Vart går gränsen?

2014-11-11 20:50:14 Allmänt, Filmer, Oliva Nova Tour (2 kommentarer)

En sak som jag reagerade på kraftigt på en utan framridningarna i Oliva var vissa ryttare vars form på hästen var lite väl extrem. Jag vill inte hänga ut några namn, men jag har i efterhand fått höra både det ena och det andra om vissa av dessa.

Jag brukar inte tycka eller bry mig överdrivet mycket, men när jag såg framförallt en ryttare som verkligen överanvände sina händer och olika inspänningar så knep det sig i min mage. Jag kunde inte sluta glo och var så nära att spotta ur mig en fråga varför i hela friden han rider runt som han gör. Flera av ryttarens hästar drogs ihop i något som är det jag nog skulle kalla rent och rakt av rollkur. Det var inte ett lite grovt tag utan upprepande kvarhållande starka drag. Hästen hade ingen chans att få fram nosen utan fick hållas med hakan i bringan och med en hård hand i denna ställning också ställas åt diverse håll. Från påstigning av hästen tills avstigning i denna brutala form fick hästen utstå.

Jag fick verkligen ont i magen över att se de stackars hästarna dras ihop så kort och se så obekväma ut. Men vad skulle hända om jag, en 21 årig tjejgroom står på framridningen och ifrågasätter? Ingenting mer än att jag skulle bli den som dumförklaras. Tyvärr, det är så det fungerar på den här nivån i den här sporten.

Tog mig i alla fall min frihet att filma en väldigt kort snutt på en framridning där jag tyckte att en ryttare inte gjorde allt rätt. Det är bara en liten och ”inte så farlig del” som syns på filmen. Så tråkigt!

sopharma clenbuterol

2 kommentarer till “Vart går gränsen?”

  • ida november 11th, 2014 21:31

    Otroligt tråkigt att folk tycker dom ”behöver” rida så…. Finns ingen anledning alls!

  • Eva november 12th, 2014 21:21

    Sjalv hade jag lite problem med Duc forsta veckan, da han tik et sprang i en tvaa stegs kombination och nasta dag stakk i vag med mig after forsta hindret. Vi fick sen utdelat et mkt haardt pellam som han skulle gaa med, men after testat i typ 10 min kom jag o sofia overens om at om det va det som skulle till forr att holda honom ville jag inte hoppa han! Saa vi gick back to basic i stallet o sista veckan va han toppen igen =)

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se