Hashtag nolifer

Inlägget publicerat: 29/11/16 18:37 - Allmänt - 8 kommentarer

Ja, vad ska man skriva om när man inte har hästar längre? Känner mig totalt vilse i en bloggvärld utan hästar. Inte min grej alltså. Varje dag ser ju likadan ut, jag sover några timmar på natten, vaknar, går till jobbet, sitter gärna kvar någon timma längre på jobbet om en av mina vänner där jobbar senare än mig och kan ta ut lunch när jag slutar, allt för att spendera tid och låta tiden gå fortare. Rider Mingmang ungefär två dagar i veckan… Lägger mig i sängen när jag väl är hemma, tittar på film och bara slappar. Jag har haft 0 träningsmotivation de sista veckorna vilket inte är bra alls. Men jag får försöka fokusera på att klara vardagen först, så ska jag alldeles snart ta itu med gym igen. Några nya gymbyxor ska få stå för det styret. Alltså, nymotivation.

Det här med att tiden ska gå fort är ju att jag bara vill få vintern överstökad. Kan ju inte påstå att jag sitter här och är lycklig precis, men det är en del i planen att sitta här i Sverige och skriva detta. Det är en plan att överleva vintern, försöka stå ut och snart få blicka på vår och sommar i stället. Jag försöker att tänka positiv, hur grått det än ser ut. De positiva delarna är att jag har ett jobb, det är kul att gå till jobbet, jag har härliga kollegor, tiden går fort när jag har ett jobb, jag har köpt nya träningsbyxor, jag har tid att gymma (men måste hitta motivationen igen),  det är snart jul, jag har familjen runt mig, jag får lagad mat, jag får bo gratis, jag har 4G internet (även om jag aldrig hinner använda det, haha.) och jag har fina Mingmang.

Nackdelarna är att jag är mer hemma där nere än här. Saknar mitt gäng och framförallt min pojkvän. Distans är så jävla jobbigt när jag är så otrolig ensam här, suck. Jag kan inte förstå mig på vissa människor när man är bra vänner, de har också velat ha hem mig i långa tider, men när man äntligen är på hemmaplan så är det svårt att höra av sig? Alltså vad är det för grej, förklara gärna.

Längtar mig ihjäääl av värme, palmer & beach. Bild from tumblr.tumblr_static_tumblr_static__640

Wide Awake

Inlägget publicerat: 29/11/16 07:04 - Allmänt - Inga kommentarer

Kanske inte som jag känner mig såhär tidigt på en tisdagsmorgon, men anyhow.

About the work

Inlägget publicerat: 26/11/16 10:32 - Allmänt - Inga kommentarer

Det var helt galet igår på jobbet. Vår butik ligger ju precis bredvid Torp Köpcentrum, vilket blivit en av de större i Sverige. Kan ni fatta hur mycket folk som slinker in när de ändå varit och shoppat sönder på Black-Friday på köpcentrumet…? Jag kom aldrig ifrån kassan i princip, hade egentligen 4 timmars kassa på hela dagen men satt nog 7 timmar snarare. Helt galet. Och detta med att man inte kan röra sig 2 meter i butiken utan att några kunder haffar tag i en samtidigt och ska fråga något – och så står man där och försöker ta sig ur det med ett smile att ”eh, jag har inte riktigt koll på det, jag är tyvärr för ny”, oftast. Ibland är det klart jag har koll men att kunna hela vårt väldigt udda lager med alla olika saker på 1,5 vecka är lite väl hårt, haha. Men de flesta kunder är väldigt trevliga och förstående i alla fall, så det är skönt.

Men vilka olika människor man faktiskt möter. Ibland kommer det riktigt nose up-kunder i kassan som man bara undrar vart vettet finns hos. Snälla, hur fan ska jag som kassörska veta att det inte är dina varor som fortsätter att rulla på bandet efter det som tydligen var ditt, om du inte har lagt en j*vla stopp-pinne i mellan dig och den bakom dig OCH INTE HAR KOLL SJÄLV NÄR JAG SCANNAR IN och säger stopp, det är nästa persons varor jag glömde att lägga en avdelare i mellan. Alltså jag får psykfall på såna, tänk lite. Haha… Och sen dem som plockat åt sig en vara, och denna vara visar sig vara ett annat pris än vad de tänkt när jag scannar in den, och de säger klart och tydligen att MEN VA, den där kostade faktiskt 29,99 inte 79,99! (Jo sure att den saken möjligen ens kunde snudda 29,99 men ok). Då säger jag nej, den kostar tyvärr 79,99. NÄ DET STOD 29,99!!! Ok, jag ringer och dubbelkollar. Ringer. Nej tyvärr, det är 79,99 för den. Däremot tavlan ”snowman” i en lite mindre size är 29,99 kronor. ”JAHA, nej då vill vi inte ha den.” ”Ni måste ju skriva det på lapparna då”. Jo fast det står på lapparna, om du bara kan ta dig 2 sekunder till och läsa undertexten om VILKEN tavla det gäller. Ja, alla ni som jobbar i butik känner väl igen er, haha. Men det är mestadels problemfria kunder som jag stöter på, men var 10:e är väl såna här utan koll, haha.

