TACK

2012-07-28 11:06:09 Åsiktsinlägg (7 kommentarer)

För alla kommentarer som jag fått in på min fråga om mina ”tävlingsutvärderingar”. Jag blev POSITIVT förvånad måste jag säga. Vet ni varför? För att majoriteten av er och näst intill alla svar var att ni faktiskt läser hela inläggen och får ut någonting av det. Det gör mig otroligt glad, att jag genom mina texter, bilder, filmer och tankar kan ge ut inspiration.

En ritt KAN INTE baseras på ”jag nollade 120” eller ”jag fick 52% i LA”. Det är allt runt om som man skall titta på främst, och förstå. Alla kan vi läsa av ett resultat, hur lätt som helst, och hur slappt som helst. Men för att försöka förstå resultatet eller för att få en inblick i ritten så är det med hjälp av filmer, bilder och utvärderingar som vi kan nå dit. Man kan inte bedöma någon utifrån en siffra.

Det är så mycket som väger in på en en start. Dagsformen? Banan? Underlag? Väder? Domare? Tid? Utrustning? You name it! Och för att få en rättvis bild av ett ekipage tycker JAG det är viktigt att kunna läsa och förstå varför olika situationer blev som det blev. I alla fall så som ryttaren anser och tänker. Det är ju trots allt denne som varit pilot under ritten och kan nog återberätta i alla fall känslan bäst.

Även om det är tråkigt ibland att läsa allt för långa tävlingsutvärderingar (tycker till och med jag) så är det en hjälp till framgång för en själv. Man snappar upp så mycket omedvetna tips som man inte tänker på, faktiskt. Dessutom kan man få en förståelse för saker som man inte kanske visste innan eller trodde.

Därför är jag imponerad utav många av er som kommenterade. Ni är smarta, och dessutom visar en ödmjukhet när ni tar er tid till att åtminstone försöka förstå er in i dagens tävlingssits eller noggrant analyserar hela utvärderingen. Ni gör er själva en tjänst också, eftersom man alltid får ut små små saker av det hela. Fastän jag inte är någon proffsryttare så har jag tävlat länge och tävlar mycket, utvärderar varenda tävling oavsett resultat. Jag står för om det är dåligt eller om det är bra, och jag plockar alltid fram både svagheter och styrka. Jag skriver ut mina tävlingar främst för min egen del, för att jag ska kunna analysera min ritt på ett bättre sätt och kunna titta tillbaka på längre fram. Men jag gör det öppet – för att dela med mig till er, eftersom jag vet hur nyttigt det är. Jag kan säkerligen bli skrattad åt om jag skriver någonting som en läsare inte tycker stämmer, te x någonting som inte syns på film men som jag kände av och skriver om. Men vad gör det mig? Det är inte jag som går back i min utveckling i alla fall, jag analyserar ju min känsla och utifrån mina erfarenheter och går vidare för att bli ännu bättre. Vi gör det tillsammans, vi vill väl bli bättre allihopa? Come on, vi är från samma land, det borde väl åtminstone ge lite katching till att stötta upp varandra och bli bättre?

Sen finns det ju dem som ständigt vill hata och hoppas på ”o-lycka” till folk. De vill bara skicka dåliga vibbar och hoppas på dåliga resultat för någon annan. Tyvärr tyder det bara på en enda sak – dålig självkänsla som måste bekosta sig på andras misslyckanden. Förhoppningsvis försöker dessa förändra sig, framförallt för sitt eget bästa, om inte – fuck you bitches 😉

Jag är ingen superryttare, jag har ingen högt utbildad GP-häst, jag är 19 år gammal och rider inte ens internationellt än- men jag har mål, en otroligt fin häst jag får lov att rida och framförallt – jag har så jävla roligt under tiden och vill hjälpa och få hjälp av andra på vägen. Även om målet inte är att bli bäst, så har jag målen om att bli bättre. ♥

7 kommentarer till “TACK”

 • Humlan juli 28th, 2012 12:51

  Fint skrivit Sofia! 😀 Ligger så mycket i det!

 • Emelie juli 28th, 2012 13:36

  Jag gillar ditt tankesätt!Bra skrivet ^^

 • Cecilia juli 28th, 2012 15:40

  Så rätt tänk! Duktig tjej 🙂

 • P juli 28th, 2012 17:13

  Åh, önskar dig verkligen all lycka i framtiden! Du kan gå riktigt långt, det både tror & hoppas jag verkligen.

 • Anonym juli 28th, 2012 17:38

  Du är verkligen så himla duktig, och ming mang också , kan ni bli ngt annat än bäst? 🙂

 • Fia juli 28th, 2012 18:39

  Tycker du är grym, grymt duktig och har en grymt fin häst. Med din sunda inställning har du redan vunnit högsta pris.

 • Fanny K juli 28th, 2012 19:46

  Håller med dig! Finns dessutom nästan inget jobbigare än när man skrivit en utvärdering, och så ska personer ändå envist fråga om sådant man redan skrivit. Dina utvärderingar är jätteintressanta, och då är jag hoppryttare 😉

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se