Sammanfattning från Oliva

2014-11-12 19:13:31 Oliva Nova Tour (Inga kommentarer)

En liten sammanställning från Oliva Nova och dess Mediterranean Tour måste jag såklart göra! Två veckor har vi fått vara involverade i varma dagar med fullspäckade tävlingsdagar på fina stora banor. Tacksamt nog har Oliva enbart 7 banor, varav tre tävlingsbanor och resterande framridningar samt träningsbana. En av dessa är gräsbana – en grooms dröm att enbart ha en gräsbana. Jag broddade nog enbart ca 6 gånger under två veckor. Allt var egentligen ganska nära, det enda som låg långt bort egentligen var gräsbanan och dess framridning om man skulle dit med häst och behövde gå runt alla andra banor, utöver det inget anmärkningsvärt.

Vatten fanns här och var runt om vårt enormt stora tältstall, spolplatserna fanns ca 10 styck relativt nära utanför oss också.

Framhoppningarna var bra ordning på startlistorna följdes inprincip hela tiden som de skulle vara och samarbete vid upphöjning/sänkning var helt OK. Visst fanns det vissa gäng som tyckte sig äga hindren mer än alla andra, men det kommer man ju aldrig över på stora tävlingar.

Skogsridning fanns ju inte något, men däremot fick vi ju rida på beachen vilket ju var en upplevelse för både hästar och ryttare så det jämnade ut sig gott! Det är inte alla tävlingar som har en egen playa 😉

Maten på tävlingsplatsen var kanske inte jättemycket att hurra för, dyr också för den delen, dock var getostsalladen helt enormt god som gå att äta i det stora ”fintältet/baren”. Rekommenderas om ni åker dit! Kiost med OK urval fanns också på tävlingsplatsen.

En bra personal som faktiskt hade koll på läget var det också. Jag blev bundis med både en av killarna med mest bossighetsstandard över stället och fodertjejen och skjutsades runt på tävlingsplatsen i början, haha. De kunde prata engelska och man fick information om man frågade saker, bra ordning och koll helt enkelt. Sedan rekommenderar jag att ni själv har stenkoll på hur mycket foder ni beställer och övriga kostnader, allt som rör tävlingen då för höga kostnader har skett här och var.

Jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka till Oliva Nova’s tourer!

IMG_2158.JPG

IMG_1305.JPG

IMG_1304.JPG

IMG_1301.JPG

IMG_1299.JPG

IMG_1319.JPG

IMG_1324.JPG

IMG_1331.JPG

IMG_1329.JPG

IMG_1320.JPG

IMG_1321.JPG

IMG_1317.JPG

IMG_1316.JPG

IMG_1328.JPG

IMG_1325.JPG

IMG_1333-0.JPG

IMG_1326.JPG

IMG_1337.JPG

IMG_1339.JPG

IMG_1341.JPG

IMG_1340.JPG

IMG_1342.JPG

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se