Debut 110 cm

2013-06-04 19:45:33 Allmänt, Tävlingsresultat (4 kommentarer)

I lördags debuterade jag och lilla turbo-femåringen 110 cm på kanske inte det allra mest planerade sättet som man kan ha debuterat på, men ändå. Klassen startade vid 07.00 och vi var givetvis försenade iväg. När klassen hade startat brummade vi in på parkeringen, hoppade ut och Eva sprang till sekretariatet för att se hur allt låg till och om vi kunde få starta senare. Vi hade var sin start i 110, Eva skulle varit först ut men hade ju missat den, och vi fick svaret att bara en av oss skulle få starta. Det fick bli jag. Om jag kom till start vid nummer 20, jo men grattis kör hårt! Vi hade tre hästar med oss och min var i mitten, så det var bara att hux flux kasta ut stoet som vi hade längst ut, ut med min och sedan slänga på utrustningen medan jag slängde på mig allt mitt… travade bort till framridningen och körde en snabb framhoppning för att samtidigt lära mig banan genom att titta på banan när folk red. Efter en stund insåg vi att jag hade blivit flyttad lite längre bak i alla fall och kunde andas ut något på framhoppningen. Det var lite stress-känsla men jag hade ändå fått memorerat in banan och var taggad.

Väl på banan blev jag lite förvirrad av att Nashmil och Eva ropade utifrån när jag skrittade runt där att ”Sofia, efter han som rider nu startar du oavsett vad dem säger!”. Anledning? Krångel i startlistorna, jag stod anmäld på tre hästar varav en av dem var Nashmils. Det hade inte varit så illa om dem sa fel hästnamn, men Nashmil hade precis varit inne och strukit sin häst eftersom det var ändrade planer och hon inte skulle starta. Hon visste inte att jag skulle in och starta min häst på hennes hästs namn just den starten… Haha, men dem ropade upp mig som planerat i alla fall och jag red. Dock lite förvirrad och stressad o hade väl inte den bästa ridningen. När jag blir nervös eller stressad just i hoppningen så har jag väldigt svårt att se avstånden – avsprångspunkten eftersom det är min stora svårighet normalt sett också. Därför måste jag ta på mig många dåliga språng den här rundan, MEN jag är ändå väldigt nöjd för jag red ändå med tanken och målet ”vi ska över alla hinder” och runt hela banan.

Resultat: Vi fick två ner, ett helt oturspet och ett då jag la honom heltokigt på en oxer. Men vad gör det? Min första 110 på storhäst, min andra hopptävling på loppet av flera år och framförallt så måste jag nämna det igen – hoppning! Jag har roligt och hästen som jag startade utvecklas så fint och verkar stormtrivas att få tävla. Att jag är höjdrädd är också en kul grej att jag ändå hoppar hejvilt på nya hästar. Nästa helg blir det tävling igen, utan Eva dessutom.. herrejisses!

4 kommentarer till “Debut 110 cm”

 • Johanna juni 4th, 2013 21:41

  Vart fick du tävlingskläderna ifrån? 😉

 • Sofia juni 6th, 2013 11:24

  Ridbyxor på posten, kavaj av Eva (Y)

 • Cecilia juni 5th, 2013 15:24

  Nästa tävling kommer gå galant 😀

 • Sofia juni 6th, 2013 11:26

  I hope so.. 🙂

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se