Jag gillar dock att sitta i kassan, just för att det är socialt och man har alltid något ”aktivt” att göra. Mycket olika människor att småprata med och många med trevligt härligt bemötande. Det är kul! Men ibland jäkligt stressigt också. Och självklart gör jag fortfarande fel många gånger i kassan, vilket är så enerverande. Men det händer väl alla. Framförallt när vi har det skit-mega-stressigt. Men att ha lärt sig en hel kassa med uttag på morgonen, räkning av kassa på kvällar, med presentkort, kundrabatter, och allt annat på den korta tid jag har tycker jag ändå är bra jobbat! Jag har även returer och sånt där, vilket jag nu de sista dagarna fått ganska bra koll på. Jag har tagit några själv, så jag tror att det sitter nu. Lite osäkre är jag fortfarande, men jag förklarar först för kunden att jag är lite osäker då jag är ny så det kan gå lite långsamt, men det hoppas jag att du kan ha förståelse med. Det har inte varit något problem med någon av våra kunder, de har varit väldigt förstående och snälla på den fronten att jag kanske fått ta 2 minuter längre än någon av de andra som jobbat många år. När det kommer ett sånt där tillfälle där jag känner att bara, tusan vad allt går snett eller varför råkar jag ut för detta. Så känner jag ungefär OK,

2016072813180030170_sbig

Countdown

Inlägget publicerat: 24/11/16 10:33 - Allmänt - Inga kommentarer

Imorgon natt, alltså natten till Fredagen är det många som sitter bänkade på olika hemsidor. Anledningen är så klart Black Friday, (Thanksgiving) något som startade i USA men som under senare år har spridit sig land och rike runt! Denna dag har betydelse att många kedjor och företag trycker ner sina priset något enormt denna dag, upp till och med 70% många gånger. Nu är jag jättenyfiken, är det någonting speciellt som ni har kikat in och vet kommer att sänkas i pris till Black Friday, eller är det någonting som ni hoppas? Kläder? Teknikprylar?

Jag själv väntar ivrigt, ivrigt och ännu mera ivrigt på att förhoppningsvis priserna kommer att sjunka på några träningsbyxor som jag helt fått ögonen på! Dessvärre sätter väl gärna företagen ner saker som ”mestadels” inte säljer jätte-mega-bra i vanliga fall så att de får en chans att bli av mer med dem, men har man tur så finns det även chans till finare populära saker och som man själv är ute efter. Jag längtaaar!

black-friday

Min viktresa

Inlägget publicerat: 23/11/16 18:02 - Allmänt - 6 kommentarer

Eftersom att jag fick lite nyfikna frågor över vad jag gjort, eller snarare hur jag har gått till väga för att gå ner några kilon och forma om min kropp en del så får jag väl dra detta lite kortfattat. Jag är ingen som helst jättepåläst fitness-tjej (tyvärr, men jag hoppas på att bli det någon dag) men jag kan ge de få saker som jag kan, vet eller har i erfarenhet i alla fall! Allt är egentligen helt basic things. Jag har alltså kommit ner på vikten som jag hade på högstadiet, vilket jag är enormt nöjd över. De senaste månaderna har jag mötts av många kommentarer från vänner och bekanta med ”Men oj, vad smal du blivit!”. Det har jag tagit med glädje och fått mer motivation av! För mitt mål har varit att gå ner samt att ha en bra grundkondition och lite muskler på det. Min absoluta prio har varit att må bra och vara nöjd med mig själv, vilket är det viktigaste. Det har jag aldrig känt innan, jag har aldrig känt mig bekväm i min kropp. Idag bryr jag mig inte vad andra tycker, och dessutom är jag glad över att min kropp är en stark och friskt kropp som faktiskt är i ett format som jag accepterar. Det är såklart små skavanker här och var som jag fortfarande vill förändra, men jag ser det på ett annat sätt än innan. Jag accepterar det och ser att det går att förändra, än känna mig vemodig och dålig över det.

Även om jag nu, sedan jag kom hem har ätit alldeles för mycket skräpmat och framförallt godis så att redan mage och armar har svullnat upp igen. Jag är ganska elak mot min kropp för tillfället, men det är så hårt att hålla sig ifrån det. I Turkiet som inte har alla godsaker var det en sak, men här… Jag överäter dessvärre lite väl mycket. Men det blir bättre med rutiner tror jag, som nu när jag börjat jobba. Fokusus måste bara bli ännu mer på gym igen, nu har jag latat mig lite det sista pg a nytt jobb och att all kraft tas till det för att prestera på topp och hinna med att lära sig allt.

