Exodus – Gods and kings

2014-12-31 13:12:37 Allmänt (1 kommentar)

Då har även jag fått se Exodus, och jag kan väl inte medge att jag är överrumplad. Jag har hört så enormt mycket positivt om filmen så jag kanske förväntade mig lite väl mycket, men den nådde inte riktigt upp till mina förväntningar. Den var absolut inte dålig, men lite långdragen och på vissa ställen lite väl för snabb vilket inte gjorde den helt sannolik.

Jag märkte av på mig själv att det jag reflekterade över i filmen vad religion, vad de trodde på och hur de agerade/tänkte och hur de uppförde sig. Sak nummer två var att jag inte kunde släppa hur alla pratade engelska, vilket jag om på senare är normalt i alla filmer… men det passade inte riktigt, haha. Jag är ju så van att höra utländska med sitt egna språk var jag än går, och med bruten engelska möjligtvis. Och den största saken som jag märkte att jag själv reagerade på exakt hela tiden var hästarna. På både ont och gott. Det stack i mig varje gång hästarna kom i kläm bara för att de äckliga människorna måste kriga. Hur hästarna utan någon egen vilja tvingas bli stuckna och massivt mördade på ett slagfält eller rusandes i berg. Visst, det är på låtsas och jag känner mig töntig men tänk att man kan älska ett djur så mycket att man typ tar åt sig. Det är sinnes. Jag tänkte också mycket på hur sjukt grymma filmhästar faktiskt är.

exodus_movie_1media_exodus_20140709

1 kommentar till “Exodus – Gods and kings”

  • Amalia januari 2nd, 2015 17:56

    Usch så är det för mig också! Jag blir så förbannad och ledsen varje gång det är någon krigsfilm och det är alltid minst en oftast många hästar som ska zoomas in på när de blir stuckna och brutalt mördade för att människorna är så egoistiska att de måste starta ett krig från första början. Jag blir bara så arg!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se