Our star stallion

Inlägget publicerat: 29/04/15 09:58 - Bilder, Switzerland - 1 kommentar

Trots en otroligt tråkig dag med regn och gråa moln för ungefär två veckor sedan när min mamma var på besök så lyckades hon ändå knäppa av kameran i rätt tillfälle och fånga ett par fina ögonblick på bild. Här på ett av våra senaste tillskott, hingsten Starlight. Han passar verkligen under det namnet, hållet ni inte med?
DSC_0176

DSC_0145

DSC_0173

DSC_0172

DSC_0220

DSC_0221DSC_0223

DSC_0230

Duc de Mariposa

Inlägget publicerat: 26/04/15 22:40 - Allmänt, Gästbloggare, Grooming, Switzerland - 3 kommentarer

Eva har fått fri hand att skriva ett inlägg om sin absoluta favo och topphäst, så här kommer en presentation om våran MP, Duc de Mariposa. Jag har rättat inlägget lite här och var då Eva har en toppenbra svenska men bryter på norska vilket kan bli lite roliga ord och meningar ibland, men jag tror att ni ska förstå allt nu efter en snabbkorrigering.

Francois, sponsor och även min kille såg Duc som 4 åring hoppa i Belgien och efter det köpte han honom. Han gick direkt till team ryttare Trevor Coyle som red honom tills han var 7 år. Samma år kom det en ny team ryttare till PRO Horse International – Abdel Said. Abdel red Duc i 160 klasser redan som 8 åring med bra resultat, bland annat World Cup och Global Champions tour. Tyvärr var inte succén långvarig. Konflikter uppstod och duktiga Abdel hade även under denna tidpunkt fått många andra sponsorer och avslutade sitt samarbete med PRO Horse International.

Även om Abdel är en mycket bättre ryttare en mig kan ni se på filmen här under att Duc nästan går i stil med rollkur på sluten med Abdel.

Team ryttare Pius Schwizer tog efter det över Duc. Duc hoppade bra 140 – 145 med Pius i Neumunster, men i GCT Hamburg hade han 21 fel i 140 första dagen. Pius ringde Francois och var ganska irriterad i sa at han inte satt upp på Duc igen och att han skulle ge the xxxx horse to Eva, alltså mig. Under den tiden hade jag hästarna i Danmark och tränade förr norska Robin Grauff. Robin var skeptisk till att jag skulle rida hästen. Men Duc kom till Danmark, och vi åkte först på en liten tävling där jag och Sofia hade med oss våra två fyraåringar. Jag red Chap och Sofia blev placerad som nr 3 i 1m med Hope! Jag och Duc red 115 och 120 felfria! Nästa tävling var 130 på Bäckegaarden, som var en mera teknisk och större tävling. Duc som aldrig hade haft en tjej ryttare tidigare tog tillfället i akt och stannade på 1:an. Jag gav honom en ordentlig slam slam med spöet och han hoppade resten av banan, med några bommar ned. Efter det åkte vi till Schweiz för och tävla. Duc var van med och bli riden med mycket starka bett och press, galopperad framåt med att hållas väck från hindren av ryttaren. Jag rider mycket framåt och gillar inte stora Pelham eller långa kandarstänger. Så vi hade många fel i början. Francois tränade mig och trodde till 100% på att vi skulle fortsätta rida Duc så här och att hästen skulle komma på och inse själv att han måste backa av. Jag minns att Trevor Coyle sa till mig och Francois att det aldrig kommer och fungera. Men sakta och säkert gjorde det det! Vi hade hästarna hos Willi Mellinger i mellan tävlingarna i Schweiz. Jag red min första felfria 140 med Duc i Ascona efter en veckas hårt jobb i hop med Francois. Se den här:

På den tiden var det Kanouk Des Essart som var min första häst och som jag red upp till 155 på, Kanouk var en äldre lite mkt använd häst och meningen var att Duc skulle ta över vilket han också har gjort. Duc och jag har haft många goda rundor i hop med också katastrofer.. Eftersom att jag vägrar att betsla upp honom kan han ibland komma på att han skall hoppa ett par hinder och sen köra tre varv o fullt sken runt hela banan.. Haha, eller som när jag skulle vara snäll och låta honom gå 130 i Oliva, ta ett språng i en tvåstegs kombination… Jag måste helt enkelt jobba med min egna ridning och bli bättre och jobba på hans lydnad!

