Den dagen den sorgen

2012-12-29 21:15:39 Allmänt, Mingmang (9 kommentarer)

Så är det verkligen, när väl dagen är inne inser man hur tom man blir. Vid 15-snåret avslutade jag ett lättare pass med Mingmang i ridhuset. Ett sista pass när han fortfarande var som min. En timma senare lastade vi på honom på transporten och kramade om Linda, tackade för den här tiden som vi fått ha den här fantastiska hästen och vinkade hejdå. Trots att jag hela tiden vetat om att han är inte min och även om han faktiskt är i livet och det inte handlar om att plocka bort honom så känns det ändå tungt att lämna tillbaka min fina kille. Det var häpnadsväckande hur fort vi klickade och hur vi faktiskt passade som ekipage.

Vi har haft en underbar tid tillsammans och skördat framgång efter framgång. Vi har ridit i ur och skur, jobbiga förhållanden, haft dåliga pass när jag trott att det här klarar inte jag. Men med styrkan att få ha tagit de långa härliga turerna ut, satt klockrena program och haft bra träningar för tränare så har plussidan segrat hundra gånger om. Mitt steg från ponny till storhäst blev på en brun vallack f. 2005. Ming Mang R. Det känns som om det var igår Linda ringde och frågade om jag skulle vara intresserad av honom…

Nu står vi här utan att kunna påverka, det enda vi kan göra är att se tillbaka på vår resa. En första resa på storhäst som jag stolt har i bagaget. Målet var att kvala och starta MSV C runt/efter maj sommaren 2012, och kanske kanske hinna med någon MSV B innan jag lämnade tillbaka honom. Vi startade med LB-klass på 70% för att direkt gå över till LA-klasser, även där blev det flera fina resultat med bland annat en 70%. Målet för MSV C runt maj/sommaren gick ganska fort att fylla i, redan i April plockade vi hem vår första VINST i MSV C:1 och dessutom nådde 70%-gränsen.

Som om inte det räckte med framgång så skördade vi fler fina resultat, och debuterade MSV B:2 redan i Maj. Men inte räckte det heller. I vår andra MSV B höjde vi ribban och plockade hem BLÅGULT!

Det är våra allra finaste meriter, och jag har verkligen haft ett lärorikt och roligt år! Mingmang, 7 år gammal och vinst i MSV B:2 med mig på ryggen som relativt ny ryttare dessutom. Det är en häst med hjärta av guld och hjärnan på rätt ställe. Linda har gjort ett fantastiskt jobb med honom från ettåring tills jag fick honom, jag fick plocka fram ytterligare fina meriter på honom och nu fortsätter hon jobbet igen. Jag önskar dem all lycka till ♥

9 kommentarer till “Den dagen den sorgen”

 • Matilda december 29th, 2012 21:35

  Ni var verkligen jätte fina tillsammans och det märktes hur mycket du tyckte om den hästen! Blev faktiskt tårögd när jag läste texten, eftersom man har fått följa med på er fina resa tillsammans! Önskar både mingmang all lycka med Linda. Och önskar självklart dig Sofia all lycka i framtiden! Ni var ett fantastiskt ekipage och det var kul att få följa era fina resa tillsammans! Styrkekramar till dig!

 • Johanna december 29th, 2012 22:20

  Det skär verkligen i hjärtat att läsa det här. Ni var så fina tillsammans och man såg verkligen hur mycket du älskade honom, och gör fortfarande för den delen. Att behöva skiljas från någon man älskar otroligt mycket gör ont, jag har varit med om det själv, flera gånger. Jag vill iallafall önska dig all lycka till i framtiden, och hoppas att du nångång kommer tillbaka på banan, för det är här DU hör hemma, det sen man. Det var jätteroligt att följa eran resa för ni gjorde något ihop, något du kan vara stolt över. <3 Styrkekramar!

 • Keo december 29th, 2012 23:43

  Aw, ni var verkligen jätte fina tillsammans! Jag hoppas verkligen att du fortsätter med bloggandet <3

 • Elin december 30th, 2012 00:23

  Ush, jag blir verkligen rörd. Vad ska nu hända? Vem ska man nu kunna skoja med på dressyrtävlingarna? 🙁

 • micaela december 30th, 2012 00:49

  stay strong <3

 • Frida Holgersson december 30th, 2012 01:51

  Jag säger som många andra – blir verkligen berörd. Kommer vara tungt att inte se dig på ryggen på honom mer, ni inspirerade verkligen tillsammans när vi dansade över ridbanorna. Fantastiskt. En stor inspirationskälla är du, Sofia, och det grämer mig att du inte ska fortsätta med hästarna. En gåva som din ridning och din förmåga att plocka fram det bästa ur varje häst ska man inte lägga åt sidan. Hoppas verkligen att du hittar lusten att komma tillbaka igen.

 • mikaela december 30th, 2012 13:59

  <3

 • Tilda december 30th, 2012 23:24

  Ni var jättefina ihop! Förstår att du föll för honom, han är en fruktansvärt bra och fin häst!

 • Sandra januari 1st, 2013 11:04

  Ni passade verkligen jätte bra ihop, synd att du var tvungen och lämna tillbaka honom redan… kram på dig!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se