Fler svar på frågor

2013-09-23 13:07:01 Svar på frågor (1 kommentar)

Kommer du fortsätta bo i Alanya nu eller kommer du flytta hem? Och vad ska du göra då? Du har ju inga hästar kvar nu. Eller ska du fortsätta jobba som groom? Vart får du dina pengar från när du är i Alanya? Är det sparade pengar eller jobbar du där nere?
Jag kommer att komma hem om ca 1,5 vecka, tyvärr. Säsongen är över och det är också ekonomin, så det är dags att bege sig till svensk mark. Även det faktum att mina dagar för att vistas här snart är slut. Vad jag ska göra när jag kommer hem är oklart, jag har jobb utomlands men är väldigt osäker på om jag klarar av att resa iväg direkt igen, jag har ju inte varit i Sverige någonting i år nästan. Mina pengar är sparade, det är extremt svårt att få arbetstillstånd här tyvärr.

Jag är lite nyfiken på om du tänker lägga ner bloggen nu. Och om man får fråga undrar jag såklart om du har en pojkvän därnere?
Nej, det är inte tanke ni alla fall. Genne utan blogg liksom…? Självklart får du fråga, men nej jag får nog åter igen kalla mig singel..

Hur ser du på framtiden.. Sverige eller utomlands? Häst eller utan? Plugga eller jobba? Lägenhet eller bo kvar hemma? Hoppas att du har en underbar semester och laddar batterierna! Har full förståelse för att du inte bloggar intensivt, men hoppas att du inte lägger ner helt i framtiden?
Som jag svarat på lite tidigare frågor så vet jag ingenting, jag tar allt som det kommer! Jag saknar hästarna extremt mycket faktiskt, men vet ändå inte hur jag ska gå vidare på den fronten. Jag är ju trots allt ”fri” för första gången i hela mitt liv. Att jag skulle starta med pluggeri nu finns inte på kartan, eller ja, beroende på om det skulle vara något kul te x bartenderutbildning eller reseledarutbildning. Lägenhet i Sverige finns inte heller på kartan, jag vill inte slösa pengar på en lägenhet där även om det hade varit skönt att bo centralt och inte ute i urskogen. Tack vad gulligt sagt av dig, och nä, jag ska försöka göra en come back!

Har du någon mer resa inbokad? Har du något nytt på gång, något hemligt? Något nytt med bloggen?
Ja faktiskt, jag har blivit medbjuden med familjen på 2 veckors vintersemester i USA, Miami! Kommer att bli helt underbart, ”I’m in Miami biaatch” på riktigt liksom… Det kan hända en hel del på bloggen i höst, we will see 😉

Känns det bra att inte blogga/ha lite distans från bloggen?
Det känns väldigt tomt på ett sätt, men samtidigt skönt. Jag har ju inte mina dagliga ridpass eller jobb med hästarna att uppdatera om så det lägger sig ändå ganska naturligt att kunna lägga bloggandet åt sidan för ett tag.

Finns de mycket jobb där nere?
Inte för oss som inte är turkiska medborgare.

Bästa tipset om man vill ”flytta” ner en sommar som du?
Våga! Man ska leva livet liksom det vore din sista dag varje dag.

Vilken skola/linje gick du på?
Jag gick på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, naturbruk med hästinriktning.

Tror du de kan vara bra att gå i en skola som man för hålla på med hästar i om man inte tycker om skola så mycket?
Helt klart JA! Jag valde ju ridgymnasium efter många velande hit och dit eftersom jag ville få mer tid till mina hästar, jag hade ju ingenting annat i huvudet än häst i princip. Det var rätt val för mig, jag lärde mig att bo hemifrån och enas med flertalet andra människor, ta ansvar över mina egna hästar till fullo och jag fick en roligare gymnasietid än de flesta andra.

Var de lätt att få jobb som hästskötare efter du sluta skolan?
Min plan var ju inte för fem öre att börja grooma, men när jag kände mig stressad över att skaffa jobb under en period så tog jag ett kliv och tog ett hästjobb vilket ju gick prima ballerina efter det med mycket jobberbjudanden!

De bästa/sämsta med att vara hästskötare?
Svårt att säga, det beror väldigt mycket på vart man kommer. Vi jobbar ju trots allt med djur vi älskar, men det är också väldigt hårt och tar på en både fysiskt och psykiskt. Det härligaste är ju goda resultat, när ens ryttare och hästar presterar på topp i klasser. Man själv bidrar ju enormt mycket till dess prestationer.

1 kommentar till “Fler svar på frågor”

  • Sofia september 23rd, 2013 14:18

    Funderar på att åka till Alanya igen nästa sommar, (eftersom jag älskar stället) då under en längre period. Min fråga är då hur mycket man ska räkna med att göra av med per månad? Hyra, mat osv? Tacksam för svar!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se