Svar på frågestund #3

2012-10-31 12:45:54 Svar på frågor (13 kommentarer)

Har du någon gång bara velat ge upp med ridningen?
Oja, det finns de gånger då man undrar vad fan man gör på hästryggen? Haha!

Har du någon dold talang? 😉
Jag är ganska talanglös ärligt talat. Kanske att jag kan äta hur mycket som helst? :p

Kommer du någongång ta tillbaka Mahjong?
Det vet man aldrig. Just nu är det ju inga planer på det men man vet ju också att mycket ändras med tiden. Men jag kommer troligen aldrig att ta tillbaka honom ”på heltid”. Förhoppningsvis blir det livslångt hem hos Julia!

Kan du inte lägga upp bildbomber från när du hälsade på Candy också? 😀
Jag kan försöka att göra det om jag hittar de bilderna, det var tyvärr allt för längesen..

Vem ar den goaste turkbruden du kanner, vavavavvavavava?!;) pusss pa dig din lilla bögjavel;)
Inte är det du i alla fall min saknade askim.. seni seviyorum ♥

Varför rider du inte på kandar?
Oj vad många gånger jag fått den här frågan, haha! Mingmang är faktiskt bara 7 år gammal och aldrig haft kandar, men har trots allt redan gått upp på MSV B-nivå. Dock så behöver man inte kandar för än i MSV B:4, så vi får helt enkelt hålla oss upp till och med MSV B3. Varför jag inte började träna honom med det nu efter sommaren beror på att han är så känslig och antagligen kommer bli lite stressad under inlärningen, vilket är onödigt att ta när vi hade vår tävlingssäsong.

Saknar du TeamSL? Det gör jag 🙁
Jo visst kan jag sakna TeamSL ibland! Men enbart själva bloggen.

Hur går det för Mahjong? Har hon som har honom en blogg?
Vad jag har hört och sett så går det fint för Tjongalongen. Han har ju varvat ner från hårt tränande och tävlade vilket också var syftet och målet med att låna ut honom när vår tid var klar. Han får nu ha det härligt i hage med flera andra ponnyer, träna på en lägre nivå, starta några få låga klasser, hoppa lite och ta härliga skogsturer. Det är en suverän blandning och sak för en ponny som jobbat hela sitt liv och inte bara ska pensioneras helt upp o ner, utan får röra på sig och ha det härligt! Visst har Julia en blogg, www.juliastagmo.blogg.se heter den.

När ska du sälja Martjin?
Han är till salu.

Hur lång är du?
Ca 161 cm lång! Haha…

Om du kunde, skulle du köpt Mingmang då?
Det hade jag nog gjort om priset och situationen hade varit den rätta.

Är du tränare?
Nej, jag är ingen utbildad tränare. Dock har jag/håller jag en del privata träningar någon gång ibland.

Har du några bra träningstips?
Jo det har jag väl, men det beror på vad.. =)

Kan du lägga ut en bildbomb med gamla bilder från din förra egna blogg ? Typ träningsbilder på Mahjong och på stallet du stod i på den tiden osv?
Det skulle kanske vara något? Jag får väl ta mig tid och rota lite i min samling av CD-skiver och se om det dyker upp några härliga gamla bilder. Kul med lite idéer!

Har du gått ner något i vikt?
Ärligt talat så tror jag inte att jag kan bli fit och gå ner i vikt. Jag tappade en hel del första veckan i Alanya, men gick upp andra veckan då vi insåg att mat är ganska gott ändå. Sen gick jag väl ner lite här hemma under perioden jag kom hem från Alanya och deppade, men nu är det lika illa som vanligt igen. Jag tror inte att jag har någon ämnesomsättning alltså, seriöst. En av mina önskningar är att någon gång lyckas gå ner de där äckliga fula 10 kilona som sitter i vägen på mig. Kanske kan jag komma på rätt spår igen när jag får körkort och kan ta mig till gym!

