Provokation

2013-06-12 19:04:32 Åsiktsinlägg, Gennes life (14 kommentarer)

Det ordet bara eeeeeeeeeeeeekar här i hästbloggvärlden, vi är så dåliga att vi blir bra på det. Förr i tiden var det Alexandra ”aka” Kissie som drog trenden med provokation högt till skyarna. För att inte tala om Hanna Widerstedt. Båda dessa tjejer slog igenom fruktansvärt bra på grund av sin provokation. De två är några av de få som kunnat sin sak till 110%. Idag är det inte lika inne, det är för 2010 tror jag. Det lönar sig inte på samma sätt som förr när bloggeriet inte var lika stort och stod så klart som det gör idag. Även om det är sjukt kul att läsa bloggar som provocerar som bara tusan så hjälper det inte bloggaren att nå fram lika stort som det skulle gjort för några år sen. Allt för att det är för klart nu, för givet. Det är inte inspirerande – ingen orkar slösa energi på att störa sig på provokation längre heller för den delen (eller är det bara jag?). Jag tror att det stora inne är INSPIRATION. Att vara sig själv, våga dela med sig av sina starka diverse svaga sidor och skita i allt och alla men ha kvar sin ödmjukhet.

En sån person som jag målade upp med min sista mening hoppas jag att jag är för er. Det är sån som jag känner mig som i alla fall, alltså att jag är mig själv och inte låtsas vara någon som jag faktiskt inte är. Att jag kan stå upp för vad jag tycker är rätt och fel, att jag kan visa hur jävla dålig jag är och vågar ge mig själv cred när det är någonting som jag gjort bra. Att jag är den tjugoåring som jobbar för att nå dit jag vill, att jag fortfarande är osäker på vad jag egentligen vill men lever livet för var dag. Att jag älskar hästar men också vågar se saker utanför hästeriet, så som resande, vänskap och vill se vad livet faktiskt har att erbjuda.

Jag provocerade igår. Vissa reagerade – vissa inte. Vissa förstod att det var provokation – vissa inte. Fullt medveten om att det här kan lyftas till skyarna eller det kan också inte brys för fem öre så publicerade jag inlägget. Det jag syftar på är bilden på all vår uppställda dricka, oavsett om i princip allt var minimal alkoholhalt i så var det ändå alkohol. Ni som följt min blogg vet mycket väl att jag sällan lägger upp direkta bilder på just alkohol. Det med respekt och tanken över att jag har väldigt många yngre läsare och det är inte passande med att hylla en ölburk, åtminstone inte allt för ofta. Samtidigt så är jag 20 år och det är en självklarhet att jag har smakat eller kanske dricker alkohol varje helg, i alla fall om jag nu skulle valt det eftersom jag är över 18 år. Nu dricker jag givetvis inte varje helg, jag är rädd om min kropp och mig själv, men jag säger inte heller att jag aldrig dricker.

Min blogg är mitt liv men i en väldigt begränsad radie. Jag delar med mig av så otroligt mycket, men plockar också bort så sjukt mycket som ni aldrig skulle kunna tänka er att jag faktiskt gör. Man kan inte låta en hel värld och ett hav av människor komma så nära som man ska låta sina bästa vänner komma, det är ju en självklarhet men ändå. Det här är en hästblogg, hur får jag då ihop det med gårdagens inlägg? Jo, det här ingår i mitt liv – och mitt liv är ett hästliv. Jag jobbar för tillfället med hästar, och det här hör till min dag. ”Att jobba med hästar är inget jobb, det är en livsstil”. Allt ingår, allt är inbakat. Justin får stå för resten:

14 kommentarer till “Provokation”

 • Petra juni 12th, 2013 20:46

  Haha va? Var de provocering? Då måste fan folk har för lite att göra om man störde sig på de?. Jag reagerade inte ens, ja visst, ett inlägg om att du roar dig.. Vem gör inte? 😛

 • Sofia juni 12th, 2013 20:55

  Man kan ta det så olika, det är det som är så spännande haha! Det var ju ett ärligt inlägg – men jag visste att jag skulle få reaktioner OM jag la upp bilderna vilket jag ville testa. En del kul PM ramlade in precis som jag ville nå, haha! Eller hur 😉

