Ming Mang story – del 1 ♥

2013-01-27 18:06:23 Allmänt, Mingmang (13 kommentarer)

Då var det dags att sammanfatta min och Mingmangs story tillsammans, och jag ska försöka att göra det kortfattat men utan att glömma allt för mycket. Jag delar in det i två delar, här är del 1.

Den 18 september 2011 skrevs kontraktet på och Mingmang var på plats hos mig. Pratet mellan mamma och Linda om Ming hade väl startat redan på vårkanten, men jag var inte så direkt insatt i det eftersom jag hade min Mahjong. I ärlighetens namn insåg jag inte direkt heller då vilken sjukt fin häst det handlade om i och med att jag bara sett honom någon gång tidigare och det var nog 1 eller 2 år innan. Vi åkte hur som helst iväg på någon start som gjordes med Mingmang under våren 2011 men inte heller då var jag så imponerad över honom, men då hade jag heller inte förstått att det kanske var min framtida tävlingskompanjon!

När jag blev mer indragen i samtalet och förfrågad av Linda om det hade varit intressant för mig att ta Mingmang på hösten när jag ändå snart var klar på ponny så blev jag nyfiken. Hon lovordade honom och sa att han utvecklas hela tiden. I slutet av April åkte vi för att hälsa på den stora älgen för att se på honom och låta mig få provrida. Jag blev snabbt fast! Något i stil med såhär såg det ut då:

Han var pigg, otroligt känslig samtidigt som han kändes lite vinglig, så om jag la ena skänkeln fel så hade jag en bog på något ställe och en bakdel någon annan stans. Men jag gillade honom, definitivt!

Jag testade honom ytterligare två gånger under sommaren, och åkte i slutet av Juli till Alanya i två veckor. Det var också strax innan här som jag avslöjade allt för mina läsare – genom den här filmen!

Direkt när jag kom hem startade jag Ming på en tävling med skrittavstånd till stallet där han stod, just för att få testa hur han var på tävlingsbanan. Linda sa att han kunde bli ”lite pigg”. LITE PIGG? Jotack, jag har nog aldrig kört en sån racertruck på en dressyrbana! Femte gången jag sitter på hästen och jag kunde knappt styra honom i hörnen. Efteråt fick jag höra ”ja, jag glömde säga att han inte svänger själv i hörnen”. Jo tack, jag hade märkt detta, haha…

Nu i efterhand kan jag inte låta bli att skratta åt filmen, hur såg det ut egentligen!? Ja, vi har då utvecklats i alla fall!

Vid sommaren valde jag att avrunda med Mahjong efter att vi satt båda personliga rekord på nationellt FEI-mästerskapsprog. och jag kände att min vita lilla sagoponny inte skulle behöva dra sig runt banorna längre. Han blev helt enkelt trött på tävlingslivet. Där det slutade med Mahjong – där började det med Mingmang. I augusti hittade jag ett foderhem till min sagoponny, och Mingmang väntades då komma den 18 september.

14 dagar efter att jag fått hem min prins debuterade vi en LA:1 på 65% och blev 4:a!

 

 

Den 5 november startade vi en LB:1 och en LA:1 på Råda ridklubb som gick spikrakt uppåt – 2:a i LB:1 på 69,31% och vi plockade hem vår första VINST  som var en LA:1 på 70,71%! ! Även fast jag personligen tyckte att han var lite väl snabb och jag inte fick igenom halvhalterna så var ändå ritterna mer än godkända. Det mest imponerande var nog travlängningarna, jisses vilken superkille. Det syntes också hur väl vi klickat på så kort tid – och att jag lärt mig sitta ner, haha 😉

De här lägningarna är svårslagna:

Innan året var slut hann vi med en LB:3 där vi blev 3:a på ca 65,45%!

I slutet av November fick vi en gästtränare på skolan vid namn Traudi Björling som jag och Mingmang var med och red dressyrpass för. Trots att vi inte varit ett team så länge så fick vi ändå igenom sakerna som hon ville ganska snart och det var riktigt roligt och lärorikt att få dessa 30 minutrar (tillsammans med ett annat ekipage) för Traudi.


