Ett litet inflik

2015-07-18 14:23:37 Allmänt (1 kommentar)

Lite för mycket fritid och lite för mycket åsikter inombords så måste jag droppa ett oväntat inlägg här faktiskt, haha. Ett ”haha” måste jag också tillägga eftersom att jag inte är eller kan vara lika seriös som alla andra bloggare. Åtminstone inte nu för tiden när jag inte är någon elitsatsande ryttare.

En elitsatsande ryttare som varenda bloggare är för stunden. Inget fel med det, bara det att för vissa så är inställningen så kul… Jag har haft några dagar på svensk mark med bara lugn och ro, uttråkad delvis också och ägnat mig några timmar åt att läsa bloggar. Någonting som jag normalt sett aldrig gör i dagsläget. När jag själv inte är involverad så ser jag ingen mening med att ödsla tid på det, men det har varit några roliga timmar att se vad det finns för människor i nuläget på internet, i bloggvärlden. Framförallt då i hästbloggvärlden. Den som jag tidigare redan erkänt jag tycker har försämrats något brutalt. ”Den är inte som på min tid”… haha, u got it.

Hur som helst, jag vet inte vad som är roligast – att se så mycket tankar, idéer och kunskap (okunskap) skrivas på bloggar, eller att läsa alla 10-poängare till kommentarer som kan drösa in på vissa inlägg. Jag har suttit och totalt grinat av hur bra många kommentarer är till flera inlägg som diverse bloggare har skrivit. Det är rejäla svar-på-tal kommentarer till en bloggare och inlägg, men det som ser annorlunda ut i dagsläget är att kunskapen ligger på en annan nivå i kommentarsflödena än förr. Man ser tydligt hur mycket mer faktiskt väl insatta personer ur hästvärlden agerar på internet och säger vad dem tycker/tänker/erfarar, just i kommentarsfälten. Extremt intressant att se och läsa faktiskt, framförallt när man kan såhär från håll och inte mitt i hetgröten kan observera.

En del bloggare flyger ju på sina rosa moln och verkar aldrig hitta en landningsbana, medans en del är jordnära och intressanta, en del är jättetråkiga och ja, vi har den där variationen. Men vad tusan hade underhållit så mycket om inte kommentarerna. De är typ A och O till en blogg nu för tiden, enligt vad jag som ”utifrån” men ”gammal veteran” känner och ser nu. Jag är emot nätmobbning och tycker att anonyma kommentarer som är för grova eller elaka kan spolas, men det jag tycker är roligt är att läsa så många kommentarer där de faktiskt har många poäng med det de säger. Argument som kanske bloggaren har svårt att ta, men som många gånger faktiskt ger en tankeställare och stämmer väldigt bra. Kanske ser jag det från en annan vinkel nu när jag själv inte bloggar, eller så är det faktiskt så som jag känner av – att fler engagerar sig i att just tycka till. Go for it, jag har i alla fall skitkul av att läsa många inlägg och dess kommentarer, haha. Tack för tidsfördrivet! Peace  

  

1 kommentar till “Ett litet inflik”

  • Ridfröken juli 22nd, 2015 10:49

    Bra skrivet, precis så är det ju! 😀 För vissa är det extra tufft att ta emot tips från någon som kommenterar och INTE har en blogg… för då kan ju inte den personen vara särskilt duktig inom häst, alla som verkligen satsar inom ridningen har ju en blogg, eller? Logiken är fantastico. 😉

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se