Reaktion?

2012-01-31 13:51:39 Bilder (43 kommentarer)

Vår hästhållning är inte en självklarhet för folk i andra länder.

Vad tänker ni när ni ser den här bilden?
Vad är er reaktion?

43 kommentarer till “Reaktion?”

 • Siri januari 31st, 2012 14:05

  Stackars oskyldiga ponny..

 • Alicia januari 31st, 2012 14:15

  Min reaktion är nog (ursäkta ordspråket):
  Fy helvete! Stackars ponny alltså…

 • cathie januari 31st, 2012 14:32

  Mållös….

 • Matilda januari 31st, 2012 14:50

  Men fy vad hemskt!!! :O

 • Natalie januari 31st, 2012 14:53

  Hur kan man göra sådant!? Min tanke är att jag skulle göra vad som helst för att rädda hästar som denna. Det är det mitt liv går ut på, jag ska göra nytta. Att hitta en sån häst och veta att man kan ta hand om den är värt allt!

  Mina tankar flyger, vem har gjort det? Varför har den gjort det? VARFÖR har den hästar (djur) om den inte tar hand om dem som de ska?
  Det var lite av mina tankar av just denna bild 🙂

 • jennifer januari 31st, 2012 15:12

  Min första tanke är att detta är nog rätt vanligt i andra länder. Sverige är ett ”typiskt” land där hästarna behandlas oerhört bra (finns såklart undantag).
  Men bilden är nog inte något som chockar folk som är från landet tex.
  Jag tycker bilden är obehaglig, uppenbarligen har hästen haft kedjan på sig mycket, med tanke på märkerna, gissar att de sitter i benet för att ”förhindra den att rymma” elr likannde(?). Pälsen är ruggig och manen tufsig, något som här, i vårt land skulle få folk att ringa djurskyddet tror jag.

  Men tyvärr är det verkligheten för många hästar (OCH andra djur) i andra länder, och vad jag förstår är det svårt att göra något åt.
  Och självklart tycker jag att det är motbjudande.

 • Lovisa januari 31st, 2012 15:23

  Fy fan vad hemskt!! Hur kan man göra något sådant mot en liten oskyldig ponny! Jag blir så illa berörd av sådana här bilder 🙁

 • Linn januari 31st, 2012 15:51

  Stackars ponny! Hur kan man ens göra npårsånt?! :/

 • Tania Aalto januari 31st, 2012 15:55

  Vedervärdigt!

 • Amalia januari 31st, 2012 15:57

  Min första tanke är att jag avskyr människorna som gör så mot den stackars lilla hästen och att jag nästan skulle vilja göra samma sak mot dem som de gör mot hästen så ska de så se hur det känns! jag kanske låter lite ”våldsam” (och det hoppas jag att jag inte gör)men jag blir så himla ledsen och arg när jag ser sånt här 🙁

 • Moa L januari 31st, 2012 15:59

  Jag har sett värre exempel än det på meters avstånd, hästar med kedjor runt benen samt att dom satt fast med kedja i marken. Första gången hade jag ingen aning om att hästhållningen var så annorlunda utomlands och inte lika självklar som här i Sverige. Varje gång har det skärt nåt så otroligt i mig och jag har bara velat gå fram till hästarna och ta bort det.

  Hästar har det så otroligt bra i Sverige om man jämför med hur hästar i vissa andra länder har det

 • sofie januari 31st, 2012 16:14

  Med risk för att få många mot mig säger jag att jag inte tycker att denna ser så hemsk ut. Det enda som jag tycker ser ”fel/hemskt” ut är märket över nosryggen. Annars tycker jag att ponnyn ser ganska glad och välmående. Manen kanske skulle bli fixad och lite borstning på det så hade allt sett prima ut.

  Sen har jag sett väldigt många hästar stå så speciellt när vi åkte runt i Spanien med en kompis. Även om det inte är det trevligaste stället för hästen att stå tror jag inte att hens ägare inte älskar sin häst och gör allt för den.

