. Krypa mellan hästarna och försöka skapa extra tillfällig plats för att dra av täckena, klämma in en sadel och göra klart hästen. Går något snett kan du lika gärna bli ihjälklämd/sparkad eller förhoppningsvis bara allvarligt skadad om det skulle gå åt det hållet. Byta plats på hästarna, de unga velar runt i stormen utanför lastbilen och du måste vara cool med 3 virrande sådana i din hand för stunden. Samtidigt måste du skynda dig in för att höja och sänka hinder för din ryttare. Vem fan tycker på riktigt att det är kul? Ingen kommer glatt ropa ”jaaag” dosn’t matter vem du frågar.

Det är största delen av det man gör på jobbet, slit och många ting, och därmed har det väl blivit just bloggande kring det. Omedvetande om att jag riktat det som att mitt jobb är enbart negativt, för det var verkligen inte meningen.

MEN, nu då! Trots allt skit som man faktiskt står ut med och gör, som inte är speciellt kul så finns det ju en anledning till att vi ändå gör det – moment som bara kan göra ens dag. Jag blir alldeles varm inuti av känslan när min ryttare och min häst gjort en superrunda och gåshuden visar sig på armarna! Man är delaktig till mer än 50% av det och stoltheten är inte sen med att komma. Eller en fin dag när allt bara flyter, alla i stallet är på bra humör och allt går med lätthet. Ett pass med en av dina hästar där du bara känner att ”tusan, vad jag trivs i sadeln på denna störtfina häst”. När du får beröm från din ryttare över hur väl du arbetar. När du är på varma tourer och blir lika blöt som hästen du duschar, det må vara något jobbigt men känslan är ändå så mysig haha! När dina knoppar bara blir perfekta. När du går en walk med dina hästar och kan granska dina medmänniskors aka groomkollegors hästar och utrustning. När du hör hästarna mumsa på höet och du kan morgonmocka. Den allra sista stressen innan start, den som ger power. Relationer! Gemenskap är A och O. Gemenskapen till både hästar, ryttare och kollegor.

Höjdpunkterna är ju också att träffa så mycket nya människor runt om världen. Olika personligheter, olika erfarenheter och olika rutiner – men samma grund, samma envishet och samma hjärta för det vi brinner för, nämligen hästar och equestrian. Ridsport.

Så kortfattat vill jag säga med detta att, jag hatar och älskar mitt jobb. Som de flesta säkert förstår eller vet så är det mer hårt jobb och mångs tråkiga delar kanske än lätta och roliga – men när man får de roliga delarna så övertar dem den hårda delen. Det är därför man stannar och ändå gör det jobb som vi gör, för att få adrenalinkickarna och ny eld i kämparglöden! Och för att vi älskar hästar.

IMG_1516.JPG

Wet or wet

Inlägget publicerat: 28/01/15 22:11 - Grooming - 2 kommentarer

Hela dagen har bestått av regn och mycket att göra. Under morgonen trimmades några av våra hästar för att sedan vid lunch bege oss iväg med Jur’s team liksom alltid för att träna en massa hästar på en annan anläggning. Vi tog två lastbilar, en trailer, tre ryttare och tre groomer. Glömde jag säga att vi hade 13 hästar också? Det plus storm och regn på sniskan är inte en rekommenderad kombination. Det var en låååång dag, och vi alla njuter nog av att sitta torra och nyduschade i sina soffor nu. Våra hästar hoppade dessutom super idag så det vart i alla fall trevligt!

Jag lyckades även klämma handen när jag kröp emellan flera väggar i lastbilen och skulle göra mer plats för en häst och får ”spärren” rakt över handen. Fml…

(null)

(null)

Levande död

Inlägget publicerat: 27/01/15 21:51 - Grooming - Inga kommentarer

Förlåt för min frånvaro, jag har inte haft någon day off och därmed inte haft varken tid eller ork till att blogga mer – full rulle nu och mycket på gång. Återkommer så småningom… Tusen tack för alla svar på min förfrusen-fråga! Jag kommer reparera mina skador efter helgen!
(null) Ballt hinder till minne av Jur’s OS va?Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se