Påsklunch bland kavajer

Inlägget publicerat: 30/03/16 15:36 - Allmänt - Inga kommentarer

För bara några dagar sedan var jag och Burak på besök, eller rättare sagt, påsklunch på min pappas jobb. Där möttes vi av flertalet människor i kavajer, såna där blanka svarta typiska kontorsskor och för att inte tala om vilka fräscha lokaler. Tanken hos oss båda var naturligtvis att ”tänk att faktiskt ha ett jobb där man kan klä upp sig och se snygg ut varje dag.”

För mig är det ridkläder som alltid varit prio nummer ett. Nog för att vi i ryttar och groomingbranchen använder en hel del dyra och exklusiva kläder som det är i ridsporten, men det är ändå inte typen kontorskläder. Skillnaden är stor och våra lokaler har inga likheter alls, så kopplingen till kontor och uppklädd jämförelsevis med hästjobb är väl lika med noll. Det roliga är att själv fundera hur man skulle fungera på ett kontor, i en kontorsstol och en massvis med sittandes. Jag är ju så van att arbeta med hela min kropp, att alltid röra på mig och att andas in en massa luft från utifrån. Dator och skriv-vana har jag ju, men jag tycker att det skulle kännas otroligt konstigt att sitta instängd på ett kontor en heldag. Jag var inget fan av att sitta inne en hel dag i skolan, jag drog mig gärna ut på rasterna också för att snappa luft. Fast det hade dock varit som att prisa gud under vinterhalvåret i och för sig, då det inte finns något värre än att jobba i skandinaviens alla kalla stallar.

Vi tittade runt lite på företagets nya utrymmen i lokalen, och råkade hamna på avdelningen där de hade allt från pennor, papper, pärmar, ja allt som egentligen krävs. Senast jag använde allt i form av kontorsmaterial var nog när jag hade kaninuppfödning och skrev stamtavlor här och var, organiserade min kaningård och var nära på att starta upp ett företag. Och givetvis när jag hade min fotograferings-period. Nog för att jag blir sugen på att köra igång något så pass ”enkelt” som det igen… Framförallt när jag hittar massvis med alternativa saker för just företagsmaterial och diverse på Gulakatten.se. Men fotograferingen (och kaninerna för den delen) får ligga åt sidan ett tag till innan jag kanske väljer att hemmastationera mig i Sverige igen!
IMG_9213

Penelope skapar framridningsrubriker

Inlägget publicerat: 29/03/16 17:39 - Allmänt - Inga kommentarer

Ingen har troligen missat de stora rubrikerna om Penelope, som har lyckats sätta hela hästsverige i diskussion? Det var under världscupens framhoppning som Penelope’s häst snubblade till då ekipaget småtravade på halvlånga tyglar. Hästen gick ned på knä, men kämpade sig relativt snabbt upp igen och inget mer skedde där. Mer än att Penelope skapade sina rubriker genom att ge hästen en något för kraftig känga – inte bara en, eller två gånger. Det blev vid minst två tillfällen några fula kickar och drag i munnen på samma gång. Hästen, som utan mening snubblade till fick dubbla och hårda signaler påpekade för sig flertalet gånger efter sitt misstag.

I samband med detta kommenterade kommentatorn Lotta Björe med några kommentarer som gav de flesta svenskar ännu mer att ryta till om, då hon uttryckte sig som om det som skett var hästens fel då den var ouppmärksam. I senare intervjuer förklarar dock Lotta att hon enbart sett den första sekvensen av filmen som cirkulerats, då hästen gick ner på knän och Penelope gav en av sina reaktioner. Inte nummer två av utbrotten, även om kanske en var för mycket bara det. Hon säger också i intervjuer att hon skulle uttryckt sig annorlunda om hon kunnat ha några minuter att se och tänka till, men att allt gick så fort och nästa ekipage redan var inne på banan. (Kom ihåg, direktsändning.) Hon säger också i efterhand att hon själv aldrig skulle gjort så här mot sina hästar. Personligen tycker jag det är fel att slänga skit på Lotta för hennes kommentarer som många gjort, även om jag förstår att de som gjort det blivit upprörda. Men hon har fått sin chans att förklara sina kommentarer, och gjort det på ett bra sätt. Sluta släng skit på Lotta. Hon gör ett bra jobb som kommentator i vanliga fall.

Nu till min stora tanke kring det stor hela:

Det tråkiga är inte vad som sker på denna uppvärmningen, det tråkiga är att försöka komma ihåg och förstå hur mycket som faktiskt sker bakom stängda dörrar i världens alla stall.

DET är min tanke. Om hästmänniskor först vaknar upp nu och reagerar liksom ”shit, vad pågår på denna framridning!?” så tycker jag bara att det är sorgligt. Är folk så undermedvetna om vad som faktiskt sker runt om världen i många stallar, varav även stjärnornas stallar? Wake up, world.
Pene

Här är en av artiklarna som cirkulerar.

Göteborg Horse Show

Inlägget publicerat: 22/03/16 20:05 - Allmänt - Inga kommentarer

Årets höjdpunkt startar om bara två dagar och jag sitter med ett par biljetter i handen. Jag kommer varken att grooma eller att smita omkring med VIP-kort, utan bara vara en helt vanlig besökare tillsammans med pojkvännen, mamma och vänner under lite olika dagar. Det kommer att bli jättespännande att se finalerna på måndag framförallt! Sen får vi väl se, på torsdag åker jag dit tillsammans med turken… Det kan ju antingen bli kalas eller så får jag göra allt i min makt för att hålla honom underhållen, haha. Men han har faktiskt sagt själv att han är med på det 😉

Vad med er, och vad ser ni mest fram emot?
ghs_2016

We are equestrians

Inlägget publicerat: 20/03/16 13:51 - Allmänt, Filmer - 2 kommentarer

Sommarfeelings ❤

Inlägget publicerat: 17/03/16 16:09 - Bildminnen - Inga kommentarer

Alltså, huuur mycket kan man ens få längta tills sol och värme, med andra ord sommar? Jag som visserligen hade runt 20 grader fram tills julafton borde väl inte klaga, men att man saknar det är väl aldrig fel att säga. Att dessutom få tillbringa sommar och fyrbenta vänner tillsammans är inte heller det fel. Se vilka underbara bilder jag hittade på mig och Mahjong från en början av sommar, eller om det nu var sensommar, nere i Kungsbacka under min skoltid. Fotografen är en av mina duktiga dåvarande klasskompisar, Lovisa.
DSC_0334DSC_0304 DSC_0311 DSC_0313 DSC_0323DSC_0348DSC_0352 DSC_0353DSC_0406Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se