Svar på frågor #1

2015-01-21 11:30:01 Grooming, Svar på frågor (2 kommentarer)

Vad heter din ryttare?
Hon heter Jenn Goddard.

Hur är du anställd, i din ryttares bolag, eller hos Jur?
Statside farm, dvs. av Jenn.

Någon sponsor som betalar din lön?
Jag tror att SSF står för det själva.

Hur bor du, och har du tillgång till bil eller så?
Jag bor tillsammans med min ryttare i ett mindre hus med tre våningar när vi är hemma, men eftersom vi alltid är på shower i princip så kan jag ju svara lastbil, haha… Ja, jag får låna bil om jag vill. Finns dock ingen tid för det.

Från vilken referens blev du anställd?
Världens bästa Eva, en av mina norska ryttare.

Är det en visstidsanställning, eller tillsvidare, dvs att du ser det som en permanent anställning?
Vi har det löst. Jag provjobbar i alla fall två veckor (vilket precis passerat) och vi ska väl prata ihop oss. Annars är det en längre period som gäller.
IMG_1408.JPG
Hur ser dina arbetsveckor ut generellt? Arbetsuppgifter? Superkul att läsa dina inlägg och se bilder!
Ungefär tre veckor i månaden beräknas det vara tävlingar, och då är det ju långa och intensiva dagar. Mina uppgifter är ju att ha full kontroll över hästarna, utrustning och så vidare. På hemmaplan fodrar jag, mockar, sadlar jag upp dem, tar in och ut till skritten, tvättar hovarna, putsar utrustning, byter täcken, tar emot hovslagare/veterinär/equiterapeft, klipper dem, ja allt sånt. Jag packar också allt som ska till tävling och tvättar hästarna inför det. Packar lastbilen, ser till så att allt är med och att hästarna är redo. På tävling gör jag ju allt som ska göras liksom hemma plus walk, linar dem, knoppar, putsar på dem, har dem klara till warm-up inför start, har kolll på startlistorna, tar hinder på framhoppningen, leder in hästarna till arenan om de är stissiga innan start, filmar, tar emot hästen efter starten och ja, allt. ALLT! Jättekul att du gillar mina inlägg! 😀

Hur länge ska du stanna?
Det är just nu väldigt oklart för även mig själv! Allt hänger på hur jag trivs – men det kan bli kort till långvarigt.

Hur mycket rider du på jobbet?
Inte speciellt mycket. Mitt jobb är att grooma, min ryttares att rida. Och det är rätt skönt just nu känner jag. Dock får jag ta dem om hon inte hinner med alla. Red sexåringen dagen innan tävlingen förra veckan och kan bara säga – wow! Inte ofta man får hoppa upp på en sån extremt välriden och känslig yngre häst.

Hur många hästar har ni?
Vi har just nu 6 havremoppar installerade i stallet.

Hur många groomar jobbar för din ryttare?
Just nu bara jag, tyvärr. Det är för få. Vi letar efter ännu en och då med trucklicens.

Vill du inte ha din egen häst snart/nån gång?
Jag hade SÅ gärna haft en egen pärla igen att putsa på och trimma. Jag har ju enormt mycket intryck och lärdomar med mig i bagaget efter dessa år som groom/beridare så det hade varit riktigt kul. Men samtidigt vill jag inte vara fast med en häst, då kan jag ju inte resa som jag gör. Det får vänta helt enkelt!

IMG_1405.JPG

2 kommentarer till “Svar på frågor #1”

 • elin januari 25th, 2015 22:12

  kan du inte berätta om alla ord du använder? haha!
  Typ ”Den hästen skulle gå flat” ? Vadå flat?
  Hade varit skoj och givande!

  /trogen läsare

 • Sofia februari 2nd, 2015 12:04

  Haha, vilken rolig kommentar. Jag ska försöka utveckla mina knepiga egna ord, haha. Är det något mer än flat du reagerat på? Kram!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se