Mingus Mangus

2013-12-03 22:56:03 Dagens ridpass (1 kommentar)

Vad kul det var att få sitta på en riktigt kvalités-dressyrhäst igen! Det var länge sedan sist vilket inte minst märktes av så fort jag satte mig ner i sadeln – en dressyrsadel. Alltså, det var som en ny verklighet. Jag har helt glömt bort hur det känns efter att ha varit ifrån dressyren så länge och ridit i hoppsadlar i snart ett års tid ungefär, när jag då väl har ridit.

Mingis var precis som vanligt! Glad, energisk och arbetsvillig. Exakt så som man vill ha en häst, ärlig och med en bra inställning till både jobb och allt runt om såklart. Jag red utan kandar på bara tränsbettet men han går annars numera mycket på kandaret och sköter även det finfint. Jag vet att Linda är väldigt duktig på det att ha lätta fina bett och att variera. Redan under de första travstegen kändes det ovant men härligt att vara tillbaka i sadeln på den häst som jag haft så fina framgångar med tidigare! Fokuset låg framförallt på att jag försökte hitta min balans och rytm med lagom små och stora för att passa på Mingmang som i lag är en väldigt känslig häst men som kräver sin ryttare ändå för att komma till rätt arbete i alla nivåer så att säga. Vi körde en del övergångar och checkade av så att både gas och broms fungerade och bara hittade en bra rytm. Oj vad jag kände av att jag har ridit sjukt mycket grundridning det senaste året, och framförallt unghästar… På hela min ridning syntes det, framförallt på min sits och händerna. Jag kunde själv känna av att ”shit, vad mycket jag har tappat!”. Det är inte den där action-korrektion ridningen med finpet som finns i min kropp just nu utan så mycket hjälpande grund. Jag fick nog jobba mer än Ming i början för att plocka fram min ridning.

Tja, vi jobbade på i diverse gångarter och gjorde lite skolor här och var, där självklart min styrka också mättas av i och med att magen fick jobba av all uppsamling och halvhalter. Det var inte de finaste skolorna, men arbetsmässigt så kommer man åtminstone mer till ridning och kan få tag på bakbenen med förhoppningsvis bibehållen samling.

Och nu till det roligaste! Han har utvecklats en hel del under det här året och jag fick testa på att göra galoppombyten i varje. Tänk lilla Mingmang, hur vi trimmade och försökte få till rena och fina byten när vi skulle debutera MSV B. Nu gör han klockrena byten och som sagt jobbar på sina byten i varje. Dem var inga vackra, och det var knappt att jag själv hängde med, tusan vad fort det gick! Men vad imponerad jag blev utav honom som trots mig som en kratta på ryggen utförde dessa rörelser. Nu tappade jag räkningen efter sisådär två-tre byten, men x antal byten i varje gjorde han på några linjer och några fint i vartannat.

Ja, det var härligt att få sitta upp på en av mina absoluta favoriter. Skönt att se hur bra han har det!

Bjuder på en bild från någon gång i april när jag hälsade på godingen!

1 kommentar till “Mingus Mangus”

  • Rebecka december 3rd, 2013 23:06

    Gud vad roligt att du ridit honom igen, ni som var ett så gryyymt team! 🙂

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se