Om jag vore 5 år yngre respektive äldre…

2013-11-29 17:14:23 Allmänt (1 kommentar)

Här är ett roligt önske-inlägg, ”Om jag vore 5 år yngre respektive äldre”. Det svåra är bara om jag skall tolka det som hur jag skulle vilja haft/ha det 5 år åt respektive håll, eller om jag ska ta det hur det var/kommer att bli? Jag kör en av båda delarna, ännu mer spännande! Jag börjar med ”5 år yngre”.

Om jag idag kunde justera hur mitt liv såg ut för fem år sedan, alltså när jag var 15 år gammal så hade jag valt att ändra en del på hästfronten. Jag hade ägt en eller två kvalitéetsmässiga och fina dressyrponnyer och vara uttagen till NM & EM. Redan då skulle jag varit en utpekad dressyrungdom med en väldigt lovande framtid och ha dressyrsatsningen stöttande i ryggen. Få möjligheten till att träna för de största och bästa namnen och ja, leva till fullo på hästarna. 

Jag hade också i samband med att ha fyllt kanske 15-16 gått över till storhäst för att rida in mig på det och vara redo att snabbt gå ut och kampas på riktig häst så att säga. Skolmässigt så hade jag ändrat om helt på mitt sätt att arbeta i skolan, och jag hade krävt att lärarna skulle ha kompetens nog att lära ut till alla elever, även de som har det svårare i vissa ämnen. Jag skulle med lätthet lärt mig engelska. Bloggmässigt skulle jag också driva en blogg som var en av Sveriges största och på så sätt kunna bli rik som så ung! Jag hade helt enkelt fokuserat lite mer på rätt linjer i bloggandet, rätt människor och köra mitt race. Inte bygga upp någonting för någon annan.

Hur det var:
När jag var femton år gammal gick jag helhjärtat över på D-ponny som jag haft sedan jag var 12 år gammal, och vi klickade inte för än runt då eller ens något år efter det tror jag. Sen gick det snabbt, när det väl lossnat. Lokal gick till nationell/ELIT, LB gick till FEI och allsvenskan division 3 gick till LAG-SM. Mängder med olika resultat i andra grenar finns också med på meritlistan. Men där tog det stopp, mer kan man inte begära eller nå ut av min fina fina Mahjong som då var 19 år gammal när vi valde att avrunda tävlingskarriären, min ålder var även inne att gå vidare. Skulle jag vetat för fem år sedan (eller ja, 8-9 år sedan eftersom vi köpte honom när jag var 11-12) att jag ville satsa så mycket på hästeriet egentligen så hade vi aldrig köpt Mahjong. Vi fick lovord som en ”Kommer kunna få fina placeringar på LA-nivå”. Ja, det kunde han absolut och det tyckte vi lät bra o roligt då! Men sen ville jag ju mer – och att matcha honom på sen Elitnivå – FEI med SM-kval var ju helt otroligt roligt och jag kommer aldrig att ångra den tiden, aldrig. Det jag vet är bara att om jag skulle vetat för flera år seden vad jag egentligen ville som 15-åring så hade vi varit på jakt efter vassare ponnyer helt enkelt. Men som sagt, jag ångrar inte tiden med Mahjong för en sekund. ❤

Skolmässigt var jag trött på skolan, hade det jobbigt från och till med både mobbingliknande och även skolämnen. Men när jag nu har sammanfattat det och tänker efter så hur mycket jag än skulle ha ändrat mitt liv så hade jag inte blivit den jag är idag. Och den människan jag är idag är långt ifrån den människa som jag var för 5 år sedan. Och den jag är idag trivs jag med! Bloggmässigt så fanns jag nog inte ens i bloggvärlden när jag var 15 år gammal, då var jag aktiv på andra sajter. 

1 kommentar till “Om jag vore 5 år yngre respektive äldre…”

  • Lisa november 29th, 2013 19:27

    Åh fina ni!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se