Tips för Puerto del Carmen

2016-05-10 16:39:51 Allmänt (Inga kommentarer)

thumbnail_zaragoza

För någon vecka sedan kom vi hem från den spanska värmen i Puerto del Carmen och det är underbart att det svenska vädret nu bjuder på en värme som i alla fall är i närheten av vad vi fick uppleva i Spanien under semesterveckan. En semestervecka som blev bokad lite spontant. Det blev en sista-minuten via en resebyrå men kikade även på sista-minuten med enbart flyg via Flygresor.se. Fanns en tanke om att boka enbart flyg och sedan hotell separat via typ Hotels.com. Men det blev enklare så här den här gången.

Tänkte bjuda på tre tips för er som har sommarsemestern kvar och planerar ett besök på Lanzarote och framförallt Puerto del Carmen.

Heiniken Bar – Heineken Bar ligger i hamnen och bjuder på lika fin utsikt som billig meny. Med en öl för 3 Euro och vodkabull för 7 Euro samt härlig musik fanns inget att klaga på. Jag har skrivit lite mer om baren i mitt tidigare blogginlägg här.

De mysigaste restaurangerna finns just här i hamnen. De gamla hamnkvarteren ger en mysig känsla och här blandas det med både exklusiva krogar och mer lokala restauranger. Passa på att smaka lite lokala smaker som papas arrugados (skrynklig potatis)

Strandpromenaden – Den tar aldrig slut…. Sju kilometer av härlig sandstrand där många promenerar på kvällen. Den börjar vid stadens äldre kvarter och går sen bort till Motogordo. En skön promenad som ganska lätt slutar vid någon trevlig bar. Längs med strandpromenaden finns även rätt många småbutiker och restauranger.

thumbnail_strand

Timonfaya – Vi åkte inte hit men det lät riktigt trevligt när jag lästa om stället. Det är nationalparken på Teneriffa där man kan prova på att rida kamel upp på Montañas del Fuego (berget).

Men nu njuter vi av svenska sommarvärmen – så länge den nu hänger sig kvar.

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se