Penelope skapar framridningsrubriker

2016-03-29 17:39:11 Allmänt (Inga kommentarer)

Ingen har troligen missat de stora rubrikerna om Penelope, som har lyckats sätta hela hästsverige i diskussion? Det var under världscupens framhoppning som Penelope’s häst snubblade till då ekipaget småtravade på halvlånga tyglar. Hästen gick ned på knä, men kämpade sig relativt snabbt upp igen och inget mer skedde där. Mer än att Penelope skapade sina rubriker genom att ge hästen en något för kraftig känga – inte bara en, eller två gånger. Det blev vid minst två tillfällen några fula kickar och drag i munnen på samma gång. Hästen, som utan mening snubblade till fick dubbla och hårda signaler påpekade för sig flertalet gånger efter sitt misstag.

I samband med detta kommenterade kommentatorn Lotta Björe med några kommentarer som gav de flesta svenskar ännu mer att ryta till om, då hon uttryckte sig som om det som skett var hästens fel då den var ouppmärksam. I senare intervjuer förklarar dock Lotta att hon enbart sett den första sekvensen av filmen som cirkulerats, då hästen gick ner på knän och Penelope gav en av sina reaktioner. Inte nummer två av utbrotten, även om kanske en var för mycket bara det. Hon säger också i intervjuer att hon skulle uttryckt sig annorlunda om hon kunnat ha några minuter att se och tänka till, men att allt gick så fort och nästa ekipage redan var inne på banan. (Kom ihåg, direktsändning.) Hon säger också i efterhand att hon själv aldrig skulle gjort så här mot sina hästar. Personligen tycker jag det är fel att slänga skit på Lotta för hennes kommentarer som många gjort, även om jag förstår att de som gjort det blivit upprörda. Men hon har fått sin chans att förklara sina kommentarer, och gjort det på ett bra sätt. Sluta släng skit på Lotta. Hon gör ett bra jobb som kommentator i vanliga fall.

Nu till min stora tanke kring det stor hela:

Det tråkiga är inte vad som sker på denna uppvärmningen, det tråkiga är att försöka komma ihåg och förstå hur mycket som faktiskt sker bakom stängda dörrar i världens alla stall.

DET är min tanke. Om hästmänniskor först vaknar upp nu och reagerar liksom ”shit, vad pågår på denna framridning!?” så tycker jag bara att det är sorgligt. Är folk så undermedvetna om vad som faktiskt sker runt om världen i många stallar, varav även stjärnornas stallar? Wake up, world.
Pene

Här är en av artiklarna som cirkulerar.

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se