Hur som helst, här är lite kortfattade grejer som har bidragit till min (för mig enorma) viktnedgång som är på totalt 14 kilo som när jag var som störst. Jag tror inte att jag faktiskt insåg då hur stor jag var för att vara lilla mig på 161 centimeter. Jag gillade som sagt aldrig min kropp och tyckte ju att jag var ”för stor” för vad kändes okej för mig, men jag var för blind och lat för att faktiskt göra en stor skillnad. Eller snarare, det fungerade inte. Jag gick på vissa ”dieter” där jag åt enbart tonfisksallader och motionerade mycket samt red många hästar per dag. Då tappade jag en hel del kilon, absolut. Men det är först nu denna sista sommar i Alanya som det har blivit en rejäl skillnad.

15211638_10154230700377956_2007611721_n

2013 – 2016
Här är mina tips och erfarenheter att tänka på:

❥ Vad du stoppar i dig
Som jag säkert nämnt tidigare – jag har aldrig förbjudit mig att äta någonting. Men, skillnaden är att just i Alanya så har jag faktiskt många gånger gjort enkla kycklingsallader, annan sund och riktigt mat men samtidigt tryckt i mig BK ungefär 1-2 gånger i veckan tack vare att min gäng älskar just det. Jag har dock försökt att ha i bakhuvudet att jag inte behöver äta överstora portioner om det är något som är så onyttigt, och att om jag verkligen vill ha en choklad så får jag lov att äta en choklad. Cola är något som jag har druckit alldeles för mycket, vilket såklart varken är bra för kropp eller tänder, men jag försöker att byta ut den till Pepsi Max som är ett bättre alternativ för din kropp.

❥ Stark kryddning
Jag använder mycket starka kryddor i min mat eftersom att jag tycker att det är gott. Typ chili-aktig krydda. Detta kan var en anledning till ökad förbränning.

❥ Drick vatten
Jag dricker mängder, mängder med vatten under de varma månaderna i Alanya. Är det inte vatten så är det tee. Helt vanligt vatten som rensar din kropp bättre än vad du tror på alla sätt. Vi dricker normalt sett alldeles för lite.

❥ Minska på paraplydrinkarna
Skämt åsido, fast ändå inte. Detta år har jag varit så mycket bättre mot min kropp och plockat bort mycket från alkoholdelen. Under tidigare somrar har det varit många glas av det nästan värsta, vodka & redbull tillsammans sisådär varje dag. Nowadays händer det kanske bara ett par gånger i veckan, alltså under sommartid i Alanya. Då har jag också valt att många gånger dricka kolsyrat vatten (gärna smaksatt) med vodka istället. Alternativt bara ett par öl och så är det nog för mig.

❥ Träning
Alla behöver röra på sig, det spelar ingen roll om du är ung, gammal, kort, lång, smal eller tjock. Vi måste alla röra på oss för att kroppen ska vara okej. Jag har hållt igång en mindre jämn träning med normala powerwalks, springrundor och pw’s i extrem sluttning. Utöver det så har hela sommaren tillbringats till just långa promenader varje dag runt om city. Alla steg räknas!

❥ Framsteg
Det kommer att komma efter hand. Du kommer framförallt att känna en starkare motivering och mer framsteg när du ser att byxorna formar sig bättre runt kroppen om du har jobbat hårt för att forma om din kropp och öka muskelmassan, eller om du fokuserat mer på cardio och förlorat lite extravikt och byxorna istället sitter lösare. Helt underbart! Men förvänta dig inte för mycket framsteg direkt, allt tar sin tid. Bli schysst mot din kropp och ha rimliga förväntningar. Stressa inte, när du minst anar det så kommer det att synas i spegeln 😉

❥ Ökad motivation
Ge dig själv beröm, och framförallt – belöningar! Nog för att din motivation kommer att slå i taket när du ser förändringar på din kropp vilket vi nämnde över, men det finns även materiell lycka. Det ökar din motivation till att fortsätta och bli ännu bättre. Men, varför inte belöna dig med ett riktigt snyggt träningsset som du kanske spanat in, eller något annat som du lovat sig själv om du utför vissa saker? Ibland kan man köpa sin motivation från första start också, för att just få ”sparken i baken” att faktiskt komma igång!

❥ Fokusera inte på vågen
Du skall aldrig fastna på ett antal. Följ din kropp och se hur den utvecklas istället, vad som står på vågen kan vara lite kul att veta men ingenting du skall haka upp dig på. Den största skillnaden vill du skall synas på din kropp och du ska känna dig nöjd och bra med vad du ser – och sådan även inuti. ”Insidan speglar utsidan”.

r15

Bilden är fotograferad av mamma som fått ett jätte-intresse för fotografering, för några dagar sedan.Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se