Fler svar från mamma

2014-02-25 10:30:14 Svar på frågor (Inga kommentarer)

Hej igen! Idag tar vi lite frågor med anknytning till ridning och hästliv.

Var det du som fick Sofia att börja rida?
Svårt att säga. Eftersom jag själv tycker om hästlivet blev det ju att vi tidigt tog med Sofia på ponnyridning och andra hästaktiviteter. Om hon skulle ha dragits till ridsporten även utan denna påverkan vet vi ju inte, men vad vi vet är att hon redan från väldigt unga år var mycket intresserad av alla sorters djur och älskade att rida. När hon var 4 år började hon i sin första organiserade knattegrupp. Den gruppen red tidigt på söndagmornar och jag minns väl en tidig höstmorgon när jag själv tyckte det var alldeles för mörkt och kallt för att åka till ridskolan. Jag tänkte att Sofia är ju så liten, och har inte så jättebra koll på tidsscheman och på vad det är för veckodag, så hon märker inte om vi bara tar sovmorgon och hoppar över ridningen just den dagen… Men klockan sju på söndagmorgonen stod en liten yrvaken Sofia vid min säng och viskade med hes röst ”Mamma, mamma, vi får inte komma för sent till ridningen!” Så nog hade hon tidigt ett eget brinnande intresse för hästar och ridning. När hon gick de första åren i skolan, och skrev i sina kompisars ”Mina Vänner-böcker”, så fanns det alltid en fråga om vad man ville bli när man blev stor. Med stora spretiga bokstäver skrev Sofia som svar att hon skulle bli ”RYTARE”.

20140224-155250.jpg

Bilden visar en treårig Sofia på väg att rida någon ponny. Fullt utrustad med hjälm och en påse hästgodis.

Om du fick bestämma, skulle du vilja att Sofia satsade fullt ut på hästar och ridning då?
Sofia är mycket duktig inom ridning och hästhantering. Hon har en otrolig ryttarkänsla och skulle kunna gå långt inom ridsporten. På ett sätt vore det väldigt tråkigt om dessa talanger inte togs tillvara och kunde utvecklas. Samtidigt vet jag att livet i hästbranschen är väldigt tufft, slitsamt och fysiskt krävande. Kanske är det tur att denna fråga bara är hypotetisk, d v s det är inte jag som bestämmer. Sofia får själv följa sina egna drömmar och mål.

Har du betalat mycket hästprylar åt henne?
Om jag har! Hästsporten är en dyr sport och Sofia var bara åtta år när vi köpte vår första ponny. Hon hade ju inga egna inkomster då. Det var först i 14-årsåldern som hon började tjäna egna pengar när hon började driva sitt egna fotoföretag. Men även därefter har jag hjälpt till med större inköp som sadlar, täcken och lite dyrare ridutrustning. Under våra sista år som hästägare betalade hon däremot all utrustning själv, medan jag stod för stallhyror, foder och andra kostnader för hästarnas skötsel.

Tror du att Sofia kommer att äga en egen häst igen?
Ja, det tror jag. Någon gång kommer hon att äga en häst igen. Vilken typ av häst och med vilket syfte vet jag inte. Inte heller om det kommer att bli långvarigt eller bara kortsiktigt för utbildning och försäljning, men hästägare tror jag att hon kommer att bli – förr eller senare.

Vad tycker du om Sofia & Ming Mangs karriär tillsammans?
Sofias karriär med Ming Mang var alldeles fantastisk. De fann varandra fort och trivdes väldigt bra tillsammans. Det gjorde att de kunde uppnå fler och högre mål under sin tid tillsammans än vi någonsin hade vågat drömma om. Ming Mang är en fantastisk häst på alla sätt. Han har inte bara gångarter och utstrålning, han är också oerhört trevlig att hantera, har lätt att lära och är ambitiös som få. Vi är så glada och tacksamma att vi fick förtroendet att låna honom och vi önskar honom och hans ägare Linda all lycka och framgång i sin fortsatta karriär.

Som avslutning på just dessa frågor vill jag gärna visa två bilder som jag tycker så bra sammanfattar Sofias uppväxt och utveckling som ryttare. Det är nästan exakt 10 år mellan bilderna, bilderna är tagna i samma vinkel, hästarna står uppställda likadant och Sofia sitter likadant…

20140224-155451.jpg

20140224-155457.jpg

På återseende/Ann-Marie

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se