 • Amanda - Webrider juni 12th, 2013 22:37

  Jag tycker den beskrivningen av dig stämmer alldeles utmärkt av det vi får se i bloggen 🙂

 • Sofia juni 12th, 2013 22:42

  Vad bra!! Tack 😀

 • Thess juni 12th, 2013 23:05

  Jag såg det inte ens som provocering… Tyckte bara det var lite kul med annat från ditt liv. Plus att jag tycker att Somersby flaskor var riktigt läckra! 😉

 • Sofia juni 13th, 2013 20:45

  Haha, rätta takter må jag säga 😀

 • sara juni 12th, 2013 23:58

  Tack för att du verkar växa varje dag och bara bli mer och mer mogen. Är så förbannat trött på de bloggar som ska föreställa ”hästbloggar” där det mest bjuds på festbilder. Självklart ska du som är 20 år få festa till det om du känner för det, men jag gillar att du inte bjuder för mycket på det i bloggen. Det hör inte ihop med hästar, och borde då inte höra hemma på en blogg som en ligger under en hästbloggportal. Ganska självklart i mina ögon, och jag gillar verkligen att du har den respekten för dina yngre läsare att du inte lägger upp för mycket sådant.

  Keep on rockin’, satan vad bra du är! 🙂

 • Sofia juni 13th, 2013 20:46

  Blir otroligt varm av din kommentar och vill bara ge mer och mer power och jobba vidare på det spår jag gör! TACK!

 • Josefine juni 13th, 2013 11:17

  Som vanligt slog du huvudet på spiken med ditt klockrena inlägg!
  för mig var inte inlägget alls provocerande, du är över arton och det är helt normalt att du dricker och ibland kanske slänger upp en bild på det. beskrivningen om dig kan jag inget annat än hålla med om, jag tror även att man läser just din blogg för att du är en sådan person som man skulle kunna ha som kompis! Du verkar vara så genuint snäll och trevlig :)))

 • Sofia juni 13th, 2013 20:45

  Tack! Känns väldigt kul och ärligt att du tar mig på det sättet! 😀

 • Cecilia juni 13th, 2013 13:45

  Din blogg är en av mina favoriter, jag tycker att du verkar vara en väldigt äkta person. Det känns som att du skriver precis som det är, och inte bryr dig om att vara i något särskilt fack eller att måla upp en speciell bild av ditt liv. Jag har kanske fel, men ibland när du skriver inlägg som handlar om annat drama i bloggvärlden 😉 så gör du det på ett så förbannat bra sätt, man vet vad du syftar på, men du skriver det så att det inte finns pikar osv, det är också väldigt uppfriskande.

  Sen så är jag också väldigt imponerad av din ridning. Jag tycker att du är precis en sån ryttare som får det att se så lätt ut, om jag någon dag blir tillräckligt frisk för att rida igen vill jag bli lika duktig som dig 🙂

 • Sofia juni 13th, 2013 20:43

  Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna svara på din kommentar på ett bra sätt, men jag måste på något sätt tacka så mycket för att du la tid till den, värmde väldigt mycket och jag blir så glad över att jag kan kännas äkta – som jag vill vara och känner mig själv som att jag är. Tack tack tack till allt! Nu vet jag inte alls vad du har för sjukdom/problem ang ditt ”frisk”, men jag önskar dig all lycka till med det!

 • Ylva juni 19th, 2013 22:42

  Jag reagerade inte heller det minsta på inlägget. Jag tyckte mest det såg ”mysigt” ut med en kväll i goda vänners lag efter hårt arbete och tyckte väl att det var roligt för din skull.

  Även jag har fastnat för din blogg för att du verkar vara så äkta och med båda fötterna på jorden. Någon man absolut skulle kunna vara vän med. Självklart förstår jag ju att det utlämnas mycket. Jag skulle ledsna om du beskrev hovkratsningen i detalj i varenda inlägg och inte är jag så himla intresserad utav hur ofta du rakar benen heller ;). Jag tycker att du håller en bra balans på din blogg. Just nu antar jag att det inte direkt finns tid till något annat än arbetet och då skrivs det ju av naturliga orsaker mest om det. Dagens tv-tablå kan jag nog googla mig till 🙂

 • Sofia juni 24th, 2013 23:26

  Mitt smileband blev precis väldigt mycket större, tusen tack för din härliga kommentar!!!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se