MAHJONG

Inlägget publicerat: 26/05/16 17:03 - Allmänt, Bilder, Mahjong - 3 kommentarer

Så klart att det var fina Mahjong på bilden tidigare, ni vet den där bloggponnyn med långa ben, kort rygg och älskade att skita ner sig innan sin start? 😉 Tiden går liksom de flesta nog känner igen sig i, och i år fyller faktiskt Mahjong hela 25 år. För att ha varit en häst som har arbetat hela sitt liv och satt sina spår i mångas hjärtan, så tycker jag att det är all respekt med den åldern. Även om det kanske syns på tänder, hjärta och sådana diverse delar så verkar inte Mahjong själv veta om sin ålder – han är exakt den fina lilla ponny som han alltid varit, med stora nyfikna ögon, ett otroligt bra sinne och lika glad att få komma ut på en tur!

Det gör lite ont i hjärtat att veta att åldern sätter sina spår och att ingen blir yngre, men samtidigt måste man tänka all glädje som har varit och som fortfarande faktiskt är. Mahjong lärde mig enormt mycket under våra år tillsammans, och vi har gjort mycket roliga saker tillsammans. Det glädjer mig också att fam. Stagmo älskar honom lika mycket som vi gör, och tar så väl hand om honom. Att han får vara på en och samma plats de sista åren, där han nu också har varit i ca 5 år. Också det att vi alltid välkomnas lika varmt för att komma och krama om honom, även om det tyvärr inte blir lika ofta som vi önskar. Det känns så orättvist ibland, även om Mahjong kanske inte bryr sig så mycket personligen om vi kommer 3 gånger om året eller vartannat år. Men ni vet, som människa kan man ju känna lite dåligt samvete för det… Men tyvärr är det svårt att få ihop schema i livet alla gånger, framförallt för mig som är på resande fot konstant och faktiskt inte bor i Sverige speciellt mycket. Men att ta chanserna såhär, och sticka några timmar bort för att kunna träffa Mahjong och hans snälla fodervärdar/familj är guld värt.

När vi träffades den här gången var han precis lika vänlig, nyfiken och underbar som alltid. Först undrade han varför vi var så många människor på en och samma gång, kanske tänkte han ”Fan, inte tävling nu Sofia”, haha. Men att han känner igen mig och mamsen, det är inga tvivel om. Framförallt inte med hans stora hjärta ❤

_DSC8048_DSC8053_DSC8059_DSC8033_DSC8022IMG_3459IMG_3428IMG_3398IMG_3488IMG_3491IMG_3506

”Kan vi bara gåååååå” haha…

Klart att hästförsäkringen ska jämföras

Inlägget publicerat: 25/05/16 16:12 - Allmänt - Inga kommentarer

Det är minst en gång i veckan som Aftonbladet eller Expressen har artiklar som ”Så får du billigare hemförsäkring” eller ”Så jämför du bilförsäkring”. Artiklar som egentligen har samma budskap – man ska vara insatt och jämföra försäkringar för att få bäst innehåll och bäst pris. Det samma gäller hästförsäkringarna men det är sällan det lyfts upp lika ofta i media.

Enligt den oberoende jämförelsesidan Konsumenternas finns det enbart 6 försäkringsbolag som erbjuder hästförsäkringar. Orsaken till detta ligger sannolikt i att det krävs en mycket stor kunskap inom området för att kunna erbjuda försäkringslösningar.

Det är som Svedea (som inte har hästförsäkringar) skriver på sin hemsida ”Vi försäkrar inte allt – men det vi försäkrar är vi riktigt bra på” Det är precis vad det handlar om. Det är få bolag som har rätt kompetens och därför är utbudet litet. Att ha häst kräver rejält med kunskap och tid – att skapa en försäkring som passar avelshästen, travhästen eller arbetshästen kräver kunskap och tid.

Jag skulle rekommendera att enbart välja stora etablerade försäkringsbolag som haft hästförsäkringar under en längre tid. Bolag som andra i stallet kan rekommendera. För jag håller med citatet ovan – har man inte tillräcklig kunskap ska man inte heller erbjuda tjänsten.

Men bara för att det är få företag att välja mellan så ska man inte hoppa över jämförelsen. Några av de punkter som skiljer dem åt varandra är:

Maxersättning: Hur mycket som försäkringen maximalt betalar ut. Här finns stora skillnader med summor från 25.000 upp till 120.000kr. Dessutom varierar det om det går att teckna tilläggsförsäkringar för att därigenom höja maxersättningen ännu mer. Med tilläggsförsäkringar kan man även få skydd för kostnader för rehabilitering. I alla fall hos några bolag.