När du blir ”hästfri” så att säga, kommer du fortsätta med bloggen då eller hur blir det med den i framtiden?
Det är just nu väldigt oklart! Vad tycker ni?

Vad ska du göra nu när du måste lämna Mingmang tillbaka snart?
Ja vad ska jag göra? Den frågan återkommer i mitt huvud dagligen. Vi får se vad som väntar härnäst!

Har du tänkt ha någon annan storhäst eller slutar du totalt med ridningen sedan när Martjin är såld? Ha de bra!!:)
Det lutar mot att jag tackar för mig inom den här sporten, sjukt nog..

20121031-142307.jpg

13 kommentarer till “Svar på frågestund #3”

 • lisa oktober 31st, 2012 13:36

  ”När du blir ”hästfri” så att säga, kommer du fortsätta med bloggen då eller hur blir det med den i framtiden?
  Det är just nu väldigt oklart! Vad tycker ni?”

  jag tycker absolut du ska fortsätta blogga iallafall, bästaa genne!

 • sofia oktober 31st, 2012 17:57

  tycker det är väldigt tråkigt att du inte kommer att fortsätta med ridningen när du är så pass duktig som du är på att rida. det skulle ha vart kul att se dig utvecklas och jobba dig upp med någon häst. hoppas du kommer tillbaka någon gång till ridningen. då vill många här följa dig mot framgång!

 • Anonym oktober 31st, 2012 20:02

  Med tanke på hur duktig du är så tycker jag inte att du ska sluta. Hoppas du bara tar en paus och kommer tillbaka på ett eller annat sätt. 🙂

 • Anonym oktober 31st, 2012 20:21

  blev ärligt ledsen närjag läste sista :/ när, om, du slutar med ridningen så tycker jag INTE du ska sluta med bloggen iallefal!!

 • Johanna oktober 31st, 2012 20:40

  Du får absolut inte sluta blogga, älskar dina inlägg och din blogg! Du skriver så mycket roliga saker och på ett roligt sett, även fast det inte handlar om hästar! Men jag tycker absolut att du ska fortsätta blogga och fortsätta med hästar, du är så sjukt duktig i din ridning 🙂

 • Lina oktober 31st, 2012 21:34

  de helt jävlit synd att du trolivis slutar med hästarna, du har sån talang..!
  Fortsätt då för fan iaf blogga för klart de måste finnas en sofia genne i bloggvärlden som är den mest ’down to earth’ tjejen !:)

 • Matilda oktober 31st, 2012 22:25

  Sofia Genne som inte sysslar med ridsport? Det låter bara… skumt o:

 • Noora november 1st, 2012 15:54

  klart du ska ha kvar bloggen genne !!!

 • Berta K november 2nd, 2012 14:14

  Tycker verkligen du ska fortsätta blogga även fast du inte håller på med hästar. Det är roligt att läsa om din vardag och så också!:)

 • Ponnysanning.com - Sveriges största nyhetsblogg inom ridsport! november 2nd, 2012 16:08

  […] nedan är en print-screen från Sofia Gennes frågestund (som ni hittar här: http://gennes.se/?p=16758#comments). Och enligt den så ser det inte direkt så ljust ut på Sofias hästfront framöver, tråkigt […]

 • Anna november 2nd, 2012 18:51

  Hahaha Sofia,
  ”Det lutar mot att jag tackar för mig inom den här sporten, sjukt nog..”
  När du är 35+ så kommer du nog sitta på hästryggen igen. När man har småungar och massa måsten hela dagarna så kastar man lätt över ungarna på maken och flyr till stallet om kvällarna 😉

 • Sofia november 2nd, 2012 19:18

  Jag har också en liten känsla av att det kommer att komma någon dag då jag återkommer till hästarna, haha..

 • Sara november 3rd, 2012 19:10

  Klart du ska ha bloggen 😀

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se