Utvärdering från Nathalie

2012-02-04 21:50:42 Sofia tränar (Inga kommentarer)

Nathalie var tjejen som tillsammans med Emma tränade för mig för ett par veckor sedan, och även hon har gjort en utvärdering utav passet och träningen. Tack för det, väldigt nyttigt för mig att se hur du kände/tyckte och vad som var bra att lägga fokus på.

”Nathalie heter jag och det var även jag som fick träna för Sofia i lördags. Min ponny Snowballs Bear, Snobben, har jag haft i fyra år och vi har startat dressyr upp till regional FEI. Vi började med att träna lite på bakdelsvändningar/skrittpiruetter. Till en början när jag gjorde det gick det sådär men när jag fick hjälp av Sofia med vad jag ska göra, hur jag ska göra och exakt när jag ska göra det så blev allt så mycket bättre. Snobben blev helt eftergiven och lösgjort vilket syftet var.  Jag travade lite självständigt innan Sofia hjälpte mig i galoppen. Där jobbade vi med övergångar till skritt (enkla byten), som Snobben kan tycka är lite jobbiga, han behöver stärkas för att kunna bära sig själv. Det gick i alla fall bra och jag fick tips på hur jag ska göra för att få till det! Red även förvänd galopp med tempoväxlingar och några åttameters volter som rullade på kanon.

Sen gick vi över till att arbeta i traven där vi la fokus på den högre formen, att han skulle hålla takten och inte rinna iväg, även där red jag mindre volter och där trodde jag knappt att det var min ponny jag satt på, han var så fin. Även om jag gick hade den där ”wow-känslan” under hela ridpasset gick det ändå över förväntan. Tränade alltså på ganska basic-saker, som dock är det vi behöver träna på för att inte bli ”stressade” bara för att vi skall göra exempelvis en skrittpiruett eller ett enkelt byte.

Jag tycker att en tränare ska vara sträng men rättvis och ge beröm. Att vara koncentrerad och intresserad av ekipaget är också viktigt, viket stämmer in helt och hållet på Sofia som tränare. Hon ser möjligheter hos ekipaget, inte problem. Jag är verkligen jättetacksam för all den hjälp jag får av Sofia, och jag snappar upp varje tips jag får!

Nathalies ponny Snobben, Nathalie själv & jag!

Om jag skulle utvärdera Nathalie efter träningen (likadant med Emma) så skulle jag ge ett stort + på att tjejerna var och är intresserade av att lära sig, vågar pröva saker som de blir tillsagda att göra och kan öppna sig och visa problem inom ridningen för en 2 år äldre tjej. Att lyssna, vara intresserade och att bara ta initiativet till att ta hjälp av mig som inte är en tränare är en inställning som tar en långt. Det är såna här elever jag vill jobba med om jag uttrycker mig som en tränare!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se