Resultat GFRK 18/11-12 MSV C:22

2012-11-19 21:33:37 Tävlingsresultat (1 kommentar)

Vår allra sista riktiga tävlingsstart gick av stapeln igår på Göteborgs fältrittklubb, också där vi startade upp vår karriär.

MSV C:2

Framridningen var bara kaos. Den är liten och hästar är som virrvarr överallt. Jag kunde inte komma till ridning eftersom jag hela tiden fick se till att inte råka krocka eller bli sparkad av ett par hästar som var som yrväder. Det i sin tur gjorde ju inte Mingmang mer avspänd och det kändes bara piss. När jag travade fram tyckte jag dessutom att han kändes lite knackig, men fick snart bekräftat av min kära vän som har kanonöga för en häst som haltar, har muskelont osv att min häst är inte halt och han är fin. Galopparbetet kändes bättre men jag kunde fortfarande inte komma till ridning och spändheten bara spred sig istället.

Några minuter innan jag skulle in på banan så fick jag lite coatching av Ebba som snällt fick mig att fokusera åtminstone lite och lossa Mingmang aningens på de få minutrar som fanns kvar, men det kändes ju tyvärr inte som ”vi är redo för start”.

 

På banan var det möjligen lite bättre (kanske beroende på att vi kunde röra oss fritt överallt utan att krocka) och saker som Ming har svårt för utförde han förvånansvärt nog väldigt bra. Han stod blixtstilla i första halten vilket bara det är bra för att vara han. Tyvärr svarade han lite väl mycket fram i övergången till trav och det blev ett par galoppsprångsinslag. Mellan och ökade traverna kan vara bättre, men de blev utan taktmissar åtminstone. Bra öppnor som flöt på, och på sin vänstra plockade han faktiskt en 8:a! Dessutom är det kofficient på skolorna vilket vi tjänade igen på. Något han också gjorde bra var HELA skrittdelen (bortsätt från bakdelsvändningarna). Han taktade knappt ett steg genom mellanskritten eller ökade och plockade där också mer poäng än vanligt.

Galopparbetet rullade väl på någolunda, och han gjorde sitt livs bästa enkla byte från den förvänta högra galoppen! Kofficient även på den eftersom det är en svårighet, vilket gav oss 16 poäng istället för 8 som han kan få. Han fick alltså en 8:a på den (x2 då). Stolt mamma för stunden där måste jag medge! Tyvärr fick han ett omslag innan det andra bytet från den förvända vänstra galoppen vilket gjorde att han kom snabbt in i bytet och det blev abrupt.

Det som plockades poäng på denna gången var alltså ”svårigheterna”  där kofficienterna sitter – dessa satte han på flera ställen, så trots en ”inte så bra ritt” så tjänade vi ihop poäng på de svåra delarna.

Resultatet blev 66,22%

Domarens kommentar var följande: ”En fin o positiv häst. Trevligt ridet. Skulle vilja att han bär sig lite till bak. Rid steg för steg i bakdelsv. Prydlig uppv!”

Min syn på det: Jag fullständigt tackar och tar emot, jag själv var så otroligt ”ledsen” och missnöjd över att det inte fanns en känsla eller att min ridning inte fanns på sin plats. Dock är jag stolt över det som utfördes bra i de svårare delarna, och framförallt roligt att se domare som VÅGAR ge bra när det ÄR riktigt bra. (Och ger sämre när det är sämre, det var blandat från 4-8 på protokollet liksom.) Vi fick fyra åttor genom hela programmet och 7:or rakt igenom längst ner vilket tröstade lite på såren om man säger så. Vi hamnade 3 poäng från placering.. 3 poäng! Och jag råkade göra en felridning dessutom (blackout) så där försvann 2 av dem. Irriterande! Men bra att hamna så högt i resultatet över en så missnöjd ritt med över 27 starter i alla fall… Jättefint resultat men dålig känsla, tyvärr <3

1 kommentar till “Resultat GFRK 18/11-12 MSV C:22”

  • Elin november 20th, 2012 10:13

    Kommer kännas konstigt att inte läsa dina och MingMangs tävlingsutvärderingar mer 🙁

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se