MAHJONG

2016-05-26 17:03:26 Allmänt, Bilder, Mahjong (3 kommentarer)

Så klart att det var fina Mahjong på bilden tidigare, ni vet den där bloggponnyn med långa ben, kort rygg och älskade att skita ner sig innan sin start? 😉 Tiden går liksom de flesta nog känner igen sig i, och i år fyller faktiskt Mahjong hela 25 år. För att ha varit en häst som har arbetat hela sitt liv och satt sina spår i mångas hjärtan, så tycker jag att det är all respekt med den åldern. Även om det kanske syns på tänder, hjärta och sådana diverse delar så verkar inte Mahjong själv veta om sin ålder – han är exakt den fina lilla ponny som han alltid varit, med stora nyfikna ögon, ett otroligt bra sinne och lika glad att få komma ut på en tur!

Det gör lite ont i hjärtat att veta att åldern sätter sina spår och att ingen blir yngre, men samtidigt måste man tänka all glädje som har varit och som fortfarande faktiskt är. Mahjong lärde mig enormt mycket under våra år tillsammans, och vi har gjort mycket roliga saker tillsammans. Det glädjer mig också att fam. Stagmo älskar honom lika mycket som vi gör, och tar så väl hand om honom. Att han får vara på en och samma plats de sista åren, där han nu också har varit i ca 5 år. Också det att vi alltid välkomnas lika varmt för att komma och krama om honom, även om det tyvärr inte blir lika ofta som vi önskar. Det känns så orättvist ibland, även om Mahjong kanske inte bryr sig så mycket personligen om vi kommer 3 gånger om året eller vartannat år. Men ni vet, som människa kan man ju känna lite dåligt samvete för det… Men tyvärr är det svårt att få ihop schema i livet alla gånger, framförallt för mig som är på resande fot konstant och faktiskt inte bor i Sverige speciellt mycket. Men att ta chanserna såhär, och sticka några timmar bort för att kunna träffa Mahjong och hans snälla fodervärdar/familj är guld värt.

När vi träffades den här gången var han precis lika vänlig, nyfiken och underbar som alltid. Först undrade han varför vi var så många människor på en och samma gång, kanske tänkte han ”Fan, inte tävling nu Sofia”, haha. Men att han känner igen mig och mamsen, det är inga tvivel om. Framförallt inte med hans stora hjärta ❤

_DSC8048_DSC8053_DSC8059_DSC8033_DSC8022IMG_3459IMG_3428IMG_3398IMG_3488IMG_3491IMG_3506

”Kan vi bara gåååååå” haha…

3 kommentarer till “MAHJONG”

 • Camilla maj 26th, 2016 22:01

  Fina ponnyn!!!

  Det är så underbart att läsa dina texter, du skriver så målande så det känns som om man vore där.
  Saknar dig i bloggsfären

 • Elin juni 10th, 2016 13:31

  Skulle inte du kunna skriva lite om hur ditt liv ser ut nu? Blir du kvar i Sverige, eller vart ska du ta vägen? Blir din pojkvän kvar i Sverige med dig så länge du blir kvar? Vad tycker han om att vara här? Hur träffades ni? Osv 🙂

  Har följt dig sen 2010 och nu när du har försvunnit lite så saknar man dig ju! Uppdatera oss gärna om läget liksom 😀

 • Ellen - tävlingsryttare juni 13th, 2016 15:55

  Aaaw så fina!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se