Mitt bästa råd är att titta på maxersättningen men även de undantag som finns för att kunna få pengar. Alla bolag har sjukdomar och åkommor som inte ger några pengar. Har din ras kända problem så se till att just dessa täcks av försäkringen.

Även självrisken varierar väldigt. Den ligger vanligtvis mellan 1800-2800kr och att man får betala 20% av kostnaden. Men det finns även alternativ där man betalar kring det dubbla i fast kostnad och inte har någon rörlig del (upp tilll 50.000kr).

Gällande livförsäkring är det främst åldern då livförsäkringen slutar att gälla som skiljer bolagen åt. Alla försäkringsbolag i jämförelsen har att livbeloppet sänks med 20% från att hästen blivit 16 år. Men försäkringen gäller sedan allt från till hästen blivit 21 till 25 år. Ganska stor skillnad även här alltså.

Jämför försäkringar – för visst har du försäkring?11

Kärt återseende ♥

Inlägget publicerat: 13/05/16 16:37 - Allmänt - 5 kommentarer

FFFLyckan är stor över att få krama om den här killen! Jag antar och tror att de flesta av er som faktiskt hänger kvar här fortfarande känner igen denna vita fina sagoponny som har varit en av de som faktiskt viktigaste koncepten till min blogg, och framförallt till mitt liv under många år? 😀

En sån där solig fredag

Inlägget publicerat: 13/05/16 12:01 - Allmänt, Musik - Inga kommentarer

God morgon, eller kanske god middag 12 maj 2016!
Det där goda vädret som alla talat om den sista veckan har verkligen blivit succé. Åtminstone för vår del! Allt från fotboll under den klarblå himlen, till bad och lite utflykter här och var. Jag är evigt tacksam för att ha fått en så fin solig vecka i Sverige, sist jag fick uppleva det var ca 4 år sedan räknade jag ut tidigare… På så många år har jag alltså knappt tillbringat några dagar hemma i Sverige, i alla fall inte under sommartid och i så fall veckovis med fint väder. What a thing va?

Jag har fått iväg en hel del saker ur hästväg från mitt förråd, som jag ska slänga på posten senare idag. Vilken skillnad det faktiskt gör att få bort lite saker, bara ett täcke gör väldigt mycket space… Skönt. Medans jag har fixat och donat med allt detta har jag såklart en lång spellista igång – här är en av de absolut bästa låtarna som spelas just nu, enligt mig 😀

Tips för Puerto del Carmen

Inlägget publicerat: 10/05/16 16:39 - Allmänt - Inga kommentarer

thumbnail_zaragoza

För någon vecka sedan kom vi hem från den spanska värmen i Puerto del Carmen och det är underbart att det svenska vädret nu bjuder på en värme som i alla fall är i närheten av vad vi fick uppleva i Spanien under semesterveckan. En semestervecka som blev bokad lite spontant. Det blev en sista-minuten via en resebyrå men kikade även på sista-minuten med enbart flyg via Flygresor.se. Fanns en tanke om att boka enbart flyg och sedan hotell separat via typ Hotels.com. Men det blev enklare så här den här gången.

Tänkte bjuda på tre tips för er som har sommarsemestern kvar och planerar ett besök på Lanzarote och framförallt Puerto del Carmen.

Heiniken Bar – Heineken Bar ligger i hamnen och bjuder på lika fin utsikt som billig meny. Med en öl för 3 Euro och vodkabull för 7 Euro samt härlig musik fanns inget att klaga på. Jag har skrivit lite mer om baren i mitt tidigare blogginlägg här.

De mysigaste restaurangerna finns just här i hamnen. De gamla hamnkvarteren ger en mysig känsla och här blandas det med både exklusiva krogar och mer lokala restauranger. Passa på att smaka lite lokala smaker som papas arrugados (skrynklig potatis)

Strandpromenaden – Den tar aldrig slut…. Sju kilometer av härlig sandstrand där många promenerar på kvällen. Den börjar vid stadens äldre kvarter och går sen bort till Motogordo. En skön promenad som ganska lätt slutar vid någon trevlig bar. Längs med strandpromenaden finns även rätt många småbutiker och restauranger.

thumbnail_strand

Timonfaya – Vi åkte inte hit men det lät riktigt trevligt när jag lästa om stället. Det är nationalparken på Teneriffa där man kan prova på att rida kamel upp på Montañas del Fuego (berget).

Men nu njuter vi av svenska sommarvärmen – så länge den nu hänger sig kvar.Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se