Hopphästar

2012-09-30 18:48:40 Bilder, Dagens ridpass (7 kommentarer)

Precis som planerat så blev det hoppning – men inte bara med en häst. Lilla M fick så gott liksom stora M också ha lite roligt idag och få skutta. För Mingmangs del fokuserade jag på att gas och broms reagerade snabbt och rätt. Linjer och bågar skulle kunna ridas och då givetvis som det låter, raka linjer och böjda bågar. Han ville över vissa hinder flyta ut eller dra sig lite åt vänster, och en ovana är också att skära av vägarna efter varje hinder så fort som möjligt. Där jobbade vi också på att gå på bestämda linjer.

Det är svårt för mig som inte är speciellt insatt eller duktig på hoppning längre att ”lägga upp” en träning själv, det blir mer hejsanhoppsan om ni förstår mig rätt. Men jag tyckte ändå att det var en bra ”träning” idag med båda hästarna.

Mamma var på plats och byggde upp hela banan och kunde då också knäppa lite bilder. Dock är ljuset i ridhuset lite för taskigt för kameran som jag hade med mig, men en del bilder blev ändå helt okej. Roligare än inget helt klart!

Lilla Martijn fick som sagt även han ta några språng idag! Det var som vanligt glädjande besked för honom som i sin tur satte fart och fläkt i den lilla ponnyn. Jag fokuserade på att få lugna språng, lugna linjer och en lugn både ridning och ponny. När vi snackar ”hinder” för Martijns del så är det runt max 60 cm i och med att jag är så stor på honom. Jag började rida med dressyrsadeln men insåg att jag nog borde ha hoppsadeln eftersom det knappt går att hoppa den här lilla busen i dressyren när sitsen hamnar som den gör.

Kul att se lite från vår fula hopp-sida ändå va? Även om vi inte vinner stilmässigt så har vi då tusan roligt i alla fall 😀

7 kommentarer till “Hopphästar”

 • Malin september 30th, 2012 21:33

  Haha huvudsaken är att alla tycker det är roligt 😉 Ska du ut och tävla hoppning något?

 • Sofia oktober 5th, 2012 06:52

  Jo men precis! Eventuellt om vi hinner 😀

 • sara oktober 1st, 2012 09:03

  Jag tycker det är lite synd att du hela tiden säger att du är för stor för Martijn, det ser i alla fall inte så ut på bilderna. Tycker att han bär upp dig bra (av det man kan se på bilder då!), finns exempel på bloggare vars ponnyer (och även hästar) ser ut att vara flera storlekar för små för ryttaren. Dessutom är du en duktig ryttare och då är det ju ingen fara om man är 10cm för lång, det är värre att vara ”för liten” och en kass ryttare, kom ihåg det!

  Måste även säga att det är kul att få se lite hoppbilder också, ser ut som att dom tycker det är lite roligt 🙂

 • Sofia oktober 5th, 2012 06:53

  Jag vet mycket väl att jag kan rida honom utan problem eftersom jag rider honom i balans, dock vill jag klargöra att hästen inte kan få ut sitt yttersta när jag är så pass stor, det går inte till ridning på det sättet om man säger så 🙂

 • Anonym oktober 1st, 2012 10:38

  Jag tycker du har en jätte fin hoppsits på ming mang vad tycket du själv ?:D

 • Sofia oktober 5th, 2012 06:51

  Tack 🙂 Jag får mycket beröm för min sits och är ganska nöjd över den med tanke på hur lite jag hoppar 🙂

 • Ina oktober 1st, 2012 14:42

  Roligt med hoppbilder också 😀

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se