Roadtrip till Eskişehir

2015-12-21 16:01:57 Allmänt (2 kommentarer)

Helgen har givit mig en helt ny upplevelse efter att ha tillbringat några dagar i staden Eskişehir som ligger norrut från Alanya. Resan tog oss cirka 6-7timmar och då låg mellan 130-150 hela vägen. Vi åkte 6 vänner tillsammans, varav två av oss deltog i en danstävling (battle) på söndagen. Det var första gången för min del att se på riktigt battle och det kändes som att man var mitt i en step-up film.

Utöver dansandet så tillbringade vi mysiga frukostar, måltider och hade en helhärlig första dag med många olika sevärdheter. Vi gjorde dessutom ett snabbt stopp för att rida lite – jag testade alla tre av de hästarna som de tog in, varav en liten b-ponny som var roligare att rida än de andra, haha.  

Standarden var ju inte speciellt hög så att säga… Kontakt på tygeln och acceptera bettet kanske vore något att starts med på dessa hästar. Märkbart var i alla fall att hästarna var tama, inte aggressiva på det sätt som man ofta kan uppleva hästar som inte får den fina vård och hantering som i Sverige. Men det kändes i alla fall OK här, även om jag önskat lite mer hull på vissa av dem samt såklart bra ridning och träning.   Lilla ponnyn som var ett litet energipaket och en fin vit hingst innifrån stallet.

Vi fick se gamla mysiga gator, med hus i olika färger och turkiska kvinnor sittandes med sina pysslanden och tillverkning av diverse saker. För att visa vår ”turistiska”sida i en ny stad blev vi fint utpyntade i tomteluvor. 

Skillnaden från Alanya var också temperaturen. Vi bytte ut våra 18-19 grader till -2. Förfrysna tår och fingrar här och var, och vårat gäng var enormt fasinerade av snön som vi körde förbi i bergen samt ångan som kommer när man andas ut i kylig luft. Jag och Arezo som är från Norge bara himlade med ögonen och skrattade, tänk ändå om man kunde bli så exalterad över ångmoln och is på bilens front haha.
   
    

   

  Vi hann dessutom med att testa på nattlivet i staden!

2 kommentarer till “Roadtrip till Eskişehir”

  • Kajsa januari 11th, 2016 13:04

    Hej!
    Jag har en liten undran om hur du har råd att vara iväg så länge som du är, kan du inte skriva ett inlägg om hur du lägger upp det? Jobbar du där nu? För förut har du ju jobbat i stall under vintrarna så då förstår jag ju att du kan vara borta hela sommaren. Tänker på vad min egna 2 månaders resa gick på, o då var det ändå Asien! Hade varit jättekul att höra, o kanske få några smarta tips! Hoppas allt e bra!

  • Evelyn januari 15th, 2016 22:25

    Fina bilder!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se