 • Sara januari 31st, 2012 18:06

  håller med dig!

 • Sofie februari 1st, 2012 07:36

  Håller helt med dig! Det enda som såg trist ut var ju märkena efter kedjan, men hästar har varit bundna så i mååånga år.. Så gjorde de ju för att ha kvar flocken hos sig innan de kom på hagar.

  Då tycker jag att tex mongolerna med sina magra hästar ser värre ut, men de hästarna tas väl om hand av folket, utefter de förutsättningarna som finns 🙂

 • sofia januari 31st, 2012 17:02

  Ajjj.. 🙁 Usch o fyfan!

 • Filippa januari 31st, 2012 17:10

  Fy va hemskt. Hästar måste få röra sig, att ha dom fast bundna på de viset är helt sjukt!

 • Emma januari 31st, 2012 17:14

  Hemskt.. 🙁

 • G januari 31st, 2012 17:36

  Min första tanke är att det behövs utbildning och kunskap. Jag tycker förstås jättesynd om hästen, men tror inte att ägaren har varken pengar eller kunskap att ta hand om den bättre. Det är hela världens ansvar att hindra sådant, känns fel att peka finger åt vissa länder som inte har de resurser vi har. Då är det vårt ansvar att dela med oss utav stöd/kunskap.

  Inget djur förtjänar att ha det som den stackars ponnyn. 🙁

 • alice januari 31st, 2012 17:52

  Lätt illamående…
  Skulle nog ta hästen och gå.. hoppas på att mamma vill ta med den hem 🙁 så liten och söt. stackaren 🙁

 • Sara januari 31st, 2012 18:06

  Jag tycker väl det värsta med bilden är kedjan och märket efter den. Ponnyn ser ändå rätt så pigg ut och ser faktiskt snyggare ut i kroppen än många ponnyer man ser här i Sverige. En liten frisering av manen och en ordentlig tvätt och den skulle se helst okej ut 🙂 Vad är det egentligen för skillnad på att binda upp hästen såhär, mot att ha den i spilta? Mer än att oftast så är spiltor inomhus och denna ponnyn står ute? Finns ju bra mycket värre exempel på hur dålig hästhållning människor i vissa länder har, men man ser ju mycket värre exempel än just detta även här i Sverige.

 • Lotta januari 31st, 2012 18:37

  Usch stackars ponny

 • Hanna!! januari 31st, 2012 18:54

  (ursäkta språket)
  FY FAN jävla piss misshandel!! stackars ponny <3

 • reanlandman from the netherlands januari 31st, 2012 18:56

  the pony , look healty , but i dont like the chain around his nose and that print…

  love!

 • Johanna januari 31st, 2012 19:03

  Jag vet faktiskt inte riktigt, första tanken var ”fyfan”, men jag vet inte riktigt. Kedjan ser jättehemsk ut, men annars så vet jag inte.
  En sak är säker – jag skulle aldrig ställt min ponny så!

 • Johanna januari 31st, 2012 19:36

  Kollade lite extra på bilden och jag ångrade mig – usch vad hemskt det ser ut! Den har ingen mat runt sig, står i en sand-dyna.. Stackarn 🙁
  Håller med ”G” där uppe, det är hela världen som borde göra något åt detta, för den hästen är nog inte den enda som har det såhär!

 • P januari 31st, 2012 19:12

  Jag tänker på en glad liten shettis som springer runt med sina hagkompisar och har en liten ägare som borstar på den varje dag tills den glänser – och sen kollar jag på den bilden. Fy.

  Det känns så jobbigt att så många djur (o människor) skulle kunna ha det 1000 gånger bättre om alla tänkte efter mer ordentligt på vad de gjorde och om det fanns mer hjälp och kunskap att erbjuda. Världen måste förändras.

 • Gabriella - Montéryttare januari 31st, 2012 20:02

  Men…står han så? Stackars ponny!!

 • Agnes - Hästfantast januari 31st, 2012 20:08

  Hemskt!!

