Speedgirls in action

Inlägget publicerat: 31/03/15 16:39 - Allmänt - Inga kommentarer

Alltså, jag måste bara visa den här filmen från i lördags när jag hoppade Classica igen, och vi hade extremt tight med tid så det blev ungefär sitta upp, värma lite och hoppa för att sedan skynda oss iväg på den där auktionen. Att min lilla stjärna dessutom haft det lugnt under en liten period här nu betydde ju inte att hon hade mindre energi än i vanliga fall… Speedgirlen blev en speedgirl x 10 alltså. Shit, jag fick försöka att hålla i både mig själv, henne och mitt hjärta. Jag har ju ingen rutin på såna här höjder, eller egentligen hoppning överhuvudtaget, så för mig krävs det både hela mig själv som insats, planering och lite till för att lyckas. Jämförelsevis med Eva som inte har några som helst problem med höjder och kan sin grej. Så när jag sa ”jag börjar INTE på den där höjden” så var det ”du börjar på den där höjden”. Jaha.. what to do? Haha! Fan, ibland alltså… vilka självmordsförsök jag tar mig an!

Vi överlevde i alla fall men herregud vilket tempo tösen fick igång och vad jag fick kämpa för att klara av allt tekniskt och samtidigt komma ihåg vart jag ska svänga, ungefär. Men cool är hon, helt klart. Hästägare och högsta boss som står på marken också!

Morgoncanter

Inlägget publicerat: 31/03/15 10:06 - Allmänt - 1 kommentar

Körde igång morgonen med att cantra en häst innan jag ska packa det sista till lastbilen och förbereda inför en tävling idag, hos stall Etter igen. Tre hästar till start, alla går 140. Hörde rykten om att min bundis Lovisa och hennes ryttare också skulle dit, me like 🙂 Så här uppiffad och översminkad är förresten jag när jag kör min catwalk i stallgången, som det varit så mycket surr om de senaste dagarna. Haha ren idioti!  #allnatural 

Redo för morgondagen

Inlägget publicerat: 29/03/15 23:51 - Allmänt - 1 kommentar

Imorgon får vi kunder till två av våra hästar, (och ingen kunde vara gladare än mig om vi kan få en mindre) och därmed har jag klippt de båda stjärnorna de två senaste dagarna. Alltså, min 6-åring är den snällaste häst jag någonsin klippt tror jag. Hon är så sjukt tacksam så det finns inte!!! Lite dryg när jag skulle få klart ansiktet, men helt o hållet långt ifrån något som jag ska klaga på. Ingen brems, inga puffar i öronen och jag fick till och med använda den stora maskinen vid öronen och finputsa med den lilla. Hur duktig tjej!?

Den andra hästapollen, det en pojke, skötte sig också väldigt bra. Dock verkade han inte vilja ha ansiktet gjort så jag körde på halva eftersom att min lilla maskin är så himla opålitlig. Hade inte varit kul att stå med ett sicksackat ansikte imorgon när det kommer kunder om den inte skulle fungera felfritt menar jag… Dock blev kroppen suverän, jag är nöjd!  

Musiktips

Inlägget publicerat: 29/03/15 22:29 - Musik - Inga kommentarer

Jag vet inte varför jag har kommit över ”Love story” just nu, men jag sätter den på repeat gång på gång. Alltså, när den väl kom ut tyckte jag väl att den var skön men inte så mycket mer än så. Men nu, några månader senare så är det bara jätteskön… knepigt, haha. Kan det hänga på franskan? 😉

”Ursäkta, men jag förstår er”

Inlägget publicerat: 29/03/15 15:57 - Allmänt - 2 kommentarer

Igår kväll åkte vi i raketfart en timma upp i landet för att komma till samma anläggning som vi var på i tisdags och träningstävlade, nämligen Stall Etter. Där var en auktion i full gång och det var just anledningen till att vi åkte dit. Min ganska nyfunna vän Lovisa som jag även åkte ner med till Schweiz efter Göteborg Horse Show var också där med sina ryttare, så vi bestämde såklart en date. Vi kom inte längre än att stanna där vi möttes, strax utanför toaletterna men där det också var ett stort glasfönster ut till ridhuset. Perfekt, vi såg ju nästan bättre än alla andra som stod eller satt på läktare eller resturangen.

Okej, nu då, det sjukaste som kunde hända. Vi hängde under en enormt lång period vid detta fönster, och folk kom och gick. Flera ställde sig vid samma ställe och de flesta pratade ju tyska eller franska. (Halva Schweiz pratar tyskshweiziska och halva franska), och vi stod där med vår sköna lätta svenska liksom. Pratade på om allt mellan himmel och gjord, men framförallt sånt som är kul groomer imellan – skvaller och sånt där. Att Lovisa är gammal hästbloggare och ”internetnörd” som mig är ju bara grädden på moset då vi också bott ganska nära varandra i Sverige och tja, har i stor del koll på de flesta människor i den grytan.

Anyway, vi kom in på en kortare språkdiskussion och kom fram till att det uppenbarligen ska finnas mycket finskar i Schweiz, men inte så många svenskar. Groomer tänker vi då, alltså. Mitt i samtalet hör jag någon bakom mig som stått där ett bra tag – ”alltså, ursäkta men jag måste bara säga att jag förstår er. Du är Sofia, va?” Jag och Lovisa bara tittade på varandra och såg nog ut som ”wtf” i ansiktena båda två. Tjejen visade sig vara en finsk-svensk groom som arbetar hos Liebherr, och hade en liten koll på hästbloggar helt klart. Alltså, huuur stor är chansen? Vi blev kvar ett bra tag alla tre och hade det jättetrevligt med mycket skratt! Helt klart en toppenkväll, trots så kort. Och chocken sitter i än idag… haha! 

Innan vi åkte dit igår kväll hoppade jag förresten en racersnabb sväng (bokstavligt talat) på crazy Classica! Guldtjärna är hon. Hon vart lite väl het efter en lugnare vecka 😉 Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se