Language is love

Inlägget publicerat: 24/02/17 09:51 - Allmänt - 2 kommentarer

Som rubriken lyder, jag älskar språk. Inte för att jag har speciellt lätt att lära, men för att det är fantastiskt hur många olika språk vi har i världen, hur många som är både lika och olika varandra och hur de många olika språken uttalar sina olika bokstäver. Många länder har dessutom bokstäver som inte ens existerar i andra länders bokstavslista. Allt är så charmigt!

Jag läste spanska i grundskolan. Det jag minns från de lektionerna är nästan ett minne blott. Trots det så har jag ändå fått användning av det många gånger när jag varit på resa till just Spanien. Framförallt under några häst-tävlingar som jag groomat på. Där är det dåligt med det engelska språket, och då får man ta till det där lilla som man har någonstans i bakhuvudet.

Det språk som jag absolut har utvecklats i sedan liten är engelska. Alla ni som följt min blogg under många herrans år vet säkert att jag hade problem i skolan med just detta? Jag gick knappt igenom min skol-tid, både grundskola 0ch gymnasium engelskmässigt. Okej, jag klarade mig och fick ett G till slut i alla årskurser för engelskt språk. Men det var nog mer ett snällt G än ett faktiskt godkänt G. Idag har jag växt som människa, och pratar dagligen engelska, har jobbat i många år utomlands, har en pojkvän som jag pojkvän med och har helt enkelt bara fått gilla läget och pressa mig till yttersta gräns. Jag har alltid velat lära mig – men känt mig dum och varit rädd. Jag är fortfarande långt ifrån bra, men jag kan ta mig fram överallt och göra mig förstådd i alla situationer.

Många svenskar väljer att flytta utomlands något eller några år i livet. Kanske på grund av familjeanknytning, jobb eller bara nyfiken på ett nytt land och ett nytt liv. Det kan vara svårt att lära sig språket där, och man kan få behöva jobba hårt för att lära sig. Det finns företag som hjälper till med språk, vilket är bra. Det är inte lätt att förstå sig på alla ord, varken det är på engelska eller landets egna språk. Det kan innebära många underskrifter, husköp eller hyresavtal, försäkringspapper och många många fler saker. Jag vet själv hur extremt jobbigt jag har haft det i Turkiet många gånger med just letande av hyreslägenheter då turkiska är ett jättesvårt språk, och engelskan är väldigt begränsad hos många turkar. Detta är ett av skälen till att jag valt att göra texten ihop med Samtext, men orden och åsikterna är mina. I dagsläget har jag min egna översättare, pojkvännen såklart.

Vilket språk är det vackraste…? Mina tankar är delade. Engelska är faktiskt väldigt vackert. Men jag måste också snika in att turkiska, även om jag nu har en förkärlek till Turkiet, så är det ett fantastiskt vackert språk. På 100 olika sätt kan du säga ”älskling”. Det är ett jättesvårt språk men fantastiskt fint. Spanska som vi nämn tidigare är också ett ganska skönt språk att lyssna på, jag älskar spansk musik. Och ett sista – norska. Hur gulligt är inte sjungande norsk? Bättre än svenska vill jag påstå 😉

Well, 2017

Inlägget publicerat: 23/02/17 11:19 - Alanya, Allmänt, Gennes life - Inga kommentarer

Sofia har varit på äventyr, i vanlig ordning! Här sitter jag, smuttar på mitt kaffe i väntan på jobbet. Det är min andra dag i Sverige, efter att ha tillbringat två veckor i Turkiet. Jag gjorde en riktigt suprise utan att nämna någonting för varken B eller våra gemensamma vänner så tog jag mig ett flyg till Antalya och bokade in mig på ett hotell i Alanya. Jag lyckades smussla mig ända fram till B och hans familjs hus – knackade på dörren – och traskade in. Det enormt chockade ansiktsuttrycket som först lillebror som öppnade dörren gav, var trots allt nästan ingenting emot B’s uttryck. Han fick knappt fram någon luft de första minutrarna, utan bara stod och kramade om mig. Där startade två superhärliga veckor…

Även om vädret inte är bad-tillåtet denna del av året, utan med mer tur en temperatur runt 20-22 i solen vissa dagar, och i övrigt vinterjacka-väder för en så frusen människa som mig så lyckades jag att få en lätt bränna i ansiktet. Vi har ätit lite för mycket onyttig men god mat, tränat en del på både gym och utomhus samt hunnit med lite partykvällar. En Istanbul-tur dök också, helt oväntat upp pg a av lite andra spännande anledningar. Det var jättefräckt att äntligen få se Istanbul, jag har alltid velat men det har aldrig blivit av helt enkelt. Turkiet är ju så vackert, på många håll! Men jag tror nog att Alanya & Fethiye är de absolut vackraste ställena. Men Istanbul, för att vara en storstad och ingen badort – wow!

Det är såklart aldrig roligt att åka hem igen. Eller att säga hejdå. Men förhoppningsvis var detta allra sista gången någonsin som vi behöver att säga hejdå. Nästa gång det blir en hemfärd till Sverige, blir det mest troligt och med alla förhoppningar för oss båda två, tillsammans ♥Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se