Våren närmade sig och Mingmang hade fått lite lugn period över jul. I början på Januari satte vi igång lite försiktigt igen och jag kände nog lite ”hur ska jag klara av det här nu då?” när det kändes… svårt. Här ser ni:

 

I slutet av Januari drog ”seriedressyren” igång på GFRK som också blev min nya klubb att tävla för året 2012. Seriedressyren är en klubbtävling som pågår i början på våren för att komma igång inför den riktiga tävlingssäsongen. Vi valde att starta ”Medelsvår C-serien” som startar på LA:2, därefter MSV C:1 och sista omgången i MSV C:2. Målet vi har haft sen jag fick honom har varit ”kvala samt starta en MSV C innan sommaren/runt maj”. Vi var alltså låååångt i förväg ute efter en debut… Här är en film från första omgången (LA:2) där vi tog hem ledningen efter första omgången! Kan man älska musiken?

 

Och ja… sen kom vi till dagen med stort D! Visserligen ”bara” en klubbtävling men ändå vår allra första start på medelsvår C-nivå! Detta var alltså i början av Februari! Vi fick resultatet 65,53% (!!!) och blev 4:a av 9 startande! Jämför denna ritt med våra sista MSV – sjukt roligt!!!

Mer än att starta tävlingar och trimma så busade vi en hel del också! 😉

I mars debuterade vi MSV C2 i sista omgången i Seridedressyren med ett resultat på 63,56% vilket är galet bra men jag vart jättebesviken eftersom ritten tydligen var en av våra sämre. Så det kan vara va! Efter det så blev det mer träning, och vi började nosa lite lätt på byten vilket var himla kul. I slutet av Mars red vi en programridning för riktig domare på skolan – det blev en MSV B:1. Fråga mig inte hur TUSAN vi kunde ta oss igenom den med tanke på att vi precis börjat nosa på byten, men på något jäkla vänster så gjorde vi det – med 64%! Jag lärde mig dessutom det jäkla programmet under 1 timma innan min ”beräknade” start. Galet.

I april räknade vi med att starta vår första regionala MSV (hade ju enbart ridit 2 medelsvår på klubbnivå och en programridning då.) Det blev mycket jobb och målsättning inför detta…

Fortsättning följer… 😀

13 kommentarer till “Ming Mang story – del 1 ♥”

 • Amanda januari 27th, 2013 19:27

  Klockrena.

 • Amanda januari 27th, 2013 20:15

  Måste bara säga att fyfan vilken grym ryttare du är. Sluta aldrig med det du gör sålänge du fortfarande tycker det är roligt.

 • Maja januari 27th, 2013 20:19

  Gud så fina ni är! Jätte intressant att läsa. 🙂

 • Ponnydressyr januari 27th, 2013 20:55

  Har följt din blogg länge! Och tycker du gjort ett super bra jobb med Mingmang! Finaste ekipaget i hästvärlden 🙂

 • Högås Stuteri/Tessan januari 27th, 2013 21:05

  En mäktig och imponerande häst! 🙂
  Fina och stämningsfulla bilder som jag tyckte mycket om.

 • Sandra januari 27th, 2013 21:14

  Så fina 🙂

 • Matilda januari 27th, 2013 22:47

  Härligt att se! Har följt hela utveckligen, men det är lätt att man glömmer hur det såg ut i början! Kul, vilken utveckling!!!

 • becky januari 28th, 2013 10:11

  Gud va fina ni är tillsammans!! Ni passar ju perfekt ihop! 😀
  Vart tror du jag skulle hitta en sån där sadelgjord? Den verkar vara så bra och inte skaver. 🙂

 • Mikxki januari 28th, 2013 11:05

  Så sjukt fina bilder och er historia är så härlig!! 🙂

 • Jenny januari 28th, 2013 14:23

  Snacka om att du och Mingmang har en helt fantastisk historia tillsammans, en väg ni båda gått! 🙂

 • Emmie januari 28th, 2013 18:04

  Så snygg häst å va duktiga ni är tillsammans! =)

 • Sofia januari 28th, 2013 21:10

  Tack så mycket!

 • Anonym januari 29th, 2013 20:38

  Kommer Mingmang från Vänersborg/Trollhättan? Isåfall från vilket stall? 🙂

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se