Referens/utvärdering från Jessica

2013-07-02 22:35:05 Sofia tränar (Inga kommentarer)

Jessica Christoffersson gjorde för några månader sedan utvärdering från en träning som jag höll för henne, och jag har fått lov att publicera den för er. Jag tackar så mycket för en välskriven och rolig utvärdering att läsa!

”Vi började ridpasset med att jag fick värma upp lite på egen hand medans Sofia hjälpte mig lite och gav tips vid sidan av. Som vanligt så var han finare i högervarvet men lite knepigare i vänster. Så när han spände sig så spände jag mig också blev det bara en ond cirkel. Sedan allt eftersom så kom det även in fler och fler hästar i ridhuset vilket gjorde det hela ytterligare lite svårare eftersom jag höll koll på hästarna istället för Martijn.

Jag travade runt på volten ett tag innan vi fick en paus. Efter en kort skritt paus så tog jag upp tyglarna igen, men nu gick vi tillbaka ett steg, jobbade i skritten istället för att försöka göra det svårare i traven. Jag fick länga tyglarna och försöka få honom att jobba lågt. Igen så var det mycket i huvudet på oss båda, men efter en stund tragglande med att ställa honom överdrivet mycket i båda varvet och flytta honom lite åt sidan för att få honom på andra tankar så blev han riktigt fin. Han trampade igenom med hela kroppen vilket kändes väl då khan slutade att streta emot. Övade även på att göra halt från skritt vilket jag alltid tyckt är lite knepigt – på alla hästar. Men med Sofias hjälp och lite korrigering av mina händer så blev halterna ändå hyfsade. Gjorde även lite halter på rakt spår, vilket var lite knepigare eftersom han måste vara helt rakställd. Men det gick. Händerna jämna och ihop!

Började trava igen och försökte hitta takten i hans trav, det skulle inte gå för fort vilket det gärna gjorde ibland. När han har sin takt så tycker jag nästan att det går lite långsamt, haha. Lite skumt eftersom min ponny måste gå ännu långsammare för att komma till sin rätt. Jag rider väldigt gärna hästar i övertempo för att det känns som om de sätter under sig bättre, gammal ovana. Efter några varv i båda varven så blev det bättre. Han blev mer avslappnad och jag kunde även rida rakt fram på fyrkanten. Sofia tjatade hela vägen om händerna jämna, stöd på yttertygeln, akta rumpan, ihop med händerna!! 

Sedan så pausade vi lite och körde galopp. Började med det svåra varvet, vänster. Tog det på volten till en början med att bara försöka få honom att slappna av och ställa sig. Tänken var att han ska fram, fram, fram! Inte ligga och såsa här inte. När han blev på tok för spänd så överställde jag honom, flyttade lite för skänkel för att få honom uppmärksam, samma som i skritten. När det satt hyfsat så fick jag rida rakt fram även här. Men nu skulle jag flytta bogen som i en öppna utan att böja halsen. Detta var inte något jag lyckades något bättre med, men försökte gjorde jag verkligen. Jag kände mjölksyran krypa på redan efter ett varv på fyrkantspåret, haha. Försökte några varv till innan jag var tvungen att pausa igen. Efter något varv i skritt så fick jag plocka upp tyglarna och göra samma sak i andra varvet. Det gick något bättre eftersom det är hans lättare varv, men lyckades fortfarande inget vidare med att flytta bogen, något vi måste jobba på. Framför allt måste jag jobba upp min kondis, haha.

Som tränare var Sofia super. Hon sa till och påpekade saker som jag inte trodde man såg från marken ens. Blev positivt överaskad när hon började påpeka att bogen var fel och att han började takta för att jag gjorde si och så fel så att jag lätt kunde korrigera det. Hon förklarade på ett enkelt sätt hur jag skulle använda mina hjälper så rätt som möjligt. Hon hade en superbra ton i rösten under hela passet och tappade inte tålamodet eller blev arg när det var något som inte gick eller som jag inte förstod. (Har tidigare vart med om en tränare som blivit arg och är därför smått allergisk mot det) Och sedan att hon var så förstående när det var några skolor vi hade lite svårare för var också super. Till er därute som funderar på att träna för Sofia någon gång så rekommenderar jag henne starkt till er. Man får ut så otroligt mycket av en träning för henne eftersom det är så mycket som hon ser från marken. Så när hon kommer hem igen kanske ni borde slå henne en pling? Hon tränar ju faktiskt andra ekipage också! 

Tack för mig och hoppas ni uppskattade en lång utvärdering av en suverän träning!”

http://roxicetonline.memorywebhost.com/

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se