I sadeln igen

2014-03-25 13:43:35 Bilder, Sofia tränar (2 kommentarer)

Efter nästan 5 månader var det åter igen dags att sitta upp i sadeln igen för att få köra ett ordentligt dressyrpass. Och inte på vilken häst som helst, utan nämligen fina Ming Mang! Jag blev så glad när jag kom hem till Sverige igen och Linda frågat om jag kan hjälpa till med lite dressyrpass på Mingis nu då hon själv för tillfället inte kan rida så mycket. Tacket för det var att jag igår inte kunde röra mig och kom knappt ur sängen… fy fa-aan vilken träningsvärk!

Min första känsla när jag satt upp var – ”är det såhär det brukar kännas att sitta i en sadel?”. Är det inte helt ofattbart hur mycket man kan tappa på bara några månader? Jag som förr var van att rida minst två hästar per dag, och framförallt hårda pass flera gånger i veckan till att gå till ridledighet. Jag kände när vi började trava fram hur himla ful jag säkerligen såg ut, alltså utan magmuskler kommer man inte långt. Där finns bara fett nu dessvärre. Efter hand så kom jag in i rytmen igen och fick ändå ganska snabbt tillbaka lite mer ridning. Jag blev förvånad över hur bra sits jag trots allt kom tillbaka till relativt fort och att jag kunde sitta ner utan problem. Att ”komma till ridning” liksom.

Mingmang var som en tickande bomb. I och med att han behöver jobbas många hårda pass och inte har fått gjort det de senaste två månaderna utan lite lättare så hade han bara ”fram fram fram” i huvudet. Så vill jag dock ha hästar, det är det optimala naturligtvis att dem är arbetsglada och tänker fram, men det är en smula svårt när inte bromsen funkar. Jag jobbade med många övergångar och framförallt att inte låta honom glida iväg i ett för stort och högt tempo, utan få igenom den långsamma säkra traven först. Det tog sig, och han blev en period riktigt fin, svungfull med ett bra lugn. Fram tills jag dumt nog skulle testa en längnig. Det skulle jag inte gjort, för efter att han sköt iväg (jag var nära att flyga ur sadeln) så var det kört efter det, då ville han ju inget annat än att springa framåt. Han blev flera gånger ganska stark för mig och jag hade svårt att sitta till och tillbaka, jag saknar ju trots allt mina muskler också för den delen. Vi körde lite skolor här och var för att få mer samling bromsa upp, dem gjorde han åtminstone väldigt bra. Några byten körde vi också vilket han kan klockrent nu, men åt ena hållet var det svårare och han ville gärna byta som han själv ville när han tyckte att det passade. Men vad härlig han är, fina häst! Han har det senaste året blivit sååå fin och Linda har verkligen en av världens goaste och älskvärda hästar utan tvekan!

Senare i veckan ska jag åter igen åka och trimma lite dressyr, det ser jag fram emot 😀 (Och ja, ha nu för tusan förståelse på bilderna att det faktiskt var för längesen som jag red senast och att han var en tickande bomb, haha.)

DSC_5237DSC_5126 DSC_5136 DSC_5140DSC_5152DSC_5162 DSC_5163

buy hgh australia

2 kommentarer till “I sadeln igen”

  • Anna mars 26th, 2014 05:00

    Det finns en orsak att jag beundrat din ridning i flera år och här ser man ett topp exempel på det, inte ridit på så länge och ändå ser det så bra ut:-)

  • Sofia mars 26th, 2014 10:01

    Nämen tack så mycket, vad glad jag blir!!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se