  

Her kommer en super runda med mig och Duc från CSI*** i Humlikom Schweiz förra året! Då vi blev placerad i 150 med ryttare som John Whitaker efter mig på resultat listan!

Vore kul om ni vill lämna lite kommentarer! Tänkte även gästblogga ett inlägg om lite hur vi tränar dom förskälliga hästarna.

Jag tycker jag o Sofia är TOP TEAM! Kram på er

Hejdå vår fina elefant

Inlägget publicerat: 25/04/15 19:27 - Allmänt - Inga kommentarer

Den här glada stora härligheten, Hitch blev så omtyckt av den Schweisiska ryttaren som var här igår och provred samt tog med sig honom imorse och provstartade en tävling under dagen vilket också gick fint. Så fint att pollen inte kommer hem igen – hejdå vår snälla stora älg! Bilden a är från imorse när jag snabbt knoppade upp honom till tävlingen. 

   

Sush a good show

Inlägget publicerat: 25/04/15 11:35 - Allmänt - Inga kommentarer

Gårdagens tävling bjöd som jag visade tidigare igår på bra väder och en liten och smidig tävlingsplats. Våra hästar bjöd på nollor rakt igenom och även flera placeringar. En enkel dag där vi lyckades få en superparkering vilket gör det så enkelt för mig att kunna förbereda eller göra i ordning hästarna när jag har tillgång att ta dem till sadelkammaren på lastbilen. Jag hatar att färdigställa dem i lastbilen, så för mig var det super igår. Skugga nästan hela dagen vid vår lastbil och omringad av halmbalar så att ingen häst ville springa därifrån, haha.

Komiskt nog så träffade jag även en bekant – en tjej som jag lite lätt lärde känna under min allra första tour någonsin i Spanien för tre år sedan. I de långa stall-längorna så stod hon en bit längre ner innan våra hästar, vilket blev att man ju hälsade när man traskade förbi med en häst till start, skulle fodra eller whatever som helst. Hon är finska men har varit baserad här i Schweiz för samma ryttare som hon även jobbade för då i flera år. Så igår när jag hörde någon ropa mitt namn så blev jag först väldigt förvånad, men det var jättekul att byta några ord och föreslå att vi kunde ses på en drink eller något. Swiss är ju inte speciellt stort, så man kan inte bo så enormt långt bort i från varandra, haha. Nostalgiskt möte var det i alla fall och väldigt kul efter alla dessa år som rullar!

Efter tävlingen igår, eller snarare på tävlingen så fick vi en provridning bokad av en tydligen väldigt duktig och erkänd Schwezisk ryttare (som jag inte har någon koll på, men som enligt Eva är ridit i Schweziska landslaget (?) och ja, kan sin grej helt enkelt.) Så direkt efter att vi gjort entré med vår lastbil hemma på gården igen så slängde jag ut hästarna från lastbilen för att sedan snabbt göra i ordning den första hästen som han ville pröva hos oss. Det blev inte bara en, utan till slut tre som var intressanta… haha. En av dem ska jag strax springa ut och knoppa, för med snabba beslut så ska han få prova den på tävling idag. Jag har egentligen en day off idag, men en snabb knoppning och bara göra en häst startredo kan jag väl göra. Kommer ändå inte att lämna min lägenhet idag mer än att åka och handla samt springa, haha.

Här är ett gäng bilder som sammanfattar mer av gårdagens tävling i spännande Schweiziskt landskap och fina väder som vi hade turen med igår. Vår gråa hingst, Starlight, är en pärla att ha med på tävlingar måste jag nämna också. Tacksamt att ha en relativt cool hingst!

         
             

Härlig tävlingsdag

Inlägget publicerat: 24/04/15 12:10 - Allmänt - Inga kommentarer

Den här dagen har startat bra och det är ganska stora klasser vilket betyder no stress. Vi har två hästar i bara 125 och sedan två som går 130 + 135. Liten tävlingsplats, solen skiner och hästarna är coola. Resultatet på det är en glad groom, glad ryttare och glad sponsor.   

       Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se