Det där frågetecknet

2013-08-28 17:14:51 Allmänt, Åsiktsinlägg (3 kommentarer)

Hur ofta går inte tanken i huvudet som lyder ”vad tusan vill jag göra?”. Vad vill jag jobba med och vart vill jag ta vägen med mitt liv? Jag är än bara 20 år gammal men det känns ändå som om jag är sent ute när jag säger att jag inte har en aning om vad jag faktiskt vill göra med mitt liv. När jag först tänker på ordet ”jobb” så tänker jag på ett kontor, välklädda människor och papper i högar överallt. Arbetsdagar från morgon till sen eftermiddag eller kväll och en knapp fritid till familj och hobby.

Det hade jag kunnat stå ut med i kanske en vecka eller två, men en längre period? Knappast. Att ”skaffa jobb” och jobba känns bara så fängelseaktigt, intressant? Det känns som om livet stoppas upp och den nakna sanningen om livets cirkel startar. Samtidigt beror det väl säkerligen på vad man väljer, och hur man väljer att försörja sig och leva. Ett jobb är ändå någonting som man behöver på något sätt.

Att göra som mig, jobba som frilansande showgroom har varit väldigt tungt och jobbigt arbete med mycket högt tempo, stress, press och tagit mentalt väldigt mycket styrka. Samtidigt är det extremt lärorikt, roligt och man jobbar ändå med de djur man älskar och den sport som ligger en varmast om hjärtat. Det är dock inget jobb som håller livet ut.

Tankarna kretsar ofta på vad man skulle vara kapabel till att göra utan utbildning, och vad det egentligen finns för jobb ute på jobbmarknaden. Jag tror att man kanske borde sätta sig in lite mer i samhället, liksom vad är möjligheterna? Det finns så otroligt mycket jobb som man inte tänker på eller känner sig närhet till men som kanske egentligen är ”du” eller ”jag”. Ett enda virrvarr att undersöka och ta sig igenom helt enkelt.

Det jag kommer att göra mer, och som jag kan ge som tips till er som också känner sig aningens förvirrade är att kika in på jobbmarknaden och bara klicka er runt, se vad det faktiskt finns för olika sorters jobb och fundera lite till. Skulle det där jobbet som du inte alls tänkt på faktiskt existerar kanske vara något för dig? Ett jobb ska vara ens vardag, och om man älskar sitt jobb så har man en bra vardag, så är det ju. Jag kommer ha svårt att släppa hästeriet, men jag är fortfarande nyfiken på allt som kretsar kring jobb i andra länder, reseledare-aktigt och lite åt det hållet. Vem vet vad som händer i framtiden?

3 kommentarer till “Det där frågetecknet”

 • Mandy augusti 28th, 2013 18:06

  Jag tror du hade passat som reseledare. 🙂 eller jobba som homegroom/rider inte alls lika stressigt och slitigt som showgroom

 • Sara augusti 29th, 2013 13:16

  Funderar bara, vad ska du göra när du kommer hem? Och när kommer du hem? 🙂
  Skulle det inte passa att ha ett jobb i Alanya kanske, på de klubbarna du är mest på. Eller som Mandy skrev, reseledare 🙂

 • Malin september 5th, 2013 13:02

  Jag funderar på precis samma som du. Jag är snart 24 år gammal och har nyss avslutat en kandidatexamen, och är nu på väg till Nya Zeeland i nio månader just för att hästeriet är något jag vet att jag kan och jag inte vet vad jag vill göra i och med mitt liv. Att jobba som groom känns… bekvämt, på nåt sätt, men jag vill inte heller göra det livet ut. Suck. Det löser sig väl. Förr eller senare. Tills dess får vi väl passa på att njuta av livet som det är just nu?!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se