”Ursäkta, men jag förstår er”

2015-03-29 15:57:21 Allmänt (2 kommentarer)

Igår kväll åkte vi i raketfart en timma upp i landet för att komma till samma anläggning som vi var på i tisdags och träningstävlade, nämligen Stall Etter. Där var en auktion i full gång och det var just anledningen till att vi åkte dit. Min ganska nyfunna vän Lovisa som jag även åkte ner med till Schweiz efter Göteborg Horse Show var också där med sina ryttare, så vi bestämde såklart en date. Vi kom inte längre än att stanna där vi möttes, strax utanför toaletterna men där det också var ett stort glasfönster ut till ridhuset. Perfekt, vi såg ju nästan bättre än alla andra som stod eller satt på läktare eller resturangen.

Okej, nu då, det sjukaste som kunde hända. Vi hängde under en enormt lång period vid detta fönster, och folk kom och gick. Flera ställde sig vid samma ställe och de flesta pratade ju tyska eller franska. (Halva Schweiz pratar tyskshweiziska och halva franska), och vi stod där med vår sköna lätta svenska liksom. Pratade på om allt mellan himmel och gjord, men framförallt sånt som är kul groomer imellan – skvaller och sånt där. Att Lovisa är gammal hästbloggare och ”internetnörd” som mig är ju bara grädden på moset då vi också bott ganska nära varandra i Sverige och tja, har i stor del koll på de flesta människor i den grytan.

Anyway, vi kom in på en kortare språkdiskussion och kom fram till att det uppenbarligen ska finnas mycket finskar i Schweiz, men inte så många svenskar. Groomer tänker vi då, alltså. Mitt i samtalet hör jag någon bakom mig som stått där ett bra tag – ”alltså, ursäkta men jag måste bara säga att jag förstår er. Du är Sofia, va?” Jag och Lovisa bara tittade på varandra och såg nog ut som ”wtf” i ansiktena båda två. Tjejen visade sig vara en finsk-svensk groom som arbetar hos Liebherr, och hade en liten koll på hästbloggar helt klart. Alltså, huuur stor är chansen? Vi blev kvar ett bra tag alla tre och hade det jättetrevligt med mycket skratt! Helt klart en toppenkväll, trots så kort. Och chocken sitter i än idag… haha! 

Innan vi åkte dit igår kväll hoppade jag förresten en racersnabb sväng (bokstavligt talat) på crazy Classica! Guldtjärna är hon. Hon vart lite väl het efter en lugnare vecka 😉 

2 kommentarer till “”Ursäkta, men jag förstår er””

  • Mette mars 30th, 2015 12:55

    Haha, hej Sofia. Var verkligen tvungen att samla mod en stund innan jag sa hej, men det var SÅ värt det! För det var jätteroligt att hänga med dig och Lovisa, ni var så sköna tjejer! Jag minns inte när jag senast skrattat så mycket :D:D Önskar dej all lycka till i framtiden med allt spännande du hittar på. Tack för bloggen med, keep it up! /Mette

  • Sofia april 6th, 2015 08:21

    Det var suuupertrevligt! Hoppas vi ses igen, haha! Ni får ta och pallra er upp till Etters… 😉 Tack detsamma, sköt om dig 😀

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se