Osäkerheten i världen

2016-07-27 11:21:17 Allmänt (1 kommentar)

Sitter med min kaffekopp och klickar mig in på några nyhetssidor i ren rutin. Där möts jag av rubriker som ”Skottlossning i Tyskland, flera döda”, ”IS tar på sig skulden”, ”Barn misstänks dödade”, ”Drunkningsolycka 1 död”, ”Man knivhuggen”, ”Inbrott i villa”, och så vidare. Det är en vardag numera att läsa om bara om tragiska hemska tragedier som händer. Folk som skadar och mördar varandra. Alltså vart är världen på väg? Jag kan ju med handen på hjärtat inte längre känna mig så säker ute på gatorna som man kanske gjorde för några år sedan. Handlar det inte om bomber eller olika mordförsök så handlar det om övergrepp eller diverse skit. Allt som man kan komma på, i princip. Om jag ger mig ut på gatorna i Sverige numera så kastar jag alltid ett par extra ögon bak ibland, bara av ren reflex. Jag går hellre där det är lite mer människor på sena kvällar än en ensam gata. Jag kan ibland titta runt i lokaler om det finns övervakningskameror eller inte. Det är så många små detaljer som man aldrig tidigare har blotta tankarna på, men som idag kommer självmant.

Jag är tacksam många gånger över att min familj faktiskt bor ute i skogen, ifrån stan och vimsiga människor som vinglar runt på gatorna. Det är väl klart att tjuvar som vill göra ett hembesök kan komma hit ut också, och det har väl hänt, men här räcker det gott och väl med ett bra hemlarm för att skrämma bort dem. Det är det enda som vi behöver här för att känna trygghet här. Fördelarna med att bo på landet! Även om jag bor väldigt tätt på andra i Alanya där det handlar om några få meter mellan varje byggnad, så är känslan där annorlunda. Där finns det dock övervakningskameror utsatta på många gator (!), vilket givetvis kan vara gynnande många gånger. Men, att bo på landet i Sverige är nästan det absolut bästa. Både för välmåendet och säkerhetsmässigt, vad jag skulle säga.

matil4da1

1 kommentar till “Osäkerheten i världen”

  • Amanda juli 27th, 2016 12:49

    Är du tillbaka i Sverige nu? Bara på semester eller?

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se