 • Sandra januari 31st, 2012 20:19

  Jag skulle kalla det en längre periods tortering. Allt kommer inte på en gång men om det fortsätter så kommer den till slut lida till döds. Tyvärr alltså ”/

 • Ebba januari 31st, 2012 20:23

  Helt ärligt, min första tanke: Fyfan vad hemskt.

 • Chris - westernryttare januari 31st, 2012 21:23

  🙁

 • Noomie januari 31st, 2012 23:13

  Hemskt, stackars hästar.
  Samtidigt ser jag då hur bra våra hästar i sverige har det. Jag menar att vissa kanske bara får gå ute ett fåtal timmar per dygn och spendera resten i en box eller under ryttare, då tycker jag det är rätt taskigt mot hästen. Men om man får lite perspektiv på saker och ting så har dom det nog rätt bra ändå! 🙂 Om du förstår vad jag menar? Min telefon har buggat, så ser inte vad jag skriver. Men jag hoppas det inte är alltför rörigt!

 • Daniela - dressyrbitches februari 1st, 2012 06:57

  Men fy, stackars liten ponnyhäst 🙁

 • amanda februari 1st, 2012 11:50

  illamående är min första tanke.. sjukt söt häst förövrigt!! synd att den har såna märken:((<3

 • Lisa februari 1st, 2012 15:49

  asså stackars lilla ponny :'(

 • Emily - Ryttarduon! februari 1st, 2012 18:13

  Jag vill bara skära loss ponnyn, och ta hem den 🙁

 • Sofie februari 1st, 2012 18:48

  Jag reagerade först på märket övernosryggen. Jag reagerdae rätt starkt på det då hästar är känsligare över nosrygg och huvud en vad man faktiskt kan tro.Sen så var det andra jag reagerade på att den satt fast kedjad i marken med en liten del att röra sig på, den hade inget vatten eller riktig mat att få tag. För det ser varmt och väldigt utårkat ut och om hästen sitter fast en längre tid där så måste den ha vatten. DEt tredje jag reagerade på var att den hade lite skabbig päls och att det var mycket flugor runt den.
  Jag tycker vääääldigt synd om ponnyn och jag skulle väldigt gärna vilja ta hem ten kan jag säga. 🙁 det enda är att jag har sett värre exempel där hästar har råkat värre ut, och någonstans inom mig säger att det nog är en människa som nog vill ta hand om ponnyn men har gjort det på helt fel sätt pågrund utav ovetande och brist på kunskap…
  Ja det var då mina långa tankar.

 • bella februari 1st, 2012 18:55

  mycket hemskt!
  skulle bara vilja ta hem ponnyn och ta hand om den. 🙁

 • Jonna - Tanneryttarna februari 1st, 2012 19:16

  min tanke när jag såg bilderna var;

  VAD har denna ponny gjort för att bli så ILLA BEHANDLAD?

  usch , det är verkligen hemskt hur folk kan behandla stackars djur 🙁 Vill bara ta loss ponnyn och ta med den hem <3

 • Johanna:D februari 1st, 2012 20:25

  min reaktion är ”aj som fan”.

 • T H E F L I NT G I R L februari 2nd, 2012 21:29

  När jag var ute i Sydafrika en kväll kom jag och min kompis till en hästgård. Gården var en riktig dröm, men hästarna var en mardröm. Jag led verkligen över det jag såg, så jag och min kompis sprang in i hagen och lossade på grimmorna som nästan var invuxna i huden på hästarna, så tajta satt de, fyllde på vatten i det torra karet och kastade in torrt gräs som växte i diket. Dagen efter ringde min kompis djurpolisen i sydafrika och de hämtade fem hästar utav åtta.

 • i februari 3rd, 2012 09:17

  Har hört att vissa t ex i spanien har sina unghästar ständigt inspända ute i hagen för att de ska lära sig gå i form? någon som vet om detta är sant?

 • Fanny februari 3rd, 2012 21:32

  jag skulle tagit lilla ponnin därfrån :O

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se