Aktiverad polle

2012-01-31 23:00:45 Dagens ridpass (6 kommentarer)

Red igenom ett mjukare pass på Mingmang förut. Klockan var runt 20.00 vilket betyder kallt kallt kallt!

Känns som om man behöver slänga på ca 60 täcken inför framskrittningen.. dock nöjde jag mig med ett tjockt skritttäcke och ett stort fleecetäcke över hela hästen/sadeln. Värmde ju upp mig en del också! Jag hatar verkligen att rida när det är kallt, usch.

Jobbade med en del serpentiner och bågar för att hitta en jämnhet på tygeln, en stadig form och ett fast tempo. Varierade med lite skritt avbrott här och var och han kändes positiv och fram för hjälperna. Han var faktiskt ganska pigg idag, och jag fick ta en del extra halvhalter för att fånga upp honom här och var. Galoppdelen var fin den också, han kunde väl ha format sig ytterligare lite i vissa delar för skänkeln, men med tanke på att det är så pass kallt och han kommer från ett kallstall där han stått några timmar utan aktivering så begärde jag inte så mycket mer. Syftet med dagens ridpass var mer att stretcha ut kroppen och bara röra på sig.

Han gjorde ganska bra öppnor också utan större problem, skönt det.

Imorgon skall vi faktiskt  åka och träna för Stefan Jansson för första gången! (Mamma kommer ner hit och kör, tack!) Ska bli jättespännande att se hur det fungerar. Red ju för Stefan en gång förra året med Mahjong, och utav bara den träningen fick jag ut så grymt mycket! Blev inga mer träningar därefter eftersom att det var i samma veva som vi var klara på banorna faktiskt. Det var då rekordet kom, någon vecka/dagar efter träningen.. 😉

fotograferad av majaochmajaa.blogg.se

Jag har tyvärr inte tillgång att träna till så många tränare, utan har under åren ridit då och då för duktiga tränare. Dock har vi ju dressyr 1/veckan på skolan för Anna som faktiskt är en jätteduktig ryttare och tränare. Tyvärr tycker jag inte att jag får ut speciellt mycket av det längre, lektionerna har blivit för hastiga med stalltjänsten samtidigt och när man måste följa en viss ”ridschema/bok/lista” över vad vi skall göra under passen. Passar inte riktigt mig som är målmedveten tävlingsryttare för tillfället känner jag. Får hoppas att det blir som det var förr! Men nu får jag turen att få träna för Stefan i alla fall imorgon 😀

Nu ska jag försöka få i mig något att äta, även fast klockan är alldeles för mycket för att man ska få äta vid den här tiden..
Men lite gott ska man få leva också, jag är hungrig! Kram på er.

6 kommentarer till “Aktiverad polle”

 • Caroline - EQUISS - An art of reality februari 1st, 2012 00:19

  Skulle vara kul att få se en film från träningen, helst utan störig musik, alltid trevligare att höra vad tränare säger och på så vis kan man kanske snappa upp något själv. Men som sagt, film hade varit super kul! 😀

 • Julia E februari 1st, 2012 09:25

  Stefan Jansson är den bästa! Jag praktisera där i en månad , sen jobba jag där :), tränat en del för han och han är sjukt bra! Hoppas det går bra för er:)

 • Lizette februari 1st, 2012 12:55

  Hej! Kan inte du lägga upp en STOR bildbomb från spanien? 😀

 • Emma februari 1st, 2012 20:01

  Ni är så jäklarns fina tillsammans du och Mingmang! 🙂

 • Malin februari 2nd, 2012 22:43

  Å riktigt kul att få rida för Stefan Jansson! Ska kolla in din film från träningen nu också!

  En fråga: vad använder du för skydd på framridningen som man ser på bilden? De ser riktigt smidiga och snygga ut!

 • Sofia februari 2nd, 2012 23:11

  Det är jacson/catago dressyrskydd =)

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se