B-ponnystyle och håll i dig

2012-07-31 12:28:06 Dagens ridpass (11 kommentarer)

Gårdagens hoppning började med en del ointresse från min sida om man kan säga så? Till att sluta med att jag fick hålla i mig till tusan vid Mingmangs språng och landning, och leka b-ponnyryttare på Martijn. Jädrar vad kul det var!

Mingmang: Körde igång på bommar för att få lyfta lite på benen. Efter en uppvärmning med lite tempoväxlingar och lite mjukgörande i alla gångarter (var inte så specifik framridning om man säger så) så rullade vi på de låga krysshindren som stod uppställda i mitten. Kom alltså på ett och ett, snett så att man inte krashade i nästa. Hoppade även fram en del på ett räcke som vi ställt längst en långsida. Det kändes allmänt tråkigt och jag tappade fort motivationen. Men jag började snart rulla på övningen vi satt upp i mitten, travbom in, hopp – hopp – ett språng – hopp oxer ut.

Jag tyckte att han var lite slapp i benen, så efter några skutt på linjen och övriga så höjde vi upp cirkus 4 hål på oxern ut och räcket som stod på ena långsidan. Höll även i ett spö för att få lite exklusivitet, han vaknar upp så himla mycket med det. Nu när han går på sommarbete är han lite latare än annars så då går det att ha spö lite försiktigt, det går inte i vanliga fall.. Tog honom ett hopp sedan fattade han att det inte gick att lata sig med benen i backen. Han sköt till höjden när han fick rulla på efter det, och hoppade verkligen genom hela ryggen. Jag fick bara hålla i mig och framförallt försöka få stopp och sitta kvar efteråt. Han fick nämligen ett jäkla tempo efteråt och drar ner halsen/huvudet för att..? Ja? Inte bocka, utan för att han är så loss att han sänker sig, typ? Haha! Samtidigt som han dummar sig lite och tar tag lite i bettet, drar ner och fram huvudet och sedan släpper snabbt, vilket gör att jag for lite hit och dit. Men det kändes så mycket bättre i slutet med hoppen, och vi avslutade med ett skutt på räcket upphöjt till typ 110-115 och det fixade han fint!

 

Martijn: Hääääär var det B-ponnyryttaren som åker med sin lilla motorcykel som vänder på 50 öringen. Herrejäklar vad kul jag hade! Haha, dressyrsadel och allt eftersom jag bara tänkt ta bommar och ev. några små skutt. Små skutt = 30, 40 cm på ett ungefär eftersom han inte hoppat på väääldigt länge och jag är så stor på honom. Och visst, vi hoppade bara småhinder. Men det gick i 110% också.

Den här hästen älskar verkligen att hoppa, det är helt sjukt vad han sög tag! Han ställer sig och studsar innan han ska få springa iväg och hoppa, så himla söt haha. Hur han än kom eller hur nya hindren än var så hoppade han, bara han visste att jag var med honom hela tiden. Åh vad söt han är, helt sjukt. Om det ändå skulle finnas duktiga små hoppryttare här i området! Dressyr också för den delen..

propecia finasteride

11 kommentarer till “B-ponnystyle och håll i dig”

 • Anonym juli 31st, 2012 13:04

  Du skriver lite konstiga ord ibland, haha typ exklusivitet. Tror inte att du menar det direkt?;) explosivitet är nog ordet du söker!

 • Sofia juli 31st, 2012 13:23

  Jag är typiskt hästmänniska som slangpratar väldigt mycket, van vid att diskutera så med människor inom hästtermer haha! Jag menade exklusivitet, exklusivare språng, dvs bättre, finare, om du förstår 🙂 Blanda det med explosivitet så blir de kanon 😉

 • Anonym augusti 3rd, 2012 00:20

  Jaha, det var jag som fattade fel/läste slarvigt då, bra att du förklarade!:)

 • Sofia augusti 3rd, 2012 00:22

  Förståeligt med tanke på hur jag kan slarva med mina ord haha, bättre o fråga så man förstår än att fundera helt klart 😀

 • Annie - ponnyteamets.blogg.se juli 31st, 2012 13:14

  Åh, vad sugen jag blev på att hoppa nu! 😉

 • pernilla juli 31st, 2012 16:58

  heuj sofia är han b-ponny? han ser mycket större ut:)

 • Sofia juli 31st, 2012 17:31

  Hej, nej han är C 🙂

 • Emelie juli 31st, 2012 17:38

  Haha, låter mysigt 🙂

 • Alexandra juli 31st, 2012 20:29

  Hade gärna velat hoppa honom 🙂 Bor inte så långt bort heller 😛

 • Karin juli 31st, 2012 20:46

  Åh, jag bor i Uddevalla och är en trogen läsare. Synd bara att jag tyvärr har en medryttarhäst, men det hade vart kul att provrida eller något för han är så underbart fin. Du ska ha all cred över honom och så.
  Jag rider ju även på ljrk och gick där när du hade Martijn och Mahjong där, grymt fina hästar <3
  Men det hade ändå vart kul att prova honom… 😉
  /Karin

 • :D augusti 5th, 2012 21:34

  Har du fastnat för nån ryttare än som du tror skulle kunna passa honom? 🙂

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se