Resultat GFRK klubbtävling 2/12-12 MSV C:2

2012-12-02 21:54:47 Tävlingsresultat (2 kommentarer)

Än en gång blev det en resa till Göteborg och vår hemmaklubb där det var dags för KM. Det blev en medelsvår C:2 då det enbart fanns MSV B:5 eller högre utöver C2:an som inte var lägre om man säger så. På vår senaste tävling så var jag säker på att den var den sista, men efter tips avslutade vi på denna istället!

MSV C:2

Framridningen var nog en av de skönaste någonsin. Jag lyckades hamna nästan hela min framridning SJÄLV i paddocken med tak. Under början var det en annan häst som reds runt, men sedan var jag ensam. Resterande valde att rida fram i ridhuset på den avdelade sidan av ena banan. Så jädra skönt att kunna rida exakt hur man vill och inte känna sig i vägen eller att ha folk i vägen!

Mingpling var SÅ fin och framme – det var inte som senast då han ”stoppade upp”. Genomsläpplig och påverkbar helt enkelt! Lite rak i höger öppna samt slutorna längst spåret (bättre diagonalt), men gjorde väldigt bra vänsteröppnor. Svarade bra på tempoväxlingar och var riktigt fin i galopparbetet. Han gjorde ett par riktigt 8-9 (!) mässiga ekla byten från förvänd galopp.

Jag kan sammanfatta framridningen som att det var ”70%-mässigt”, allt flöt och han var fin och lydig.

På banan försvann den där 70%-känslan och det blev lite spänt och jag tror att jag kanske fegred en aning? Svårt att avgöra, men det kändes orytmiskt på något sätt. Det blev lite hackigt, jag ville ha flyt med mig in och genom skolorna men Mingmang svarade inte riktigt på det utan stoppade upp lite. Blev lite snabb på ibland och lite för tillbaka ibland – det som lätt händer med en häst som lätt blir spänd och har lite nerv och vill så mycket. En del saker var bättre än andra. Något som håller i sig är detta med enkla byten som han har blivit hundra gånger bättre på än i början. Han fick alltså 4:or på dem förr, nu får han 7:or och 8:or. GRYMT!

En sak som han också gjorde väldigt bra på banan enligt domaren var bakdelsvändningarna. Lite förvånande för mig eftersom jag som ryttare har svårt för dem – och Mingmang inte heller har det lättaste för dem – och vi inte brukar få till dem speciellt bra. Idag fick vi betalt både en 6:a och en 7:a! Det är en höjning från 3/4:or det. Tackar vi för.

Resultatet blev 63,33%

Domarens kommentar var följande: ”Delvis ojämn takt i trav. Förbättra skritterna, ga. bra galopp. Mer undertramp & påskjut från bakbenen ga bra bjudning. Rör sig i balans men ska vara mer eftergiven i innersidorna. Snygg sits, ga god effekt av hjälperna. Du red ganska noggranna vägar och hade rätt tempo.”

Min syn på det: Jag kände bara besvikelse efteråt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som inte gick igenom till hundra procent men jag tror att det berodde mycket på mig. Min ridning kunde varit bättre kan jag nog tycka, samtidigt som Mingmang kunde flytit på lika mjukt och fint som på framridningen. Det var liksom ingen DÅLIG-DÅLIG ritt men inte heller någon TOPPENRITT. Men med tanke på hur jobbigt vi haft det senaste så var det ändå en ganska bra ritt. Och ja, procentmässigt så är det ju inget dåligt resultat i en medelsvårklass, även om jag vet att vi kan så mycket bättre (:

Med detta tackar vi verkligen tillslut för oss på banorna – vi kom, vi sågs, vi var DEM ♥

2 kommentarer till “Resultat GFRK klubbtävling 2/12-12 MSV C:2”

  • Mikxki december 3rd, 2012 19:35

    Jag kommer verkligen sakna att läsa om era tävlingsdagar!! Hur ser det ut för dig nu? Kommer du hitta en ny häst eller blir det kanske en paus?

  • Sofia december 7th, 2012 19:37

    Åh!! Det blir en paus faktiskt..!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se