Grooming-frågestund

2014-04-06 17:05:40 Frågor (9 kommentarer)

Efter flera både internationella och nationella tävlingar har jag fått se, upplevt och lärt mig mängder med saker som rör allt i ridsporten. Jag har sett hur olika hästar tränas, hur olika ryttare väljer att planera sin ridning och hur det kan se ut bakom kulisserna vid även de kändaste namnen på marknaden. Undrar NI över något speciellt?

Fråga på! Jag sammanställer alla frågor som jag kan svara på i ett senare inlägg 😀

DSC_0039

how to knit a scarf for beginners

9 kommentarer till “Grooming-frågestund”

 • Elin april 6th, 2014 17:15

  Kan man få grooma utan hästskötarexamen? Har hållt på med hästar hela livet, men aldrig gått en linje eller tagit tag i det själv så jag kunnat få examen.

 • Jossan april 6th, 2014 19:04

  Hur får du jobben? Vad ska man tänka på om man vill jobba som groom utomlands? Vad har du för arbetsuppgifter? Hur långa dagar har du jobbat? Är det stor skillnad från ryttare till ryttare? Vad är det svåraste med att vara groom?

 • Johanna april 7th, 2014 00:42

  Hej!

  Jag älskar din blogg men jag aaavskyr att varenda gång du skriver ”håll utkik den här dagen” och man är inne 15 gånger på en dag men det står ingenting. Trött på detta! Skärpning Sofia, du tappar standarden på din blogg när det blir såhär.

 • rebecka april 7th, 2014 12:39

  Håller helt med!

 • Anonym april 7th, 2014 13:12

  Håller med -.- bättre o inte skriva så om man ej kan hålla d 🙂

 • Frida april 7th, 2014 16:53

  Håller med!!!

 • Amanda april 7th, 2014 10:52

  Vad är det roligaste respektive tråkigaste med jobbet? En liten känslig fråga men vad brukar lönen ligga på om man är utbildad och om man inte är utbildad?

 • Malin Lidman april 7th, 2014 22:22

  Hej Sofia! När man tittar mycket på ryttareliten (typ helatiden) och samtidigt vet att du är en groomer så vill jag fråga om det är likt det man ser på tv som du har det? Typ vakna tidigt, fixa och göra allting sedan sova sent på kvällen? Intressant att veta om du känner igen dig! Ifall du nu sett programmet. 🙂 Kram!

 • Lina april 9th, 2014 13:15

  Förstår att det är väldigt olika, men hur mycket brukar ryttarna göra själv? Hur många anställda per häst brukar wet vara?

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se